Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Съвет
Модератор: dantho.mihov
- S.Koychev
- разбира нещата
Съвет
Здравейте колеги , знам че форума е риболовен но все пак всеки има различни професии и може някой да ми помогне в избора , смятам да си правя изолация на апартамента около 60 кв.м. външно, изложението е север -изток, смятам да слaгам външна изолация 8 см стидиопор,обаче всеки майстор изказва ралично мнение един смята 5 см че е добре друг 8 см ,трети 10 , направо нямям идея колко да е, имам оферта и за вътрешна ама разбирам ли аз че да избера правилната .Ако може малко информация от вас ще съм благодарен ,че да не се набутам яко с пари и в крайна сметка да няма голям ефект.
Поздрави на всички.
Поздрави на всички.
Ribarche
-
- новобранец
Re: Съвет
олега здравей упражнявах тази професия дълги години докато си бях в бг основните ми обекти бяха в софяще ти дам мойто мнение като мисла че ще ти бъде една добра основа за да вземеш решение
така абсолютно достатъчно е 5 сантиметра от там на татък всичко е ненужно оскапияване важно е да внимаваш при монтажа да не оставят не покрити ъгли при прозорците с шпъкловачна мрежа монтирането на откапници е абсолютно задължително сле шпъкловка минимум 2 ръце грундирането с качествен грунд ти гарантира дълъг живот и минимум риск при конденз за мазилка препоръчвам силиконова на баумит влачена драскана въпрос на твой вкус питай ме конкретно ще мие по леснода то отговора
така абсолютно достатъчно е 5 сантиметра от там на татък всичко е ненужно оскапияване важно е да внимаваш при монтажа да не оставят не покрити ъгли при прозорците с шпъкловачна мрежа монтирането на откапници е абсолютно задължително сле шпъкловка минимум 2 ръце грундирането с качествен грунд ти гарантира дълъг живот и минимум риск при конденз за мазилка препоръчвам силиконова на баумит влачена драскана въпрос на твой вкус питай ме конкретно ще мие по леснода то отговора
Здравей колега !!!!
Значи колега аз си го направих с фибран (пресован стериопор ) 5см и съм много доволен и този фибран е равен 5 см = на 15 см обикновен стериопор и все пак това са 60 кв не са много.. Ама когато правиш правиго както трябва малка разлика е в парите ама си заслужава и + това фибрана не го ядат врабчетата ... и сащо бих казал че ватрената изолация яде от пронстрансвото и конфорта ама с ватрешната е по голям ефекта на термо изолацията
успех !!!
Значи колега аз си го направих с фибран (пресован стериопор ) 5см и съм много доволен и този фибран е равен 5 см = на 15 см обикновен стериопор и все пак това са 60 кв не са много.. Ама когато правиш правиго както трябва малка разлика е в парите ама си заслужава и + това фибрана не го ядат врабчетата ... и сащо бих казал че ватрената изолация яде от пронстрансвото и конфорта ама с ватрешната е по голям ефекта на термо изолацията
успех !!!
-
- новобранец
да фибрана е по добро решение но за тухла при положение че изолира panel експундирания щиропор е по добре защото диша и като в случаи изолираш и от вътре ако дограмата няма термо most кондеза ти е вързан в кърпа а това за пилетата е при положение че слагаш евтина мазилка на циментова основа при качествен монтаж и следване на всички стъпки....шахматно редена 6 до 8 дийбела на кв метър 2 ръце 6пъкловка вниматлно полагане на мрежа без да се оставят празни ивички ъгли и тн откапници и силиконова мазилка няма никакъв проблем
Колега с това се занимавам вече 6-та година. Само не си слагай фибран.
Това е все едно да носиш наилонови чорапи, сам си прави изводите ,
а който спори за топло изолационните качества на ЕПС и ХПС( фибран) е дървен философ
4см. фибран са еквивалентни на 6 см. стереопор, като топлоизолационни качества за наще ширини.
Ако си решил да сложиш НЕОПОР ( най-доброто на пазара ) само внимавай да е истински на BASF , а не некъв измислен
гладък, с българска марка ( сив стереопор ) .
Това е все едно да носиш наилонови чорапи, сам си прави изводите ,
а който спори за топло изолационните качества на ЕПС и ХПС( фибран) е дървен философ
4см. фибран са еквивалентни на 6 см. стереопор, като топлоизолационни качества за наще ширини.
Ако си решил да сложиш НЕОПОР ( най-доброто на пазара ) само внимавай да е истински на BASF , а не некъв измислен
гладък, с българска марка ( сив стереопор ) .
"Да работим" - Мръсна дума !!!!
-
- новобранец
абсолютно вярно

- S.Koychev
- разбира нещата
Значи това коета разбрах от вас е външа изолацията и да e 5 см:
НЕОПОР ( най-доброто на пазара ) само внимавай да е истински на BASF ( каква му е цената на кв.м. ?????) , а не некъв измислен
гладък, с българска марка ( сив стереопор )
Мерси колеги, ако има и други съвети ще се радвам да ги споделите.
НЕОПОР ( най-доброто на пазара ) само внимавай да е истински на BASF ( каква му е цената на кв.м. ?????) , а не некъв измислен
Ribarche
-
- новобранец
колега питай конкретни неща за да можем да отговориме конкретно иначе ще те затрупаме с инфо и само ще те до убъркаме а едно съветче хубаво е да видиш направени обекти на тези които ще ти работат за да добиеш визуална представа за качеството на изработката
-
- вече хвърля и на тежко
колега,моя съвет е:северната фасада-10 см стериопор,изток-5 см стериопор...ако имаш повече пари,вземи неопор ,но на север сложи повече,а ако можеш на северната добави и вътрешна изолация 

-
- ще става разбирач
Цената на НЕОПОРА е около 11 лева на м2 при 5см дебелина.Това са ми спомените от миналата година когато си правих изолация на офисите и апартамента.Иначе го взех от тук http://www.angrobg.com/index.php?act=pr ... ails&id=43 На теб ти е малко далеч , но поне можеш да се орентираш в цените.Успех!Benicio написа:Значи това коета разбрах от вас е външа изолацията и да e 5 см:
Последно промяна от ribohva6ta4 на Съб Юни 05, 2010 7:44 am, променено общо 1 път.
- петър власев
- разбира нещата
Ще подкрепя колегата onzi112 в изказването му за фибрана.В никакъв случай не си слагай.
За сега никой не ти обясни подробно за кво става на въпрос .Та дебелината на материала не е едитствения определящ фактор.По важно е плътноста му,коефицента на топлопроводимост и вида му.Може материал 8 см дебел да върши същата работа като материал 5 см. но с по-голяма плътност.Иначе правилно си се насочил към дебелината понеже по всички книги които съм чел е препоръчителна, ако става въпрос за панел.Другия въпрос е да се огледаш и другите с каква дебелина са правили за да няма разминаване от което се получават изключително грозни фасади
Аз лично ти препоръчвам 6см.дебелина на 25 кг.на кубик плътност.
Задължително си изолирай и терасата ако имаш възможност,говоря са долната страна.
Потъсри в нета начина за полагане на топлоизолационните плоскости върху фасадата.Не се полагат само на топки лепило а се маже по целия ръб и в средата се слагат няколко /2 -3/ топки лепило.Има голямо значение.
Успех ти желая и дано съм ти бил полезен.
За сега никой не ти обясни подробно за кво става на въпрос .Та дебелината на материала не е едитствения определящ фактор.По важно е плътноста му,коефицента на топлопроводимост и вида му.Може материал 8 см дебел да върши същата работа като материал 5 см. но с по-голяма плътност.Иначе правилно си се насочил към дебелината понеже по всички книги които съм чел е препоръчителна, ако става въпрос за панел.Другия въпрос е да се огледаш и другите с каква дебелина са правили за да няма разминаване от което се получават изключително грозни фасади

Аз лично ти препоръчвам 6см.дебелина на 25 кг.на кубик плътност.
Задължително си изолирай и терасата ако имаш възможност,говоря са долната страна.
Потъсри в нета начина за полагане на топлоизолационните плоскости върху фасадата.Не се полагат само на топки лепило а се маже по целия ръб и в средата се слагат няколко /2 -3/ топки лепило.Има голямо значение.
Успех ти желая и дано съм ти бил полезен.

я чувствась себя очен хорошо
- S.Koychev
- разбира нещата
Ами апартамента е стара тухла на 2-я етаж съм, в 5 етажен блок, никой друг няма изолация.Ако мога ще гледам едната страна (спалнята и хола) да я направя с Неопор 6-7 см ( щом е по добре) а другата с стидиопор , и без това кухнята е северна, а останалата част е източна и е на ъгъл няма да има голяма разлика от вън.Ще се огледам за материали с най- голяма плътност,че да видим какво ще стане.
Мерси за помоща
Мерси за помоща

Ribarche
- петър власев
- разбира нещата
Benicio написа:Ами апартамента е стара тухла на 2-я етаж съм, в 5 етажен блок, никой друг няма изолация.Ако мога ще гледам едната страна (спалнята и хола) да я направя с Неопор 6-7 см ( щом е по добре) а другата с стидиопор , и без това кухнята е северна, а останалата част е източна и е на ъгъл няма да има голяма разлика от вън.Ще се огледам за материали с най- голяма плътност,че да видим какво ще стане.
Мерси за помоща
Щомто е тухла слагай 5-ца без никакви притеснения,само прозорците можеш да обърнеш с 2 сантиметров фибран.
Сложи поне 20 плътност.
я чувствась себя очен хорошо
- malkia_joro
- разбира нещата
Внимавай да не те глобят за нарушаване фасадата на сградата!Benicio написа:Ами апартамента е стара тухла на 2-я етаж съм, в 5 етажен блок, никой друг няма изолация....
п.п.стидиопор,стериопор,щиропор,стереопор-това различни материали ли са или става дума за стиропор?
Ако искаш виж и тази тема от някакъв форум

Красотата на живота е в това,че продължава.