Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: САФРИД - 2010
За да не съм голословен за неща които знаете. Посоката на бриза много се влияе от наземните препятсвия.
http://library.thinkquest.org/03oct/010 ... breez.html
http://library.thinkquest.org/03oct/010 ... breez.html
СИ ,да могат да се смесят горния и долния слой на водата и долу горе да се поизравни температурата .Поне аз така сам забелязал от малкото опит който имам като осазнал се и вазприемащт себе си рибар 

някой инфо за снощи от вълнолома, как е положението.....съгурно е манифестация:)))) но рибоците там ли са? А за плувка по тъмно от към пристанището ли хвърляте или към морето?
03.06.10г 16.45-20.30ч. Дружба- 3 броя хубав сафрид. Морето-салата.
не 16.45ч, а 18.45ч-чепареmirodd написа:някой инфо за снощи от вълнолома, как е положението.....съгурно е манифестация:)))) но рибоците там ли са? А за плувка по тъмно от към пристанището ли хвърляте или към морето?
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
на японското засега няма пукнат човек - охраната гони.на запада има 2-ма които къцат за попчета и 2-3ма (вече сигурно ги няма) които псуват,че няма риби и клатят в несвяст.общо взето издухана работа.
Качествени чепарета Borkata

-
- новобранец
Нема ли да дойде тоя Сафридокс найнакрая????
К'ви са тия джуруми неска
Я казувайте 

-
- научил се да хвърля
Вече два дни ходя на Ной на свечеряване.
Вчера приятел успя да вземе 15 сафрида. Аз се записах с един... голем срам
Днес още по-зле . Не знам дали всички които ловиха там общо имат 10 сафрида. Делфините бяха толкова близо, че ако се позасилиш може и да го закачиш.А и времето едно такова шантаво... Любака намери кога да излиза в отпуск

Днес още по-зле . Не знам дали всички които ловиха там общо имат 10 сафрида. Делфините бяха толкова близо, че ако се позасилиш може и да го закачиш.А и времето едно такова шантаво... Любака намери кога да излиза в отпуск

- Красимир Атанасов
- учете се от него
вчера на японското пристанище от 18.00 до 0.30 на плувка на белена скарида със аверчето Тошето които и всъшност ме въведе в този вид риболов голям маистор да отбележа им разпллакахме маиките на сафрида голям кеф като за сефте от доволно пре-доволно голямо скубане падна
- ribarshe
- ще става разбирач
Потвърждавам. Ние пробвахме на плувка за сафрид половин час , нулев резултат , и газ към Морска гара .Там от 21 до 24 часа 6 сафрида . Май ще почвам да търся илариятаstr.hadjiev написа:Вече два дни ходя на Ной на свечеряване.
Днес още по-зле . Не знам дали всички които ловиха там общо имат 10 сафрида. Делфините бяха толкова близо, че ако се позасилиш може и да го закачиш.А и времето едно такова шантаво... Любака намери кога да излиза в отпуск![]()
![]()

ами какво да кажа освен че при мен тръгна много късно след 00.00ч та до 03.30 изтормозени 25 рибки но снимки няма да пускам че някой се дразни от това 

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- 1000n
- разбира нещата
Кой е пък тоя 'дето се дразни не мога да се сетя - да си признава веднага!dobria1 написа:ами какво да кажа освен че при мен тръгна много късно след 00.00ч та до 03.30 изтормозени 25 рибки но снимки няма да пускам че някой се дразни от това

Мога само да кажа, че не съм аз!

Иначе да кажа, че прочетох инфото от линк-а, който даде Любака за бриза и мисля, че имам някаква по-ясна идея вече за посоката му в конкретни места по крайбрежието! Т.е. прав е КИРО, че трябва да чакаме вятърът да духа през деня няколко дена от североизток! Но такова е положението за района на Галата, където той често лови риба с лодката си, както и на почти всички места от Черноморец(този, който е на юг от Бургас, а бе то и за този до Варна е същото

приятел, недей да гледаш, кой залив залив накъде гледа и да смяташ вятъра, какъв вятър ти трябва. Просто трябва да духа североизток в самото черно море за да стопли водата и рибата да започне да яде. Дали си на Тюленово, Варна или Бяла, топлите течения ще дойдат от североизточните ветрове.
dhaydhoe написа:приятел, недей да гледаш, кой залив залив накъде гледа и да смяташ вятъра, какъв вятър ти трябва. Просто трябва да духа североизток в самото черно море за да стопли водата и рибата да започне да яде. Дали си на Тюленово, Варна или Бяла, топлите течения ще дойдат от североизточните ветрове.
напълно си прав че истината е в изтока и североизтока,морето да се разбушува да стане една (салантия)май му викат старите рибари а и доколкото съм чувал а може и да греша в превод от гръцки сафрид означавало пяна или разпенване нещо такова
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!