Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Змиорката
Модератор: emo vasilev

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Това го написах за устието на река Камчия , имайки пред вид истинската змиоркаDOC написа:Баш такова си е това по Пернишко, освен ако някой не си е пуснал змиорки в кацата с вода на двора...Trias написа:[u].....И не са щипоци , виюни , змийори и тем подобни ! [/u]

Виюни има в р. Дунав и в притоците . Из другите реки у нас се въди щипок и гулешnikejo написа:ОК колеги,няма да има спорове.Щипока си е щипок,ама казвам че на река Конска има и некъв вид змиорка,дето си прилича на истинските змиорки,но не е като тях,защото има много,а и не знам някой да е хващал по-големи от 45см,сега като се затопли малко може да отида до там и еда пробвам да хвана някоя и ще пусна снимка тука,за да ми каже някой какъв вид змиорка е тази

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ще е много интересно да го видим това животно от Конска река. Щипоците от Струма са доста едри но не повече от 20 см. Виюна стига до 30 см и няма никакъв шанс да го има в река и то масово.
Змиорките достигат България с размери 85 см.

ето една схема за размерите на змиорките преди да стигнат Европа.
Змиорките достигат България с размери 85 см.

ето една схема за размерите на змиорките преди да стигнат Европа.
Колкото повече, толкова повече!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Това последното , е много полезно интересно и вероятно ще разочарова много хора, които си ловят "змиорки" от по 10-12 см.
А в пернишко същите 30-45 см същества се срещат и в блатата над Драгичево.
ПП. Всъщност са доста по-къси, но понеже са тънки, гъвкави и тн. лъжат с дължината
А в пернишко същите 30-45 см същества се срещат и в блатата над Драгичево.
ПП. Всъщност са доста по-къси, но понеже са тънки, гъвкави и тн. лъжат с дължината

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Колега, това последното сигурно ли е ?
Ако не съм в грешка трябва размерите да са в "см"
Ако не съм в грешка трябва размерите да са в "см"
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
-
- ще става разбирач
Змиорка(истинска)съм хващал и в затворен водоем,но свързан с морето с някаква вадичка.За варненци-става въпрос за гьолчено в с.Осеново.Това обаче беше още в детските ми години...на дъно,ако не се лъжа вече беше на плочка кюспе,на която се беше самоуловил някакъв дребосък,а змиорката беше налапала него.Само да не забравя,довечера или утре ще гледам да кача снимка...за неверниците