Проблем със собственоста на автомобил.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Проблем със собственоста на автомобил.

Мнение от deto_g »

Аз все още не мога да разбера как се е получил тоя филм? Нормалната процедура на покупко-продажба на МПС между 2 физически лица е много проста - двамата се явяват с документите на колата пред който и да е нотариус, сключват договор за продажбата, копувачът декларира, че е получил сумата, записана в договора и нотариусът го заверява. Дължат се нотариални такси и някаква общинска такса върху декларираната сума на продажбата. След това продавача връчва на копувача документите на МПС-то и ключовете за него и... това е! Новият собственик отива с тях, с договора и с платени данък и Гражданска отговорност и регистрира колата в КАТ. Там му издават нов талон, който удостоверява, че МПС-то вече се води в масивите на МВР на негово име. Задължение на новия собственик е да декларира новопридобитото имущество пред данъчните, но често той се бави, затова е хубаво и стария да декларира пред тях, че това МПС вече не му се води. Съжалявам, ако съм ви отегчил! :oops:
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

deto_g написа:Аз все още не мога да разбера как се е получил тоя филм?

Аз писах в началото,направихме само договор за нас(свободен текст)беше късен следобед и пича бе от Добрич и бързаше да се прибере с колата,и освен това ,като съвестен му обясних,че колата е с проблем в стартера и той помоли да я прехвърлим,когато я оправи,понеже има смяна на номера и не може да я закара в Кат с дефект и да мине успешно.
А сега де? :roll:
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

Забравих най-важното!!! Това, че си изгубил своя екземпляр от пълномощното не е чак толкова голям проблем - ако ти трябва, просто иди при нотариуса, при който сте го правили и поискай да ти направи копие. Екземпляр от всички нотариално заверени докумени остава в архива на нотариуса, точно за такива случаи. :smt023
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

deto_g написа:Забравих най-важното!!! Това, че си изгубил своя екземпляр от пълномощното не е чак толкова голям проблем - ако ти трябва, просто иди при нотариуса, при който сте го правили и поискай да ти направи копие. Екземпляр от всички нотариално заверени докумени остава в архива на нотариуса, точно за такива случаи. :smt023
Не е загубен екземпляр от пълномощното,загубен е моя хвърчащ договор,съчинен вечерта между нас.!!!
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

Приятелю, осъзнай, че такъв "хвърчащ" и незаверен договор няма никаква юридическа стойност!!! :roll:
А смяната на номерата при прехвърляне на собствеността също не е задължителна :idea: Дали ще смениш номера, или ще караш със стария, но с нов талон е въпрос на собствен избор... Поддал си се на провокацията на тоя тип да бързаш... На него едва ли му пука дали ще кара с номер, започващ с В или с такъв, на който пише ТХ. :wink:
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

deto_g написа: А смяната на номерата при прехвърляне на собствеността също не е задължителна :idea: Дали ще смениш номера, или ще караш със стария, но с нов талон е въпрос на собствен избор... Поддал си се на провокацията на тоя тип да бързаш... На него едва ли му пука дали ще кара с номер, започващ с В или с такъв, на който пише ТХ. :wink:
Задължителна е ,ако той си регистрира колата в Добрич и ще е вече ТХ,там е работата ,че не го интересува и предпочита (или е предпочел,да я препродаде евентуално на циганина)с регистрацията на жената :!:
Иван Григоров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Григоров »

До колкото разбрах си му направил пълномощно,Значи има възможност да отидеш при същия нотариус и да го обявиш за невалидно,след това му звънкаш на тариката и му казваш да докара колата пред вас.Ако не го дай на полицията :wink:
Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Щом си я продал,без значение има ли нотарялно заверено,или не,край.В никакъв случай не може да я пускаш за издирване.Оня ще докара един свидетел(може и лъжесвидетел),че я купил от жена ти,и тогава става престъпление,с няква цел.Това ми го каза полицай,щото имах същия случай.Отивай ги търси, там който я кара в момента,и се оправяйте.Другото е ала-бала.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Моряка написа:Значи мисля съм добре запознат с пълномощните,пълномощното може да е безсрочно,но за определени действия(примерно управление на автомобил) и щом не е упоменат срок(както е при мен)важи за календарна година.Същото е и с декларациите при продажба на автомобил,не може да декларираш,че нямаш задължения към държавата и тази декларация да я пишеш,че важи 3 години примерно,важи до края на годината,след това нотариуса иска нова.
Не е така, само декларациите са със срок до края на годината, а в пълномощното, щом не е упоменат срок, значи си е безсрочно.
Зат'ва бягай при същия нотариус и си го отегли.
След т'ва пусни нотариална покана на "купувача" да ти върне на еди-коя-си дата колата в офиса на нотариуса.
Ако не го стори - тогава вече можеш да започнеш действия срещу него.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ванка,по телефона ти казах,ама тука го пиша заради другите,
отивай при районния си инспектор,и му разкажи всичко от А до Я.
Той вече си знае работата,и ще те упъти какво да правиш,
или не правиш.
Имат си чалъмите да го накарат да си регистрира таратайката.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Кире питах и аз един познат полицай,както каза ти,но ми каза надали ще ти обърнат внимание,щом кажа истината,се разбира,че всичко е направено доброволно от наша страна и няма престъпление,от,което следва обикновенно оправяйте се сами,съдете се.
Е имаме и добра новина,благодарение на Чечо 71 :wink: ,но ще изчакам още няколко дена да видим и крайния резултат.
ники1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ники1 »

Понеже два пъти съм сърбал подобна каша.........ще ти кажа моята гледна точка.
1/ От нотариуса си извади документ че си упълномощил лицето Х..........
Този документ ще ти е необходим ако с тази кола са забъркани разни нередности през времето когато не е била колата при тебе!!!
Повярвай ми може да береш огромни ядове за много пари особено със застрахователи !!!
При мен нещата се точиха 8 години по съдилищата.....заради една Лада Нива на 13год.
2/ Ако знаеш къде се намира колата- отиваш там и сваляш поне единя от регистрационните номера! Ако може без да те видят много хора! Но, големия талон да ти е в джоба !! Щото ако стане разправия да докажеш че колата е твоя.
Щом колата остане без един или и двата рег.номера то нещата ще се раздвижат. Возилото не може да се кара !
Или ще я прехвърлят със пълномощното или ще те търсят теб за прехвърляне.
3/Ако не те потърсят и си свалил и двата номера- отиваш със големия талон и табелите в КАТ, там подписваш една декларация ,че малкия талон е изгубен и не ти е отнет от КАТ-аджии за нарушение и бракуваш возилото, после в данъчното за отписване- щото и там ще береш ядове ако не е отписана.
Но не се бави със изпълнението защото не се знае тази кола къде какви ги върши...............
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Моя съвет е ,просто да си извадиш дубликат от нотариуса,потърси си още по усърдно договора и няма да имаш проблеми - никакви.Колата е продадена - факт,имаш договор,дори да е написан на крак,и пълномощното ти гарантира че проблеми няма да имаш.Единственното нещо което ще се случи на 100% е че ще те викат заради данъка.Отиваш тогава с тези документи,удостоверяваш че си я продал,като покажеш и оставиш копие от документите.Човека които е купил колата,има определен срок да я прехвърли,и да обяви колата в данъчното.Щом не го е направил,има проблем и си е негов.Ти от твоя страна,ако наистина си загубил договора,е проблем,обаче пълномощното,показва и доказва че колата е продадена.Вярно е че ще те разкарват по съдилища ако се стигне до разправия,за това,ако можеш както каза колегата отиди,намери колата и посред нощ тихо - мълком си свали номерата и тогава им се обади да доидат и да оправите документите на ново.Още един вариант има,да викнеш циганина и на ново да наравите договор за покупко продажба на МПС.Първия кпувач,щом не е регистрирал колата данъчно и не е обявена в КАТ а номерата са старите,все още се води на жена ти и тя е собственник по закон,затова и търсят човека на които е по талона,а това е тя.Викаи циганина и направете покупко продажба на ново,само се разберете кои ще поеме данъците на колата за тези години.Успех :wink: :wink: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”