Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

защо на някои от нас им се свиди да дават информация
Модератор: Paublo_Eskobar
- ivalpetkov
- разбира нещата
защо на някои от нас им се свиди да дават информация
защо ли на някои от нас им се свиди да дават информация за водоеми и излети-къде кога и как
възможни и очаквани клишета:например
-голяма вероятност да се възползват бракониери от инфото.....
-ще ти пиша на лични пак зарди секретността.....
-и ред други оправдания....
значи:
-бракониерите са запознати много по добре от нас къде какво и как...
-в писането на лични има нещо като един вид -нека аз-ти и затворения кръг от богоизбрани само да се възползваме от даденостите на майката природа за което си плащат и много други колеги...
-ако съм бракониер какво пречи да се регистрирам и да го давам ревностен риболовец...
-не на последно място си мисля:от къде на къде нарушителите на закона трябва да са моя и само моя грижа ,какво прави държавата и ИАРА...
-дори и да звъня на 112 и какво от това...
Послеслов:
Нека се замислим добре над това дали с запазването на тайна къде как и с какво не ощетяваме колегите,дали не даваме предимство на някои колеги пред други и дали наистина тайните ни не са достъпни за нежелани елементи
Нека страните които се почустват засегнати ме извинят за нахалството да безпокоя висшото риболовно общество но човек винаги има какво да научи ако ще и да има 120 годишен стаж

възможни и очаквани клишета:например
-голяма вероятност да се възползват бракониери от инфото.....
-ще ти пиша на лични пак зарди секретността.....
-и ред други оправдания....
значи:
-бракониерите са запознати много по добре от нас къде какво и как...
-в писането на лични има нещо като един вид -нека аз-ти и затворения кръг от богоизбрани само да се възползваме от даденостите на майката природа за което си плащат и много други колеги...
-ако съм бракониер какво пречи да се регистрирам и да го давам ревностен риболовец...
-не на последно място си мисля:от къде на къде нарушителите на закона трябва да са моя и само моя грижа ,какво прави държавата и ИАРА...
-дори и да звъня на 112 и какво от това...
Послеслов:
Нека се замислим добре над това дали с запазването на тайна къде как и с какво не ощетяваме колегите,дали не даваме предимство на някои колеги пред други и дали наистина тайните ни не са достъпни за нежелани елементи

Нека страните които се почустват засегнати ме извинят за нахалството да безпокоя висшото риболовно общество но човек винаги има какво да научи ако ще и да има 120 годишен стаж
Последно промяна от ivalpetkov на Съб Апр 24, 2010 4:41 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
Re: защо на някои от нас им се свиди да дават информация
Много правилно мислиш,но мисля че няма да успееш да ги убедиш!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
ПОДКРЕПЯМ ТЕ !
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Много е важен личния пример. 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- ivalpetkov
- разбира нещата
винаги след излет пиша,защото много колеги биват мамени от обещания богат улов на гоооолеееееми риби....
защо да ги мамят алчни дерибеи и защо хората да бият по 200 км път...
събуди се народе...
защо да ги мамят алчни дерибеи и защо хората да бият по 200 км път...
събуди се народе...

-
- ще става разбирач
Преди 3-4 години отвори един язовир - Пчелник (варненско). На третата седмица беше митинг. Стотина човека, през 3 метра. Вадеха някой по 30+ шарана за ден. Два месеца по-късно в язовира шаран почти нямаше. Аз за туй си мълча. Само за пример го давам.
На една тайна река с една тайна щука, един потаен селяндур ме видя как вадя щука. На другата седмица на вира имаше друг селяндур с 5-6 сопи, окупирал целия вир - буквално. След месец по тайната река имаше тълпи от народ за щука. А тва е река с много малка популация на риба. Пак само за пример.
Сори, аз си мълча ако знам добри места.
Ако е например за Цонево - нищо не крия. Язовира е огромен, риба много, места колкото искаш.
На една тайна река с една тайна щука, един потаен селяндур ме видя как вадя щука. На другата седмица на вира имаше друг селяндур с 5-6 сопи, окупирал целия вир - буквално. След месец по тайната река имаше тълпи от народ за щука. А тва е река с много малка популация на риба. Пак само за пример.

Ако е например за Цонево - нищо не крия. Язовира е огромен, риба много, места колкото искаш.

Ако много се напъна, все пак мога да разбера колегите несподелящи къде кълве в момента, но много ми е чудно защо в раздела за обща информация на водоемите където трябва да се сподели подход,места и т.н. за даден водоем също рядко се пише. Тогава да оставим само раздела "Какво да си купя" и един за хвалби.
- bgstan
- ще става разбирач
Аз днес с един колега ги изкъртихме на Габарево. Там такса на въдица 3лв и 5лв килото . Днес с колегата хванахме над 20 (8:00 до14:00) шарана с големина 800гр до 1.800кг. Тактиката е стандартна на пружина като се взима от храната от там и на куките царевичка. Имаше колеги и на плувка ги хващаха ама аз не пробвах. Много доволно .
- jorro11
- ще става разбирач
Първо колега нищо лично,но телефона са спешни обаждания е 112,а не 211.
Второ аз НИКОГА не давам информация за местата където ловя в Бг (да не говорим пък изобщо за пастърви).Който иска да дава информация и да получава такава,аз не търся и не давам такава по ред причини (някои изброени от другите колеги).Само давам за пример по-миналата година на яз.Искър един доста възрастен колега изкара няколко добри шарана и до края на сезона на това място нямаше къде да се паркира,камо ли да се лови от разни "информирани" колеги...
А и не е ли малко нечестно след като си дал информация за мястото на следващия ден дори ти да не можеш да се доредиш до него?
Второ аз НИКОГА не давам информация за местата където ловя в Бг (да не говорим пък изобщо за пастърви).Който иска да дава информация и да получава такава,аз не търся и не давам такава по ред причини (някои изброени от другите колеги).Само давам за пример по-миналата година на яз.Искър един доста възрастен колега изкара няколко добри шарана и до края на сезона на това място нямаше къде да се паркира,камо ли да се лови от разни "информирани" колеги...
А и не е ли малко нечестно след като си дал информация за мястото на следващия ден дори ти да не можеш да се доредиш до него?
-
- кандидат преподавател
Значи,има и други съображения,с оглед на които спрях да давам такава информация,даже да пиша за успешни излети.Ходя на риболов по места,които представляват локален интерес-не вярвам някой колега въз основа на такава информация да се дигне от София или от Варна и да дойде в Кърджалийска област например да лови уклеи,скобари,бабушки и каракуди.Иначе,никога не съм отказвал да дам информация какво е положението с кълването,ако някой заяви,че ще идва в планината и пита за възможностите за риболов.После,ходя на риболов за кеф - от самите излети,не фотографирам улови и не смятам,че ми харесват хвалбите по тези въпроси,за това и не го правя.Шзобщо не ми се свиди да давам информация,ама тази информация просто не върши никаква работа на повечето колеги от форума.
- ivalpetkov
- разбира нещата
сори за печатната грешка ,която поправих
личното ми мнение е че би трябвало водоемите да са за всички,които са си платили и съвестно спазват правилата.ее сега че да има едно лесно само аз да съм там добре ама това не е частна собственост...
били ми заели местото-ма то не е мое това място-всеки има това право-това си е мое мнение и не го налагам на никой
и в крайна сметка за какво служат форумите

личното ми мнение е че би трябвало водоемите да са за всички,които са си платили и съвестно спазват правилата.ее сега че да има едно лесно само аз да съм там добре ама това не е частна собственост...
били ми заели местото-ма то не е мое това място-всеки има това право-това си е мое мнение и не го налагам на никой

- jorro11
- ще става разбирач
Че мястото не е ничие така е съгласен съм......но преди риболов обикновено си отделям по няколко часа от предния ден за разузнаване...рядко тръгвам "на сляпо" особено за пастърва...ама не върви ако знаеш че в някой участък от реката държи риба да го разгласяваш по форума...мое мнение
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
като дадеш инфо за някои водоем,знаеш ли колега какво става за броени дни се блокира,започва се едно хранене
и за една седмица се изхвърля от порядъка на няколко тона захранка,и после чакаи лудия да ти клъвне
,някои хора не разбират от хранене и захранване,просто не правят разлика,рибата не трябва да се нахрани а само да се държи
във участъка,във които ловиш,виждал съм хора които хвърлят по 300 кг. захранка... боже прости и..
и за една седмица се изхвърля от порядъка на няколко тона захранка,и после чакаи лудия да ти клъвне

във участъка,във които ловиш,виждал съм хора които хвърлят по 300 кг. захранка... боже прости и..

Истина....NikiStoianov написа:Преди 3-4 години отвори един язовир - Пчелник (варненско). На третата седмица беше митинг. Стотина човека, през 3 метра. Вадеха някой по 30+ шарана за ден. Два месеца по-късно в язовира шаран почти нямаше. Аз за туй си мълча. Само за пример го давам.
На една тайна река с една тайна щука, един потаен селяндур ме видя как вадя щука. На другата седмица на вира имаше друг селяндур с 5-6 сопи, окупирал целия вир - буквално. След месец по тайната река имаше тълпи от народ за щука. А тва е река с много малка популация на риба. Пак само за пример.![]()

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
[quote="jorro11"]Първо колега нищо лично,но телефона са спешни обаждания е 112,а не 211.
Де го четеш това колега, не го виждам никъде, това 211 си го измисляш май.
Де го четеш това колега, не го виждам никъде, това 211 си го измисляш май.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.