Търси се палатка...моля за съвет

Избор на палатка и нейното разполагане на избраното място.

Модератор: Ачо ♣

SixKillerVR6
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Търси се палатка...моля за съвет

Мнение от SixKillerVR6 »

Здравейте колеги,

Понеже вече два сезона карам с обикновена ПРОМО палатка от тези по Хипермаркетите за по 40-50лв. и ми писна сутрин да се будя заобиколен от конденз реших да заменям старата техника 8) Палатката я ползвам за планински туризъм основно (преходи, 3 до 4 дневни), трябва ми за летния сезон (и пролет и есен евентуално). Основния проблем и основната цел е да се оттърва от конденза...старата палатка не пропускаше при дъжд, но понякога просто прекалява с конденза и е неприятно сутрин като се събудя и докато изляза от нея избърсвам всичката вода по стените с тялото си :evil: Друго което е от значение е да има компактни размери в сгънато положение, за да е удобна за носене привързана към раницата. Следващото за което се сещам е че е желателно да е 3-местна или повече(но не е задължително ако няма такава :wink: ) В палатката няма да се надуват дюшези и т.н. И последното за което се сещам, НО не на последно място по важност е че бюджета е макс 200лв. Силно се надявам някой да има наблюдения върху нещо подобно, за да не се набутам напразно с някое менте, пък ако няма такова чудо за тез пари ше продължаваме да събираме стотинки :mrgreen:

Поздрави
Изображение
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Търси се палатка...моля за съвет

Мнение от мирославмладенов »

пробваи в гугъла,на,,продавам палатка,,има няколко отговарящи на твоите изисквания и цена
Аватар
gloupan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gloupan »

TRS70MLF2
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Не знам аз ли до сега не съм попадал на такива, въпреки, че винаги съм ползвал евтини палатки, но от много хора чувам за конденз, а аз до сега никога не съм виждал капчици в палатката като стана.
Може би е щото винаги поне по малко има "отворен" по някой прозорец с мрежичките.
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

http://www.stenata.com/palatki/produkti/extent това е което аз ти препоръчвам.Имам същата,самоче igloo (по-малкия размер),Няма грам вода когато вали,а за конденс неможе и да говорим (няма такъв)
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

иглу е за теб,защото е доста лека
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Колега,с две ръце ти препоръчвам палатката за която ти е писал eminem 94.Имам от миналата година ползвам точно този модел от линка-изпитал съм я в дъжд,и в тежка роса-без забележка.Просто до втория слой не стига нищо течно.3 местна е и се събира голям надувен душек и на тежина е добре,щом ще я носиш по баирите.
Ето ти снимка как изглежда в гората
Изображение
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Една палатка няма ли предпазен навес,трябва да е от ламарина та да няма конденз.Ял съм го с много палатки,и проблема се решава да има отгоре предпазен навес.Хората са го измислили,кво има за чудене.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
SixKillerVR6
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от SixKillerVR6 »

Колега,с две ръце ти препоръчвам палатката за която ти е писал eminem 94

И двете палатки които сте ми препоръчали ми допадат, но сега се започва ТРИуменето кое си заслужава повече :mrgreen: Едната е по-скъпа, но пише че става за трите сезона които съм посочил, докато на другата си пише лято...което никак не ме притеснява щото като се сетя мойта какъв боклук е пък 2 години ми осигурява подслон и добро прекарване в планината 8) От друга страна Extend е по-лека, по-евтина и със същото пространство, та везните ме накланят към нея. Имам само един въпрос...тва сивото (с надписа на марката) някакво покривало (втори слой) ли е ? малко ми е странно, ма нали съм си неграмотен по таз тема :oops:

Благодаря за отзивите, много ми помагате :smt023

П.П.: Ако има и други предложения ще се радвам да ги видя и тях, поне триуменето да е пълно :rolleyes: :mrgreen:
Поздрави!
Изображение
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

Да това второто с надписа е покривалото,под него е самата палатка.
SixKillerVR6
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от SixKillerVR6 »

Не знам аз ли до сега не съм попадал на такива, въпреки, че винаги съм ползвал евтини палатки, но от много хора чувам за конденз, а аз до сега никога не съм виждал капчици в палатката като стана.
Може би е щото винаги поне по малко има "отворен" по някой прозорец с мрежичките.
Колега аз също оставям винаги отворено поне малко...палатката си има на тавана мрежичка за проветрение, освен това и на входа има мрежа...в повечето случаи оставям само мрежата не затварям палатката с плътната преграда за да влиза въздух (и студ влиза ма спалния чувал компенсира :lol: ) и да не кондензира "уж" но и така се случва да кондензира...според зависи явно от мястото и климатичните условия всеки път е различно.Понякога има мноооого конденз понякога просто го няма (за жалост по-рядко :twisted: ) . И така...ще поразгледаме, ще поумуваме и ще си купя нещо пък дай боже да ме отърве от влагата :wink:
Още веднъж благодарности и поздрави
Изображение
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Искам да уточня,че палатката е така направена ,че горния слой няма никакъв допир с долния и може да се каже ,че е като навес за който говори колегата-хората са го измислили
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

На колегата препоръчвам да си вземе палатка от този сайт :arrow: http://www.tashev.bg/bul/new_page_5.htm те са предназначени точно за неговия проблем и са ефтини спрямо тези в стената.Сайта предлага всичко за туризма и пратките са им бесплатни + подарък над определена цена!
Аз отам си взех спален чувал и съм крайно доволен.
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

виж и този сайт
http://www.extreme-bg.com/palatki/palat ... tirimestni
имат и реален магазин в софия
бул. "Княз Ал. Дондуков" 42Б /вход от улица "11 Август"/
продават всичко предлагано от ташев (в твоя случай палатките VANGO) + палатки HIGH PEAK и др.
вчера ходих до там и говорих със собственика точно за палатки (само че аз търся голяма семейна за къмпинг)
имат доста неща и очакват внос на хай пийк в средата на май
значи това което ти трябва е двуслойна палатка (две отделни чести - вътрешна мрежеста част и външна която е от нещо като шушляк)
като водоустойчивост ти е достатъчно нещо от сорта на 2000 мм воден стълб
да е с подлепени шевове и понеже ще я носиш на гръб - до 3-4 кг.
има и доста по леки модели но там цените вече са други :wink:
проблема при теб е че палатката ти е еднослойна (тва че има мрежа на вратата не я прави двуслойна-така бяха налъгали едно приятелче в метро)
еднослойната палатка колкото и да е добра си прави конденз дори и лятото при сухо време
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
gele76
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от gele76 »

Виж и тези. Гарантирам за качеството. Ако си харесаш нещо свиркай да видя дали мога да ти издействам някаква отстъпчица ;)

http://hilt.bg/categories.php?CategoryID=1
Публикувай отговор

Обратно към “Палатка и Каравана”