Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

масло за двутактов двигател ямаха
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- gorskia
- научил се да хвърля
Re: масло за двутактов двигател ямаха
Четейки тема си мисля следното нещо.
Защо световни производители със собствени рафинери като :
Кастрол , Репсол , Валволин и някой други .
Те предлагат масла за мотори , лодки , джетове а не масла за двутактови двигатели .
Хускварна незнам да има рафинерия , но маслото за дърворезачки е хубаво и си го ползвам по предзначение.
Всеки сам избира с какво да си кара мотора.
Успех на всички
Защо световни производители със собствени рафинери като :
Кастрол , Репсол , Валволин и някой други .
Те предлагат масла за мотори , лодки , джетове а не масла за двутактови двигатели .
Хускварна незнам да има рафинерия , но маслото за дърворезачки е хубаво и си го ползвам по предзначение.
Всеки сам избира с какво да си кара мотора.
Успех на всички
Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо.
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
- Don4o_62
- учете се от него
Нека поумуваме къв е проблема,ако се слага масло(реномирано) за резачки.Интересува ме,дали ще има качествено смазване.За дима съм съгласен че ще го има,понеже тия масла са за високи температури.Но по важно е дали смазването ще е качествено,пък с пушека се свиква
.Някой беше споменал,че на тия масла се слага определено количество глицерин,за по добро изгаряне.
А относно маслата за водни двигатели,ще дадеш 20-24лв.,но каква е гаранцията че е истинско.С тия гаражни историй може ли го разбра.Говоря така,понеже скоро ми показаха едно такова масло.Със всичките му лепенки и екстри, налепени на тубата.Но хич не ми мясаше на такова.Някой веднага ще изцирика-вземай от реномирани марки.Съгласен съм,но като го видя да излиза от завода,или фирмения магазин до него.Знам,че искам много,но с тия ментаци дето са заляли пазара(за всичко),как да мисля другояче.Затова питах за маслото за резачки.Използвам го няколко години(на резачка),без никакви странични ефекти,и знам че поне то е истинско.И с една дума.Става или не,като изключим излишния дим,за водни двигатели.

А относно маслата за водни двигатели,ще дадеш 20-24лв.,но каква е гаранцията че е истинско.С тия гаражни историй може ли го разбра.Говоря така,понеже скоро ми показаха едно такова масло.Със всичките му лепенки и екстри, налепени на тубата.Но хич не ми мясаше на такова.Някой веднага ще изцирика-вземай от реномирани марки.Съгласен съм,но като го видя да излиза от завода,или фирмения магазин до него.Знам,че искам много,но с тия ментаци дето са заляли пазара(за всичко),как да мисля другояче.Затова питах за маслото за резачки.Използвам го няколко години(на резачка),без никакви странични ефекти,и знам че поне то е истинско.И с една дума.Става или не,като изключим излишния дим,за водни двигатели.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ама на състезанията никой не кара на ниски обороти както е при тролингяkeymaker написа:Хускварна са един от лидерите в производството на състезателни кросови мотоциклети и там има водни охлаждания пък никой не е спрял посред състезанието да си чисти свеща

Мнението, което бях публикувал е именно на сервизния инженер, който поддържа двигателите във Варна и който (по случайно съвпадение) е преди всичко оторизиран сервиз на Хускварна. Питах го точно дали маслата за двутактовите резачки и други машинки на Хускварна стават за извънбордови двигатели и публикувах почти дословно неговия отговор - че маслата имат по-висока температура на изгаряне и има вероятност да зацапват свещите при продължителна работа на ниски обороти. Иначе на двигателя едва ли нещо ще му се случи тъй като ще си е смазан.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Относно ментаците, вероятността да попаднеш на менте на реномирана марка е значително по-висока от колкото да попаднеш на менте на марка, която е по-малко известна. За сега все пак не съм чувал за ментета на YAMALUBE а и всички колеги, които познавам ги зареждат от официалния вносител.Don4o_62 написа:Знам,че искам много,но с тия ментаци дето са заляли пазара(за всичко),как да мисля другояче.
Във Варна, много популярни са специализираните масла за извънбордови двигатели IGOL (на тях също не съм чул някой да предлага ментета). За съжаление се предлагат само в по-големи разфасовки (от 4L нагоре), ориентирани към професионалните потребители (скутери за теглене на парашути и банани по курортите, джетове,...)
Относно SHELL, CASTROL, BP и прочие аз лично бих се въздържал да си купя.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
1 литър Ямалюб или Валволин за двигатели на лодки 2Т е 17-18 лв.
Като няма в града който сте звъните по телефона на представителя и ви изпращат с наложен платеж. Защо все трябва да се побългарява всичко. Всеки мотор ще върви със всичко дори и със олио, но не се знае колко време

Като няма в града който сте звъните по телефона на представителя и ви изпращат с наложен платеж. Защо все трябва да се побългарява всичко. Всеки мотор ще върви със всичко дори и със олио, но не се знае колко време

- краси12345678
- ще става разбирач
Ето от тук,, yacco-bulgaria.com/products10.html,,можете да си поръчате масло за двутактови , четиритактови двигатели трансмисионно масло и специална грес за смазване.Маслото е с гарантирано производство имат и онлайн магазин. Не правя реклама да се има на предвид.Просто ми попадна като информация и я споделям.
Който нож вади сам пада в него.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Някой ползвал ли е OMV power boat 2T?
Превишава: API TC, NMMA TC-W3...
Превишава: API TC, NMMA TC-W3...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Колега доста неверни твърдения има в твоя пост :Бате написа:пропорцията на "западните" 2Т мотори е 50:1 или 100:1 в зависимост от марката... Руските са "друга бира" и за тях официалната пропорция е 25:1 доколкото си спомням... Сигурно и на "западните" е била такава пропорцията преди 50 години (щото руското техническо развитие е спряла някъде към 1960г)
ПС: Не знам как сте с математиката, но според мен 50:1 е по-малко от 100:1, а в упътването качено по-горе си пише ясно "пропорция съгласно препоръката на прозводителя, но не повече от 100:1" ! т.е. ако щете и 10:1 сипвайте, да му е "мазничко"Защото 10:1=10 и е по малко от 100:1=100!!!
![]()
Не знам как по-просто може да се обясни пропорция 100:1 от това, че на 5л бензин (100х50мл) слагаме 50мл масло или на 10л бензин (100х100мл) слагаме 100мл масло... Една "малка" кръчмарска мярка от битака върши идеална работа в първия случай, а във втория - една "голяма"![]()
В тази връзка не виждам никакъв смисъл да се "икономисва" с ползването на масла, които не са за извънбордови двигатели - 1л масло е 10-20лв и с него ще изгорите 50 или 100л бензин, който струва 100-200лв
Имайте и на предвид, че не е желателно готовата 2Т смес да "векува" - хубаво е да правите толкова, колкото ще изгорите за излета или най-много в рамките на месец...
1. "Не знам как сте с математиката, но според мен 50:1 е по-малко от 100:1" - 20 мл да са по-малко от 10 мл

2."Имайте и на предвид, че не е желателно готовата 2Т смес да "векува" - хубаво е да правите толкова, колкото ще изгорите за излета или най-много в рамките на месец..." - и тук ако имате мотор 80-те години няма проблем да се сипе 5 литра 100 октана на примерно 5 останали и няма проблем ( говорил съм и с майстори на тая тема ) ...
3. "щото руското техническо развитие е спряла някъде към 1960г" - за това ли в момента само те имат работеща космическа програма ?

Поздрави!
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.

Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.