Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Проблем със собственоста на автомобил.
Модератор: dantho.mihov
- Моряка
- кандидат преподавател
Проблем със собственоста на автомобил.
Имаме проблем с един автомобил,аз ще обясня,как сглупих,пък вие ако имате идеи и знаете начина за оправянето му,споделяйте.
Мина повече от година(сигурно към 2)откакто един от Добрич купи едно Марути Сузуки от мен.Води се на името на жената(все още).Колата имаше проблем със стартера и се разбрахме,като я стегне да я прехвърлим тогава,че срока за Кат и Данъчното е малък.Направихме договорче на крак между себе си и му предоставих всички документи без големия талон.След извесно време и много телефони реши да я прехвърляме,за целта да не се разкарваме до Добрич(груба грешка)му направихме пълномощно да я продава,включително на себе си.И с Големия талон пълномощното отпътува за Добрич по познат.След още много телефони(той спря и да вдига де)колата пак не бе прехвърлена.По едно време дойдоха в къщи едни клиенти за автомобила ,които имали намерение да го купуват(от съвсем друг човек,тоест циганин)и искаха да проверят дали е на жена ми и дали е съгласна да подпише.Както и да е сигурно са се отказали.Успяхме пак да звъннем на първия взел колата ,той ни убеждаваше,че не я е продавал.Заплашвахме,че ще я обявим за открадната(незнам какво ще последва),но резултатът бе само обещания.Ако му звънна сега пак се почва едно и също и след 2-3 телефона спира да вдига.
Че ако знае някой някаква процедура,която може да оправи глупоста ми да казва
Забравих да спомена,че договорът,който направихме с него,децата го потурчиха и разполагам с телефоните на него и мангала и знам къде работи.
Мина повече от година(сигурно към 2)откакто един от Добрич купи едно Марути Сузуки от мен.Води се на името на жената(все още).Колата имаше проблем със стартера и се разбрахме,като я стегне да я прехвърлим тогава,че срока за Кат и Данъчното е малък.Направихме договорче на крак между себе си и му предоставих всички документи без големия талон.След извесно време и много телефони реши да я прехвърляме,за целта да не се разкарваме до Добрич(груба грешка)му направихме пълномощно да я продава,включително на себе си.И с Големия талон пълномощното отпътува за Добрич по познат.След още много телефони(той спря и да вдига де)колата пак не бе прехвърлена.По едно време дойдоха в къщи едни клиенти за автомобила ,които имали намерение да го купуват(от съвсем друг човек,тоест циганин)и искаха да проверят дали е на жена ми и дали е съгласна да подпише.Както и да е сигурно са се отказали.Успяхме пак да звъннем на първия взел колата ,той ни убеждаваше,че не я е продавал.Заплашвахме,че ще я обявим за открадната(незнам какво ще последва),но резултатът бе само обещания.Ако му звънна сега пак се почва едно и също и след 2-3 телефона спира да вдига.
Че ако знае някой някаква процедура,която може да оправи глупоста ми да казва

Забравих да спомена,че договорът,който направихме с него,децата го потурчиха и разполагам с телефоните на него и мангала и знам къде работи.
А сега де? 

Re: Проблем със собственоста на автомобил.
Напищи до полицията жалба за присвояване на веща/автомобила/ и опиши ситуацията.Предполагам, че той ти дължи и още пари - това също го опиши, защото присвояване има дори когато част от веща си е собственост на присвоителя.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Жалбата няма да помогне!Напротив,минало е много време и дори може да се наложи санкция за нерегламентирана продажба,търсене на данъци и т.н.!
Ванка,батака е голям!
Ванка,батака е голям!
- Моряка
- кандидат преподавател
Да така е ,имаме свободно съчинен договор за покупко-продажба с подписите на жена ми и него.Той може би си пази договора(макар че няма сила за съд) 

А сега де? 

- valeri
- разбира нещата
Щом има подпис документа има и тежест.БАтака е голям но се оправя с разхождане до Добрич и намиране на човека,Хващане на тясно.
Другия път не давай големия талон на никой да може да го държиш да не бяга.
Другия път не давай големия талон на никой да може да го държиш да не бяга.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Все си мисля,че в Добрич има кой да ти помогне! 

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
друг начин е да бракуваш автомобила,така мисля де но не съм сигорен

-
- вече хвърля и на тежко
Договор за покупко - продажба се се заверява пред нотариус . А твоя не е такъв. В такъв случай не е извършена продажба на автомобила . Ако автомобила е закупен след брака ти с жена ти то тогава трябва да има подписите на двамата съпрузи , без значение че се води на името на жена ти. (нещо такова ми се върти в главата но не съм много сигурен ) От тук имаш два варианта : 1. Отиваш при тоя и му отвърташ кестена с един хубав мощен и точен тупаник - Ъперкът -(от английски език - Uppercut) е класически удар от традиционния бокс, нанесен с юмрук и използван при близък бой.
след това така -
после -
и нещата се оправят . Но този начин не е за препоръчване . Отиваш при някой адвокат за консултация, изплачи си мъката обясни му с най малките подробности нещата и той ще ти каже какво може да се направи по въпроса . Дали си струва да се ходи в полицията за жалба или не.

-
- разбира нещата
Без талоните и номерата,мисля че няма начин да я бракува(ма и аз не съм много сигурен)ribolovcho написа:друг начин е да бракуваш автомобила,така мисля де но не съм сигорен
Иначе ако беше в Бургас или Поморие отиваш при един"познат",лека "комисионна" и след два дни нямаш проблеми(мангала сам ще дойде да те моли да я прехварляте)

Успех Морски и нема им се даваш

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
-
- вече хвърля и на тежко
Здравей Моряк,Мисля,че добър съвет можеш да получиш от Инкубус,ако не е заминал по празниците.Мисля,че няма да откаже консултация на колега.Може и други юристи да ти помогнат в оправянето на батака.Пиши му на лични.От мен толкова и пожелание за щастлива развръзка.
Лично съм го преживял.Гаранция ти давам че можеш да отидеш в Кат и да изкараш дублиращи документи.Аз с познати ми отне около 1 час.После ако имаш сърце можеш да си прибереш и колата.Ако си достатъчно гадничък можеш да ги тормоэиш за пари ако минеш на вариант прехвърляне.При всички случаи действай защото времето тече.В моя случай беше извършено престъпление с колата и ходих 10 пъти да давам показания.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ами май не е точно така, защото когато купиш от чужбина кола, не заверяваш пред нотариус договора.Venkicha написа:Договор за покупко - продажба се се заверява пред нотариус . А твоя не е такъв. В такъв случай не е извършена продажба на автомобила .
Така че и в този случай, договорът между тях си е абсолютно валиден, нищо, че няма нотариална заверка на подписите. (ако колата е била внесена от чужбина и все още нерегистрирана в БГ)
Ако мангала си пази екземпляра, кофти е да се звъни в полицията и да се обявява колата за открадната, защото мангала с договора ще докаже, че не е крадена.
Ванка, последно имаш ли екземпляр от договора или не?

Последно промяна от GODzillata на Чет Май 06, 2010 6:41 pm, променено общо 1 път.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Моряка
- кандидат преподавател
Знам,Той е един голям козsapuna написа:Все си мисля,че в Добрич има кой да ти помогне!

alhrist написа:После ако имаш сърце можеш да си прибереш и колата.Ако си достатъчно гадничък можеш да ги тормоэиш за пари
Далече съм от такива мисли
Ще му пиша,толкова съм чакал 1-2 седмици не са от значениеСтефан Добрев написа:Мисля,че добър съвет можеш да получиш от Инкубус
А сега де? 

- Моряка
- кандидат преподавател
След обръщане на къщата се оказва,че нямамGODzillata написа: Ванка, последно имаш ли екземпляр от договора или не?

А сега де? 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ок, сега друго да те питам:
1. На чие име по талон се води колата?
2. Ако е на жена ти, тя по време на брака ли я е придобила?...защото ако е така, ти също е трябвало да го подпишеш, а щом не си - значи е недействителен.
Е?
1. На чие име по талон се води колата?
2. Ако е на жена ти, тя по време на брака ли я е придобила?...защото ако е така, ти също е трябвало да го подпишеш, а щом не си - значи е недействителен.
Е?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!