Проблем със собственоста на автомобил.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Проблем със собственоста на автомобил.

Мнение от Моряка »

Имаме проблем с един автомобил,аз ще обясня,как сглупих,пък вие ако имате идеи и знаете начина за оправянето му,споделяйте.
Мина повече от година(сигурно към 2)откакто един от Добрич купи едно Марути Сузуки от мен.Води се на името на жената(все още).Колата имаше проблем със стартера и се разбрахме,като я стегне да я прехвърлим тогава,че срока за Кат и Данъчното е малък.Направихме договорче на крак между себе си и му предоставих всички документи без големия талон.След извесно време и много телефони реши да я прехвърляме,за целта да не се разкарваме до Добрич(груба грешка)му направихме пълномощно да я продава,включително на себе си.И с Големия талон пълномощното отпътува за Добрич по познат.След още много телефони(той спря и да вдига де)колата пак не бе прехвърлена.По едно време дойдоха в къщи едни клиенти за автомобила ,които имали намерение да го купуват(от съвсем друг човек,тоест циганин)и искаха да проверят дали е на жена ми и дали е съгласна да подпише.Както и да е сигурно са се отказали.Успяхме пак да звъннем на първия взел колата ,той ни убеждаваше,че не я е продавал.Заплашвахме,че ще я обявим за открадната(незнам какво ще последва),но резултатът бе само обещания.Ако му звънна сега пак се почва едно и също и след 2-3 телефона спира да вдига.
Че ако знае някой някаква процедура,която може да оправи глупоста ми да казва :?

Забравих да спомена,че договорът,който направихме с него,децата го потурчиха и разполагам с телефоните на него и мангала и знам къде работи.
А сега де? :roll:
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Проблем със собственоста на автомобил.

Мнение от Bai Dobri »

Напищи до полицията жалба за присвояване на веща/автомобила/ и опиши ситуацията.Предполагам, че той ти дължи и още пари - това също го опиши, защото присвояване има дори когато част от веща си е собственост на присвоителя.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Жалбата няма да помогне!Напротив,минало е много време и дори може да се наложи санкция за нерегламентирана продажба,търсене на данъци и т.н.!
Ванка,батака е голям!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Да така е ,имаме свободно съчинен договор за покупко-продажба с подписите на жена ми и него.Той може би си пази договора(макар че няма сила за съд) :(
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

Щом има подпис документа има и тежест.БАтака е голям но се оправя с разхождане до Добрич и намиране на човека,Хващане на тясно.

Другия път не давай големия талон на никой да може да го държиш да не бяга.
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Все си мисля,че в Добрич има кой да ти помогне! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

друг начин е да бракуваш автомобила,така мисля де но не съм сигорен
Изображение
Най добрите са тук
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Venkicha »

Договор за покупко - продажба се се заверява пред нотариус . А твоя не е такъв. В такъв случай не е извършена продажба на автомобила . Ако автомобила е закупен след брака ти с жена ти то тогава трябва да има подписите на двамата съпрузи , без значение че се води на името на жена ти. (нещо такова ми се върти в главата но не съм много сигурен ) От тук имаш два варианта : 1. Отиваш при тоя и му отвърташ кестена с един хубав мощен и точен тупаник - Ъперкът -(от английски език - Uppercut) е класически удар от традиционния бокс, нанесен с юмрук и използван при близък бой. :axe: :axe: :axe: след това така - :butthead: после - :ANAL: и нещата се оправят . Но този начин не е за препоръчване . Отиваш при някой адвокат за консултация, изплачи си мъката обясни му с най малките подробности нещата и той ще ти каже какво може да се направи по въпроса . Дали си струва да се ходи в полицията за жалба или не.
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

ribolovcho написа:друг начин е да бракуваш автомобила,така мисля де но не съм сигорен
Без талоните и номерата,мисля че няма начин да я бракува(ма и аз не съм много сигурен)
Иначе ако беше в Бургас или Поморие отиваш при един"познат",лека "комисионна" и след два дни нямаш проблеми(мангала сам ще дойде да те моли да я прехварляте) :wink:
Успех Морски и нема им се даваш :wink:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Стефан Добрев »

Здравей Моряк,Мисля,че добър съвет можеш да получиш от Инкубус,ако не е заминал по празниците.Мисля,че няма да откаже консултация на колега.Може и други юристи да ти помогнат в оправянето на батака.Пиши му на лични.От мен толкова и пожелание за щастлива развръзка.
alhrist
новобранец
новобранец

Мнение от alhrist »

Лично съм го преживял.Гаранция ти давам че можеш да отидеш в Кат и да изкараш дублиращи документи.Аз с познати ми отне около 1 час.После ако имаш сърце можеш да си прибереш и колата.Ако си достатъчно гадничък можеш да ги тормоэиш за пари ако минеш на вариант прехвърляне.При всички случаи действай защото времето тече.В моя случай беше извършено престъпление с колата и ходих 10 пъти да давам показания.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Venkicha написа:Договор за покупко - продажба се се заверява пред нотариус . А твоя не е такъв. В такъв случай не е извършена продажба на автомобила .
Ами май не е точно така, защото когато купиш от чужбина кола, не заверяваш пред нотариус договора.
Така че и в този случай, договорът между тях си е абсолютно валиден, нищо, че няма нотариална заверка на подписите. (ако колата е била внесена от чужбина и все още нерегистрирана в БГ)

Ако мангала си пази екземпляра, кофти е да се звъни в полицията и да се обявява колата за открадната, защото мангала с договора ще докаже, че не е крадена.

Ванка, последно имаш ли екземпляр от договора или не? :roll:
Последно промяна от GODzillata на Чет Май 06, 2010 6:41 pm, променено общо 1 път.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

sapuna написа:Все си мисля,че в Добрич има кой да ти помогне! :wink:
Знам,Той е един голям коз :D ще го питам де.
alhrist написа:После ако имаш сърце можеш да си прибереш и колата.Ако си достатъчно гадничък можеш да ги тормоэиш за пари

Далече съм от такива мисли
Стефан Добрев написа:Мисля,че добър съвет можеш да получиш от Инкубус
Ще му пиша,толкова съм чакал 1-2 седмици не са от значение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

GODzillata написа: Ванка, последно имаш ли екземпляр от договора или не? :roll:
След обръщане на къщата се оказва,че нямам :(
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ок, сега друго да те питам:

1. На чие име по талон се води колата?
2. Ако е на жена ти, тя по време на брака ли я е придобила?...защото ако е така, ти също е трябвало да го подпишеш, а щом не си - значи е недействителен.
Е?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”