Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20 век
Модератор: dantho.mihov
- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20 век
Много хубава тема, разчувства ме истински, и ме накара да си спомня за детството си.Има обаче нещо, което ме радва много, нещата в българското село все още не са толкова променени, както в градовете. Миналото лято си ходих до село не еднин път и ми направи впечатление, че все още деца се събират на улицата, на стадиона, на реката, крадят дини и череши, играят на фуниики, на стражари и апаши и прочие. Идваме си в града и понеже живея до МОЛ виждам как се забавляват връсниците им, има разлика колкото от земята до луната а разтоянието от града до селото са само някакви си 120 км.
Всеки човек живее заради спомените в един момент само те остават, и всяко поколение има своите си спомени.
Всеки човек живее заради спомените в един момент само те остават, и всяко поколение има своите си спомени.
абе верно няма номер 6
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
- Румбата
- разбира нещата

Благодаря на човека пуснал темата !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Тъй,задава се високо технологично детство пред компутарите,аз още съм трап в тая материя и не знам какви хора ще излязат ако нямат досег с истинската природа и Робинзоновското откриване в детксите души,но съм оптимист.
така си беше мамка му 

ники1 написа:Така е ама не е баш така......и ние си имахме екстри за които сега и да плащат децата няма откъде да го получат..
Давам пример- таткото на съседско дете беше машинист на парен локомотив и ние ходехме по няколко деца при него да се возим на локомотива и да дърпаме свирката............а сега кажи не е ли това екстра и мечта на всяко дете?!?
В кварталния "плод и зеленчук" като докарат дини ,ние ходехме да помагаме за разтоварването и после имаше щедри бонуси за помагачите..........а сега някой да ти даде нещо без пари ???
Верно тогава нямаше скутери ,но имаше "Балканчета" и никой от съседите шофьори на камиони не отказваше литър-два бензин за да си пърпорим със изстрадалата моторетка , въпреки ,че бяхме на по 11-12 год.
А знаеш ли как се ходи на "лятно кино" без билет ??? И колко е готино да се качиш на черешата във двора до летното кино и да гледаш през оградата без пари "Лудите на стадиона" , "Крилце или кълка", "Синовете на великата мечка"....и да си хапваш истински череши а не Хамерикански пуканки ??
А за мечтите на децата- ами те винаги ще мечтаят, само дето сега почти нямат детство , а ние имахме и то такова дето да се запомни ,а днешните какво ще запомнят ??? Ето това - "Ами сине няма пари за море щото плащаме ипотека, щото мама и тате са се набълбукали със заеми и лизинги и затова няма пари и за "зелено училище" , за колело, за ски, за тенис уроци, за уроци по китара , абе няма пари за твоето детсво сине....................

Е тука в това училище е учила майка ми,учил съм аз,учи и сина ми-3 поколения-сега е с изучаване на френски и английски ,важното е че го махнах от компа да спортува
Дано да му върже у живота на неговото поколение

Риболовци.