Изработване на колесар

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
lacho44
новобранец
новобранец

Re: Изработване на колесар

Мнение от lacho44 »

Предполагам, че е за цяла България, но съм сигурен само за Русе понеже питах в кат. Поне опитах, добре, че не наринах още пари за проверки от технотест и подобни глупости.
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

А някой има ли идея защо така тъпо е устроена системата? Какво пречи, след като си сертифициран от технотест, да получиш регистрация. Какво излиза? Едната държавна институция не ебава другата...Тъпо!
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
lacho44
новобранец
новобранец

Мнение от lacho44 »

Някаква заповед имало от 2007г., която забранява регистрацията на самоделки, но не можах да я открия. Не че съм се засилил да я търся, понеже не виждам особен смисъл. В други държави сигурно самоделни самолети регистрират, пък тук сме много стриктни.
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

lacho44 написа:Да взема да ви полея с вряла вода, както и мен ме поляха днес.
В Русе НЯМА начин да регистрирате самоделен колесар, пък дори и да е минал технотест.
Ба му мамата това неможе да е истина :shock: аз си регистрирах колесара със съвсем приемливи усложнения но явно има и по лош КАТ от Враца.И каква е тая заповед от 2007 г. дето никой не знае моята регистрация беше 2009г.Това колеги е поредния абсурд в нашата държава Абсурдистан,Във Враца може а в Русе не. :smt073 нали законите са еднакви за цялата страна или и тук ще стане като в САЩ както във всеки щат има различни закони само че тук ще бъдем на региони. :lol:
Който нож вади сам пада в него.
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

Колеги преди месец регистрирахме един в София и нямахме никакви проблеми.
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
lacho44
новобранец
новобранец

Мнение от lacho44 »

piars написа:Колеги преди месец регистрирахме един в София и нямахме никакви проблеми.
Какви документи представихте в кат?
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Миналата година питах един пич в Тутракан-лицензиран производител на колесари,ремаркета и тям подобни(бивш работник на бившия завод за ремаркета),та и той ми каза за тая простотия от 2007г.Идеята е,че "ставали много ПТП-та със самоделките".Той човека си бил платил патент и му дали "уникален номер"-нещо като собствен качествен щемпел.Този номер го набива на рамата и по този начин ако стане произшествие поради "фабричен дефект" веднага ще се разбере кой е правил колесара(ремаркето) и ще му бъде търсена отговорност. Категорично отказа да чукне :ANAL: номер на нещо,което не е минало през ръцете му. Един познат си купи ремарке заради номера и талона,сложи номера на колесара и 20кинта в талона и кара така.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

lacho44 написа:
piars написа:Колеги преди месец регистрирахме един в София и нямахме никакви проблеми.
Какви документи представихте в кат?
Документите който ни дадоха от технотест.
Бате
новобранец
новобранец

Мнение от Бате »

2007 г беше големия спек, заради влизането в ЕС... После се оказа, че може да се регистрират "самоделни", но "лапата", мостът (било торсионен, ресьорен или на пружини) трябва да е фабричен сертифициран за ЕС - нови или употребявани (например от лека кола), също светлините трябва да имат "щемпел"...

В крайна сметка "домашно направеният" колесар не излиза кой-знае колко по-евтино, ако се сложат в сметката всички материали, вложеното време и таксата за Технотест...
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

Някой има ли представа къде в София има триъгълни червени и правоъгълни - бели и жълти - светлоотразители за ремарке или колесар ?

Около пресечката на Раковски и Козлодуй не можах да намеря :(
Бате
новобранец
новобранец

Мнение от Бате »

на Самоковско шосе срещу караулката на КАТ (Околовръстното) има магазин за части за камиони... В такива магазини ще намериш и стопове
harihito
новобранец
новобранец

Мнение от harihito »

Колега,евала за колесара-шапка ти свалям...майстор си си и това е...Имам едно питане,или по-скоро искренна молба:Възможно ли ти е да дадеш някаква скица-разбира се елементарна с размери на колесара ти? И колко съответно ти е дълга и широка лодката? Предварително ти благодаря...
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Здравей колега, малко със закъснение виждам поста ти и веднага се отзовавам.Това е скица на моя колесар Изображение .Лодката ми е с размери 4,25х1,80м.Ако имаш други въпроси питай .Успех.
harihito
новобранец
новобранец

Мнение от harihito »

Колега,хиляди благодарности и адмирации за това,което правиш...! Незнам обаче след толкова многа изчетено инфо за тези колесари, дали въобще да се захващам или да си обявя лодката за продажба.../имам си и втора гумена такава/.По принцип има ли проблем при самата регистрцията в КАТ както се оплакват много колеги? И дали не е по-разумно наистина да си взема едно регистрирано ремарке,да му махна канатите и да му "насадя" отгоре въпросната конструкция,та да пропусна разправии с кошмарни учреждения като "КАТ" и "ТЕХНОТЕСТ"? Ще се радвам ако ми дадеш съвет, имам те за "гуру" в изработване на колесарите,въпреки,че не се познаваме...Предварително ти благодаря...
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

Колега ако напрвиш всичко както трябва няма да имаш никакъв проблем с регистрацията(говоря за софия,за другите градове не знам как е).С преправянето на ремарке ще имаш проблеми с полицайте,защото в талона пише тористическо ремарке.
На нас веднъж ни се зядоха за това че пише само "ремарке-колесар" без да е написано че е за лодка :roll: и добре че приателчето си носи преснимани документите от технотест та им затвори устите,абе гладни хора колко искаш. :lol:

пп.Ти си преценявай,но най-евтиното ремарке с регисрация струва 400-500лв.а ргистрациията на колесар(технотест,кат+гражданска)са около 300лв.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”