Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Изработване на колесар
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Изработване на колесар
Предполагам, че е за цяла България, но съм сигурен само за Русе понеже питах в кат. Поне опитах, добре, че не наринах още пари за проверки от технотест и подобни глупости.
А някой има ли идея защо така тъпо е устроена системата? Какво пречи, след като си сертифициран от технотест, да получиш регистрация. Какво излиза? Едната държавна институция не ебава другата...Тъпо!
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Някаква заповед имало от 2007г., която забранява регистрацията на самоделки, но не можах да я открия. Не че съм се засилил да я търся, понеже не виждам особен смисъл. В други държави сигурно самоделни самолети регистрират, пък тук сме много стриктни.
- краси12345678
- ще става разбирач
Ба му мамата това неможе да е истинаlacho44 написа:Да взема да ви полея с вряла вода, както и мен ме поляха днес.
В Русе НЯМА начин да регистрирате самоделен колесар, пък дори и да е минал технотест.

Който нож вади сам пада в него.
- piars
- научил се да хвърля
Колеги преди месец регистрирахме един в София и нямахме никакви проблеми.
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
Какви документи представихте в кат?piars написа:Колеги преди месец регистрирахме един в София и нямахме никакви проблеми.
- трапера
- сериозен играч
Миналата година питах един пич в Тутракан-лицензиран производител на колесари,ремаркета и тям подобни(бивш работник на бившия завод за ремаркета),та и той ми каза за тая простотия от 2007г.Идеята е,че "ставали много ПТП-та със самоделките".Той човека си бил платил патент и му дали "уникален номер"-нещо като собствен качествен щемпел.Този номер го набива на рамата и по този начин ако стане произшествие поради "фабричен дефект" веднага ще се разбере кой е правил колесара(ремаркето) и ще му бъде търсена отговорност. Категорично отказа да чукне
номер на нещо,което не е минало през ръцете му. Един познат си купи ремарке заради номера и талона,сложи номера на колесара и 20кинта в талона и кара така.

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- piars
- научил се да хвърля
Документите който ни дадоха от технотест.lacho44 написа:Какви документи представихте в кат?piars написа:Колеги преди месец регистрирахме един в София и нямахме никакви проблеми.
2007 г беше големия спек, заради влизането в ЕС... После се оказа, че може да се регистрират "самоделни", но "лапата", мостът (било торсионен, ресьорен или на пружини) трябва да е фабричен сертифициран за ЕС - нови или употребявани (например от лека кола), също светлините трябва да имат "щемпел"...
В крайна сметка "домашно направеният" колесар не излиза кой-знае колко по-евтино, ако се сложат в сметката всички материали, вложеното време и таксата за Технотест...
В крайна сметка "домашно направеният" колесар не излиза кой-знае колко по-евтино, ако се сложат в сметката всички материали, вложеното време и таксата за Технотест...
- чпс
- ще става разбирач
Някой има ли представа къде в София има триъгълни червени и правоъгълни - бели и жълти - светлоотразители за ремарке или колесар ?
Около пресечката на Раковски и Козлодуй не можах да намеря
Около пресечката на Раковски и Козлодуй не можах да намеря

на Самоковско шосе срещу караулката на КАТ (Околовръстното) има магазин за части за камиони... В такива магазини ще намериш и стопове
Колега,евала за колесара-шапка ти свалям...майстор си си и това е...Имам едно питане,или по-скоро искренна молба:Възможно ли ти е да дадеш някаква скица-разбира се елементарна с размери на колесара ти? И колко съответно ти е дълга и широка лодката? Предварително ти благодаря...
- краси12345678
- ще става разбирач
Колега,хиляди благодарности и адмирации за това,което правиш...! Незнам обаче след толкова многа изчетено инфо за тези колесари, дали въобще да се захващам или да си обявя лодката за продажба.../имам си и втора гумена такава/.По принцип има ли проблем при самата регистрцията в КАТ както се оплакват много колеги? И дали не е по-разумно наистина да си взема едно регистрирано ремарке,да му махна канатите и да му "насадя" отгоре въпросната конструкция,та да пропусна разправии с кошмарни учреждения като "КАТ" и "ТЕХНОТЕСТ"? Ще се радвам ако ми дадеш съвет, имам те за "гуру" в изработване на колесарите,въпреки,че не се познаваме...Предварително ти благодаря...
- piars
- научил се да хвърля
Колега ако напрвиш всичко както трябва няма да имаш никакъв проблем с регистрацията(говоря за софия,за другите градове не знам как е).С преправянето на ремарке ще имаш проблеми с полицайте,защото в талона пише тористическо ремарке.
На нас веднъж ни се зядоха за това че пише само "ремарке-колесар" без да е написано че е за лодка
и добре че приателчето си носи преснимани документите от технотест та им затвори устите,абе гладни хора колко искаш.
пп.Ти си преценявай,но най-евтиното ремарке с регисрация струва 400-500лв.а ргистрациията на колесар(технотест,кат+гражданска)са около 300лв.
На нас веднъж ни се зядоха за това че пише само "ремарке-колесар" без да е написано че е за лодка

пп.Ти си преценявай,но най-евтиното ремарке с регисрация струва 400-500лв.а ргистрациията на колесар(технотест,кат+гражданска)са около 300лв.