защо на някои от нас им се свиди да дават информация

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

защо на някои от нас им се свиди да дават информация

Мнение от ivalpetkov »

защо ли на някои от нас им се свиди да дават информация за водоеми и излети-къде кога и как :?:
възможни и очаквани клишета:например
-голяма вероятност да се възползват бракониери от инфото.....
-ще ти пиша на лични пак зарди секретността.....
-и ред други оправдания....
значи:
-бракониерите са запознати много по добре от нас къде какво и как...
-в писането на лични има нещо като един вид -нека аз-ти и затворения кръг от богоизбрани само да се възползваме от даденостите на майката природа за което си плащат и много други колеги...
-ако съм бракониер какво пречи да се регистрирам и да го давам ревностен риболовец...
-не на последно място си мисля:от къде на къде нарушителите на закона трябва да са моя и само моя грижа ,какво прави държавата и ИАРА...
-дори и да звъня на 112 и какво от това...
Послеслов:
Нека се замислим добре над това дали с запазването на тайна къде как и с какво не ощетяваме колегите,дали не даваме предимство на някои колеги пред други и дали наистина тайните ни не са достъпни за нежелани елементи :?:
Нека страните които се почустват засегнати ме извинят за нахалството да безпокоя висшото риболовно общество но човек винаги има какво да научи ако ще и да има 120 годишен стаж
Последно промяна от ivalpetkov на Съб Апр 24, 2010 4:41 pm, променено общо 1 път.
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Re: защо на някои от нас им се свиди да дават информация

Мнение от mario67 »

Много правилно мислиш,но мисля че няма да успееш да ги убедиш!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
DiE HarD
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от DiE HarD »

ПОДКРЕПЯМ ТЕ !
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Много е важен личния пример. :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

винаги след излет пиша,защото много колеги биват мамени от обещания богат улов на гоооолеееееми риби....
защо да ги мамят алчни дерибеи и защо хората да бият по 200 км път...
събуди се народе... :oops:
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Преди 3-4 години отвори един язовир - Пчелник (варненско). На третата седмица беше митинг. Стотина човека, през 3 метра. Вадеха някой по 30+ шарана за ден. Два месеца по-късно в язовира шаран почти нямаше. Аз за туй си мълча. Само за пример го давам.

На една тайна река с една тайна щука, един потаен селяндур ме видя как вадя щука. На другата седмица на вира имаше друг селяндур с 5-6 сопи, окупирал целия вир - буквално. След месец по тайната река имаше тълпи от народ за щука. А тва е река с много малка популация на риба. Пак само за пример. :D

Сори, аз си мълча ако знам добри места.

Ако е например за Цонево - нищо не крия. Язовира е огромен, риба много, места колкото искаш. :wink:
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Ако много се напъна, все пак мога да разбера колегите несподелящи къде кълве в момента, но много ми е чудно защо в раздела за обща информация на водоемите където трябва да се сподели подход,места и т.н. за даден водоем също рядко се пише. Тогава да оставим само раздела "Какво да си купя" и един за хвалби.
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

Аз днес с един колега ги изкъртихме на Габарево. Там такса на въдица 3лв и 5лв килото . Днес с колегата хванахме над 20 (8:00 до14:00) шарана с големина 800гр до 1.800кг. Тактиката е стандартна на пружина като се взима от храната от там и на куките царевичка. Имаше колеги и на плувка ги хващаха ама аз не пробвах. Много доволно .
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Първо колега нищо лично,но телефона са спешни обаждания е 112,а не 211.
Второ аз НИКОГА не давам информация за местата където ловя в Бг (да не говорим пък изобщо за пастърви).Който иска да дава информация и да получава такава,аз не търся и не давам такава по ред причини (някои изброени от другите колеги).Само давам за пример по-миналата година на яз.Искър един доста възрастен колега изкара няколко добри шарана и до края на сезона на това място нямаше къде да се паркира,камо ли да се лови от разни "информирани" колеги...
А и не е ли малко нечестно след като си дал информация за мястото на следващия ден дори ти да не можеш да се доредиш до него?
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Значи,има и други съображения,с оглед на които спрях да давам такава информация,даже да пиша за успешни излети.Ходя на риболов по места,които представляват локален интерес-не вярвам някой колега въз основа на такава информация да се дигне от София или от Варна и да дойде в Кърджалийска област например да лови уклеи,скобари,бабушки и каракуди.Иначе,никога не съм отказвал да дам информация какво е положението с кълването,ако някой заяви,че ще идва в планината и пита за възможностите за риболов.После,ходя на риболов за кеф - от самите излети,не фотографирам улови и не смятам,че ми харесват хвалбите по тези въпроси,за това и не го правя.Шзобщо не ми се свиди да давам информация,ама тази информация просто не върши никаква работа на повечето колеги от форума.
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

сори за печатната грешка ,която поправих :(
личното ми мнение е че би трябвало водоемите да са за всички,които са си платили и съвестно спазват правилата.ее сега че да има едно лесно само аз да съм там добре ама това не е частна собственост...
били ми заели местото-ма то не е мое това място-всеки има това право-това си е мое мнение и не го налагам на никой :)и в крайна сметка за какво служат форумите :?: :D
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Че мястото не е ничие така е съгласен съм......но преди риболов обикновено си отделям по няколко часа от предния ден за разузнаване...рядко тръгвам "на сляпо" особено за пастърва...ама не върви ако знаеш че в някой участък от реката държи риба да го разгласяваш по форума...мое мнение
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

като дадеш инфо за някои водоем,знаеш ли колега какво става за броени дни се блокира,започва се едно хранене
и за една седмица се изхвърля от порядъка на няколко тона захранка,и после чакаи лудия да ти клъвне :),някои хора не разбират от хранене и захранване,просто не правят разлика,рибата не трябва да се нахрани а само да се държи
във участъка,във които ловиш,виждал съм хора които хвърлят по 300 кг. захранка... боже прости и.. :|
Изображение
Най добрите са тук
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

NikiStoianov написа:Преди 3-4 години отвори един язовир - Пчелник (варненско). На третата седмица беше митинг. Стотина човека, през 3 метра. Вадеха някой по 30+ шарана за ден. Два месеца по-късно в язовира шаран почти нямаше. Аз за туй си мълча. Само за пример го давам.

На една тайна река с една тайна щука, един потаен селяндур ме видя как вадя щука. На другата седмица на вира имаше друг селяндур с 5-6 сопи, окупирал целия вир - буквално. След месец по тайната река имаше тълпи от народ за щука. А тва е река с много малка популация на риба. Пак само за пример. :D

Сори, аз си мълча ако знам добри места.

Ако е например за Цонево - нищо не крия. Язовира е огромен, риба много, места колкото искаш. :wink:
Истина.... :axe:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
stefanotis
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от stefanotis »

[quote="jorro11"]Първо колега нищо лично,но телефона са спешни обаждания е 112,а не 211.
Де го четеш това колега, не го виждам никъде, това 211 си го измисляш май.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”