САФРИД - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: САФРИД - 2010

Мнение от liubak »

За да не съм голословен за неща които знаете. Посоката на бриза много се влияе от наземните препятсвия.
http://library.thinkquest.org/03oct/010 ... breez.html
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

СИ ,да могат да се смесят горния и долния слой на водата и долу горе да се поизравни температурата .Поне аз така сам забелязал от малкото опит който имам като осазнал се и вазприемащт себе си рибар :lol:
mirodd
новобранец
новобранец

Мнение от mirodd »

някой инфо за снощи от вълнолома, как е положението.....съгурно е манифестация:)))) но рибоците там ли са? А за плувка по тъмно от към пристанището ли хвърляте или към морето?
sherriff
новобранец
новобранец

Мнение от sherriff »

03.06.10г 16.45-20.30ч. Дружба- 3 броя хубав сафрид. Морето-салата.
sherriff
новобранец
новобранец

Мнение от sherriff »

mirodd написа:някой инфо за снощи от вълнолома, как е положението.....съгурно е манифестация:)))) но рибоците там ли са? А за плувка по тъмно от към пристанището ли хвърляте или към морето?
не 16.45ч, а 18.45ч-чепаре
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

на японското засега няма пукнат човек - охраната гони.на запада има 2-ма които къцат за попчета и 2-3ма (вече сигурно ги няма) които псуват,че няма риби и клатят в несвяст.общо взето издухана работа.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
pandizaaa_kv
новобранец
новобранец

Мнение от pandizaaa_kv »

Нема ли да дойде тоя Сафридокс найнакрая????
Muni
новобранец
новобранец

Мнение от Muni »

К'ви са тия джуруми неска :?: :idea: Я казувайте :D
str.hadjiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от str.hadjiev »

Вече два дни ходя на Ной на свечеряване.
Вчера приятел успя да вземе 15 сафрида. Аз се записах с един... голем срам
Днес още по-зле . Не знам дали всички които ловиха там общо имат 10 сафрида. Делфините бяха толкова близо, че ако се позасилиш може и да го закачиш.А и времето едно такова шантаво... Любака намери кога да излиза в отпуск :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

вчера на японското пристанище от 18.00 до 0.30 на плувка на белена скарида със аверчето Тошето които и всъшност ме въведе в този вид риболов голям маистор да отбележа им разпллакахме маиките на сафрида голям кеф като за сефте от доволно пре-доволно голямо скубане падна
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

str.hadjiev написа:Вече два дни ходя на Ной на свечеряване.
Вчера приятел успя да вземе 15 сафрида. Аз се записах с един... голем срам
Днес още по-зле . Не знам дали всички които ловиха там общо имат 10 сафрида. Делфините бяха толкова близо, че ако се позасилиш може и да го закачиш.А и времето едно такова шантаво... Любака намери кога да излиза в отпуск :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Потвърждавам. Ние пробвахме на плувка за сафрид половин час , нулев резултат , и газ към Морска гара .Там от 21 до 24 часа 6 сафрида . Май ще почвам да търся иларията :D
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

ами какво да кажа освен че при мен тръгна много късно след 00.00ч та до 03.30 изтормозени 25 рибки но снимки няма да пускам че някой се дразни от това :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

dobria1 написа:ами какво да кажа освен че при мен тръгна много късно след 00.00ч та до 03.30 изтормозени 25 рибки но снимки няма да пускам че някой се дразни от това :wink:
Кой е пък тоя 'дето се дразни не мога да се сетя - да си признава веднага! :lol:
Мога само да кажа, че не съм аз! :D
Иначе да кажа, че прочетох инфото от линк-а, който даде Любака за бриза и мисля, че имам някаква по-ясна идея вече за посоката му в конкретни места по крайбрежието! Т.е. прав е КИРО, че трябва да чакаме вятърът да духа през деня няколко дена от североизток! Но такова е положението за района на Галата, където той често лови риба с лодката си, както и на почти всички места от Черноморец(този, който е на юг от Бургас, а бе то и за този до Варна е същото :wink: ) до Резово, но не е така и на Бяла, Обзор, Шкорпиловци, както и на Вълнолома във Варна - където трябва да духа( в същото време) ИЗТОЧЕН вятър, а не североизточен! Т.е. и аз съм отчасти прав! :wink: Докато на места, като Свети Влас, Елените, Балчик, Тузлата, Първа и Втора буна(на север Варна) би трябвало да духа в същото време(когато на гореспоменатите места духа от ИЗТОК, а на други от СЕВЕРОИЗТОК) от ЮГОИЗТОК! :D Наслука на всички! :D
dhaydhoe
новобранец
новобранец

Мнение от dhaydhoe »

приятел, недей да гледаш, кой залив залив накъде гледа и да смяташ вятъра, какъв вятър ти трябва. Просто трябва да духа североизток в самото черно море за да стопли водата и рибата да започне да яде. Дали си на Тюленово, Варна или Бяла, топлите течения ще дойдат от североизточните ветрове.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

dhaydhoe написа:приятел, недей да гледаш, кой залив залив накъде гледа и да смяташ вятъра, какъв вятър ти трябва. Просто трябва да духа североизток в самото черно море за да стопли водата и рибата да започне да яде. Дали си на Тюленово, Варна или Бяла, топлите течения ще дойдат от североизточните ветрове.

напълно си прав че истината е в изтока и североизтока,морето да се разбушува да стане една (салантия)май му викат старите рибари а и доколкото съм чувал а може и да греша в превод от гръцки сафрид означавало пяна или разпенване нещо такова
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”