Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Проблем със собственоста на автомобил.
Модератор: dantho.mihov
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Проблем със собственоста на автомобил.
Аз все още не мога да разбера как се е получил тоя филм? Нормалната процедура на покупко-продажба на МПС между 2 физически лица е много проста - двамата се явяват с документите на колата пред който и да е нотариус, сключват договор за продажбата, копувачът декларира, че е получил сумата, записана в договора и нотариусът го заверява. Дължат се нотариални такси и някаква общинска такса върху декларираната сума на продажбата. След това продавача връчва на копувача документите на МПС-то и ключовете за него и... това е! Новият собственик отива с тях, с договора и с платени данък и Гражданска отговорност и регистрира колата в КАТ. Там му издават нов талон, който удостоверява, че МПС-то вече се води в масивите на МВР на негово име. Задължение на новия собственик е да декларира новопридобитото имущество пред данъчните, но често той се бави, затова е хубаво и стария да декларира пред тях, че това МПС вече не му се води. Съжалявам, ако съм ви отегчил! 

- Моряка
- кандидат преподавател
deto_g написа:Аз все още не мога да разбера как се е получил тоя филм?
Аз писах в началото,направихме само договор за нас(свободен текст)беше късен следобед и пича бе от Добрич и бързаше да се прибере с колата,и освен това ,като съвестен му обясних,че колата е с проблем в стартера и той помоли да я прехвърлим,когато я оправи,понеже има смяна на номера и не може да я закара в Кат с дефект и да мине успешно.
А сега де? 

-
- вече хвърля и на тежко
Забравих най-важното!!! Това, че си изгубил своя екземпляр от пълномощното не е чак толкова голям проблем - ако ти трябва, просто иди при нотариуса, при който сте го правили и поискай да ти направи копие. Екземпляр от всички нотариално заверени докумени остава в архива на нотариуса, точно за такива случаи. 

- Моряка
- кандидат преподавател
Не е загубен екземпляр от пълномощното,загубен е моя хвърчащ договор,съчинен вечерта между нас.!!!deto_g написа:Забравих най-важното!!! Това, че си изгубил своя екземпляр от пълномощното не е чак толкова голям проблем - ако ти трябва, просто иди при нотариуса, при който сте го правили и поискай да ти направи копие. Екземпляр от всички нотариално заверени докумени остава в архива на нотариуса, точно за такива случаи.
А сега де? 

-
- вече хвърля и на тежко
Приятелю, осъзнай, че такъв "хвърчащ" и незаверен договор няма никаква юридическа стойност!!!
А смяната на номерата при прехвърляне на собствеността също не е задължителна
Дали ще смениш номера, или ще караш със стария, но с нов талон е въпрос на собствен избор... Поддал си се на провокацията на тоя тип да бързаш... На него едва ли му пука дали ще кара с номер, започващ с В или с такъв, на който пише ТХ. 

А смяната на номерата при прехвърляне на собствеността също не е задължителна

- Моряка
- кандидат преподавател
Задължителна е ,ако той си регистрира колата в Добрич и ще е вече ТХ,там е работата ,че не го интересува и предпочита (или е предпочел,да я препродаде евентуално на циганина)с регистрацията на женатаdeto_g написа: А смяната на номерата при прехвърляне на собствеността също не е задължителнаДали ще смениш номера, или ще караш със стария, но с нов талон е въпрос на собствен избор... Поддал си се на провокацията на тоя тип да бързаш... На него едва ли му пука дали ще кара с номер, започващ с В или с такъв, на който пише ТХ.

А сега де? 

-
- научил се да хвърля
До колкото разбрах си му направил пълномощно,Значи има възможност да отидеш при същия нотариус и да го обявиш за невалидно,след това му звънкаш на тариката и му казваш да докара колата пред вас.Ако не го дай на полицията 

Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
- Don4o_62
- учете се от него
Щом си я продал,без значение има ли нотарялно заверено,или не,край.В никакъв случай не може да я пускаш за издирване.Оня ще докара един свидетел(може и лъжесвидетел),че я купил от жена ти,и тогава става престъпление,с няква цел.Това ми го каза полицай,щото имах същия случай.Отивай ги търси, там който я кара в момента,и се оправяйте.Другото е ала-бала.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Не е така, само декларациите са със срок до края на годината, а в пълномощното, щом не е упоменат срок, значи си е безсрочно.Моряка написа:Значи мисля съм добре запознат с пълномощните,пълномощното може да е безсрочно,но за определени действия(примерно управление на автомобил) и щом не е упоменат срок(както е при мен)важи за календарна година.Същото е и с декларациите при продажба на автомобил,не може да декларираш,че нямаш задължения към държавата и тази декларация да я пишеш,че важи 3 години примерно,важи до края на годината,след това нотариуса иска нова.
Зат'ва бягай при същия нотариус и си го отегли.
След т'ва пусни нотариална покана на "купувача" да ти върне на еди-коя-си дата колата в офиса на нотариуса.
Ако не го стори - тогава вече можеш да започнеш действия срещу него.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ванка,по телефона ти казах,ама тука го пиша заради другите,
отивай при районния си инспектор,и му разкажи всичко от А до Я.
Той вече си знае работата,и ще те упъти какво да правиш,
или не правиш.
Имат си чалъмите да го накарат да си регистрира таратайката.
отивай при районния си инспектор,и му разкажи всичко от А до Я.
Той вече си знае работата,и ще те упъти какво да правиш,
или не правиш.
Имат си чалъмите да го накарат да си регистрира таратайката.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Моряка
- кандидат преподавател
Кире питах и аз един познат полицай,както каза ти,но ми каза надали ще ти обърнат внимание,щом кажа истината,се разбира,че всичко е направено доброволно от наша страна и няма престъпление,от,което следва обикновенно оправяйте се сами,съдете се.
Е имаме и добра новина,благодарение на Чечо 71
,но ще изчакам още няколко дена да видим и крайния резултат.
Е имаме и добра новина,благодарение на Чечо 71

А сега де? 

-
- научил се да хвърля
Понеже два пъти съм сърбал подобна каша.........ще ти кажа моята гледна точка.
1/ От нотариуса си извади документ че си упълномощил лицето Х..........
Този документ ще ти е необходим ако с тази кола са забъркани разни нередности през времето когато не е била колата при тебе!!!
Повярвай ми може да береш огромни ядове за много пари особено със застрахователи !!!
При мен нещата се точиха 8 години по съдилищата.....заради една Лада Нива на 13год.
2/ Ако знаеш къде се намира колата- отиваш там и сваляш поне единя от регистрационните номера! Ако може без да те видят много хора! Но, големия талон да ти е в джоба !! Щото ако стане разправия да докажеш че колата е твоя.
Щом колата остане без един или и двата рег.номера то нещата ще се раздвижат. Возилото не може да се кара !
Или ще я прехвърлят със пълномощното или ще те търсят теб за прехвърляне.
3/Ако не те потърсят и си свалил и двата номера- отиваш със големия талон и табелите в КАТ, там подписваш една декларация ,че малкия талон е изгубен и не ти е отнет от КАТ-аджии за нарушение и бракуваш возилото, после в данъчното за отписване- щото и там ще береш ядове ако не е отписана.
Но не се бави със изпълнението защото не се знае тази кола къде какви ги върши...............
1/ От нотариуса си извади документ че си упълномощил лицето Х..........
Този документ ще ти е необходим ако с тази кола са забъркани разни нередности през времето когато не е била колата при тебе!!!
Повярвай ми може да береш огромни ядове за много пари особено със застрахователи !!!
При мен нещата се точиха 8 години по съдилищата.....заради една Лада Нива на 13год.
2/ Ако знаеш къде се намира колата- отиваш там и сваляш поне единя от регистрационните номера! Ако може без да те видят много хора! Но, големия талон да ти е в джоба !! Щото ако стане разправия да докажеш че колата е твоя.
Щом колата остане без един или и двата рег.номера то нещата ще се раздвижат. Возилото не може да се кара !
Или ще я прехвърлят със пълномощното или ще те търсят теб за прехвърляне.
3/Ако не те потърсят и си свалил и двата номера- отиваш със големия талон и табелите в КАТ, там подписваш една декларация ,че малкия талон е изгубен и не ти е отнет от КАТ-аджии за нарушение и бракуваш возилото, после в данъчното за отписване- щото и там ще береш ядове ако не е отписана.
Но не се бави със изпълнението защото не се знае тази кола къде какви ги върши...............
- krokibg
- учете се от него
Моя съвет е ,просто да си извадиш дубликат от нотариуса,потърси си още по усърдно договора и няма да имаш проблеми - никакви.Колата е продадена - факт,имаш договор,дори да е написан на крак,и пълномощното ти гарантира че проблеми няма да имаш.Единственното нещо което ще се случи на 100% е че ще те викат заради данъка.Отиваш тогава с тези документи,удостоверяваш че си я продал,като покажеш и оставиш копие от документите.Човека които е купил колата,има определен срок да я прехвърли,и да обяви колата в данъчното.Щом не го е направил,има проблем и си е негов.Ти от твоя страна,ако наистина си загубил договора,е проблем,обаче пълномощното,показва и доказва че колата е продадена.Вярно е че ще те разкарват по съдилища ако се стигне до разправия,за това,ако можеш както каза колегата отиди,намери колата и посред нощ тихо - мълком си свали номерата и тогава им се обади да доидат и да оправите документите на ново.Още един вариант има,да викнеш циганина и на ново да наравите договор за покупко продажба на МПС.Първия кпувач,щом не е регистрирал колата данъчно и не е обявена в КАТ а номерата са старите,все още се води на жена ти и тя е собственник по закон,затова и търсят човека на които е по талона,а това е тя.Викаи циганина и направете покупко продажба на ново,само се разберете кои ще поеме данъците на колата за тези години.Успех

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!