Къде се намирам:
Къмпингуване
Палатка и Каравана
naRiba.com

Форум

Търси се палатка...моля за съвет
Модератор: Ачо ♣
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Търси се палатка...моля за съвет
Здравейте колеги,
Понеже вече два сезона карам с обикновена ПРОМО палатка от тези по Хипермаркетите за по 40-50лв. и ми писна сутрин да се будя заобиколен от конденз реших да заменям старата техника
Палатката я ползвам за планински туризъм основно (преходи, 3 до 4 дневни), трябва ми за летния сезон (и пролет и есен евентуално). Основния проблем и основната цел е да се оттърва от конденза...старата палатка не пропускаше при дъжд, но понякога просто прекалява с конденза и е неприятно сутрин като се събудя и докато изляза от нея избърсвам всичката вода по стените с тялото си
Друго което е от значение е да има компактни размери в сгънато положение, за да е удобна за носене привързана към раницата. Следващото за което се сещам е че е желателно да е 3-местна или повече(но не е задължително ако няма такава
) В палатката няма да се надуват дюшези и т.н. И последното за което се сещам, НО не на последно място по важност е че бюджета е макс 200лв. Силно се надявам някой да има наблюдения върху нещо подобно, за да не се набутам напразно с някое менте, пък ако няма такова чудо за тез пари ше продължаваме да събираме стотинки
Поздрави
Понеже вече два сезона карам с обикновена ПРОМО палатка от тези по Хипермаркетите за по 40-50лв. и ми писна сутрин да се будя заобиколен от конденз реших да заменям старата техника

Поздрави

-
- вече хвърля и на тежко
Re: Търси се палатка...моля за съвет
пробваи в гугъла,на,,продавам палатка,,има няколко отговарящи на твоите изисквания и цена
- pachosz
- сериозен играч
Не знам аз ли до сега не съм попадал на такива, въпреки, че винаги съм ползвал евтини палатки, но от много хора чувам за конденз, а аз до сега никога не съм виждал капчици в палатката като стана.
Може би е щото винаги поне по малко има "отворен" по някой прозорец с мрежичките.
Може би е щото винаги поне по малко има "отворен" по някой прозорец с мрежичките.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
http://www.stenata.com/palatki/produkti/extent това е което аз ти препоръчвам.Имам същата,самоче igloo (по-малкия размер),Няма грам вода когато вали,а за конденс неможе и да говорим (няма такъв)
-
- вече хвърля и на тежко
иглу е за теб,защото е доста лека
Колега,с две ръце ти препоръчвам палатката за която ти е писал eminem 94.Имам от миналата година ползвам точно този модел от линка-изпитал съм я в дъжд,и в тежка роса-без забележка.Просто до втория слой не стига нищо течно.3 местна е и се събира голям надувен душек и на тежина е добре,щом ще я носиш по баирите.
Ето ти снимка как изглежда в гората

Ето ти снимка как изглежда в гората
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- Don4o_62
- учете се от него
Една палатка няма ли предпазен навес,трябва да е от ламарина та да няма конденз.Ял съм го с много палатки,и проблема се решава да има отгоре предпазен навес.Хората са го измислили,кво има за чудене.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега,с две ръце ти препоръчвам палатката за която ти е писал eminem 94
И двете палатки които сте ми препоръчали ми допадат, но сега се започва ТРИуменето кое си заслужава повече

Благодаря за отзивите, много ми помагате

П.П.: Ако има и други предложения ще се радвам да ги видя и тях, поне триуменето да е пълно

Поздрави!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Да това второто с надписа е покривалото,под него е самата палатка.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега аз също оставям винаги отворено поне малко...палатката си има на тавана мрежичка за проветрение, освен това и на входа има мрежа...в повечето случаи оставям само мрежата не затварям палатката с плътната преграда за да влиза въздух (и студ влиза ма спалния чувал компенсираНе знам аз ли до сега не съм попадал на такива, въпреки, че винаги съм ползвал евтини палатки, но от много хора чувам за конденз, а аз до сега никога не съм виждал капчици в палатката като стана.

Още веднъж благодарности и поздрави

Искам да уточня,че палатката е така направена ,че горния слой няма никакъв допир с долния и може да се каже ,че е като навес за който говори колегата-хората са го измислили
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
На колегата препоръчвам да си вземе палатка от този сайт
http://www.tashev.bg/bul/new_page_5.htm те са предназначени точно за неговия проблем и са ефтини спрямо тези в стената.Сайта предлага всичко за туризма и пратките са им бесплатни + подарък над определена цена!
Аз отам си взех спален чувал и съм крайно доволен.

Аз отам си взех спален чувал и съм крайно доволен.
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
виж и този сайт
http://www.extreme-bg.com/palatki/palat ... tirimestni
имат и реален магазин в софия
бул. "Княз Ал. Дондуков" 42Б /вход от улица "11 Август"/
продават всичко предлагано от ташев (в твоя случай палатките VANGO) + палатки HIGH PEAK и др.
вчера ходих до там и говорих със собственика точно за палатки (само че аз търся голяма семейна за къмпинг)
имат доста неща и очакват внос на хай пийк в средата на май
значи това което ти трябва е двуслойна палатка (две отделни чести - вътрешна мрежеста част и външна която е от нещо като шушляк)
като водоустойчивост ти е достатъчно нещо от сорта на 2000 мм воден стълб
да е с подлепени шевове и понеже ще я носиш на гръб - до 3-4 кг.
има и доста по леки модели но там цените вече са други
проблема при теб е че палатката ти е еднослойна (тва че има мрежа на вратата не я прави двуслойна-така бяха налъгали едно приятелче в метро)
еднослойната палатка колкото и да е добра си прави конденз дори и лятото при сухо време
http://www.extreme-bg.com/palatki/palat ... tirimestni
имат и реален магазин в софия
бул. "Княз Ал. Дондуков" 42Б /вход от улица "11 Август"/
продават всичко предлагано от ташев (в твоя случай палатките VANGO) + палатки HIGH PEAK и др.
вчера ходих до там и говорих със собственика точно за палатки (само че аз търся голяма семейна за къмпинг)
имат доста неща и очакват внос на хай пийк в средата на май
значи това което ти трябва е двуслойна палатка (две отделни чести - вътрешна мрежеста част и външна която е от нещо като шушляк)
като водоустойчивост ти е достатъчно нещо от сорта на 2000 мм воден стълб
да е с подлепени шевове и понеже ще я носиш на гръб - до 3-4 кг.
има и доста по леки модели но там цените вече са други

проблема при теб е че палатката ти е еднослойна (тва че има мрежа на вратата не я прави двуслойна-така бяха налъгали едно приятелче в метро)
еднослойната палатка колкото и да е добра си прави конденз дори и лятото при сухо време
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Виж и тези. Гарантирам за качеството. Ако си харесаш нещо свиркай да видя дали мога да ти издействам някаква отстъпчица 
http://hilt.bg/categories.php?CategoryID=1

http://hilt.bg/categories.php?CategoryID=1