Съвет

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Съвет

Мнение от S.Koychev »

Здравейте колеги , знам че форума е риболовен но все пак всеки има различни професии и може някой да ми помогне в избора , смятам да си правя изолация на апартамента около 60 кв.м. външно, изложението е север -изток, смятам да слaгам външна изолация 8 см стидиопор,обаче всеки майстор изказва ралично мнение един смята 5 см че е добре друг 8 см ,трети 10 , направо нямям идея колко да е, имам оферта и за вътрешна ама разбирам ли аз че да избера правилната .Ако може малко информация от вас ще съм благодарен ,че да не се набутам яко с пари и в крайна сметка да няма голям ефект.
Поздрави на всички.
Ribarche
vladorodos80
новобранец
новобранец

Re: Съвет

Мнение от vladorodos80 »

олега здравей упражнявах тази професия дълги години докато си бях в бг основните ми обекти бяха в софяще ти дам мойто мнение като мисла че ще ти бъде една добра основа за да вземеш решение
така абсолютно достатъчно е 5 сантиметра от там на татък всичко е ненужно оскапияване важно е да внимаваш при монтажа да не оставят не покрити ъгли при прозорците с шпъкловачна мрежа монтирането на откапници е абсолютно задължително сле шпъкловка минимум 2 ръце грундирането с качествен грунд ти гарантира дълъг живот и минимум риск при конденз за мазилка препоръчвам силиконова на баумит влачена драскана въпрос на твой вкус питай ме конкретно ще мие по леснода то отговора
vidrin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vidrin »

Здравей колега !!!!
Значи колега аз си го направих с фибран (пресован стериопор ) 5см и съм много доволен и този фибран е равен 5 см = на 15 см обикновен стериопор и все пак това са 60 кв не са много.. Ама когато правиш правиго както трябва малка разлика е в парите ама си заслужава и + това фибрана не го ядат врабчетата ... и сащо бих казал че ватрената изолация яде от пронстрансвото и конфорта ама с ватрешната е по голям ефекта на термо изолацията
успех !!!
Рибар измъква голяма щука от реката.
- Горката риба! - въздъхва минаваща жена.
- Сеньора, ако тя не си отваряше устата, това изобщо нямаше да й се случи!

Изображение
vladorodos80
новобранец
новобранец

Мнение от vladorodos80 »

да фибрана е по добро решение но за тухла при положение че изолира panel експундирания щиропор е по добре защото диша и като в случаи изолираш и от вътре ако дограмата няма термо most кондеза ти е вързан в кърпа а това за пилетата е при положение че слагаш евтина мазилка на циментова основа при качествен монтаж и следване на всички стъпки....шахматно редена 6 до 8 дийбела на кв метър 2 ръце 6пъкловка вниматлно полагане на мрежа без да се оставят празни ивички ъгли и тн откапници и силиконова мазилка няма никакъв проблем
onzi112
новобранец
новобранец

Мнение от onzi112 »

Колега с това се занимавам вече 6-та година. Само не си слагай фибран.
Това е все едно да носиш наилонови чорапи, сам си прави изводите ,
а който спори за топло изолационните качества на ЕПС и ХПС( фибран) е дървен философ
4см. фибран са еквивалентни на 6 см. стереопор, като топлоизолационни качества за наще ширини.
Ако си решил да сложиш НЕОПОР ( най-доброто на пазара ) само внимавай да е истински на BASF , а не некъв измислен
гладък, с българска марка ( сив стереопор ) .
"Да работим" - Мръсна дума !!!!
vladorodos80
новобранец
новобранец

Мнение от vladorodos80 »

абсолютно вярно
:)
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

Значи това коета разбрах от вас е външа изолацията и да e 5 см:
НЕОПОР ( най-доброто на пазара ) само внимавай да е истински на BASF ( каква му е цената на кв.м. ?????) , а не некъв измислен
гладък, с българска марка ( сив стереопор )
Мерси колеги, ако има и други съвети ще се радвам да ги споделите.
Ribarche
vladorodos80
новобранец
новобранец

Мнение от vladorodos80 »

колега питай конкретни неща за да можем да отговориме конкретно иначе ще те затрупаме с инфо и само ще те до убъркаме а едно съветче хубаво е да видиш направени обекти на тези които ще ти работат за да добиеш визуална представа за качеството на изработката
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

КулегЪ vladorodos80,
Вие като майстор експерт .. знаете ли що е туй пунктоация ? Нещо точка,запетая , граматика ...?? Не,че нещо ама леко се набива на очи ;)
Без лоши чувства ;)
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

колега,моя съвет е:северната фасада-10 см стериопор,изток-5 см стериопор...ако имаш повече пари,вземи неопор ,но на север сложи повече,а ако можеш на северната добави и вътрешна изолация :!:
ribohva6ta4
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribohva6ta4 »

Benicio написа:Значи това коета разбрах от вас е външа изолацията и да e 5 см:
НЕОПОР ( най-доброто на пазара ) само внимавай да е истински на BASF ( каква му е цената на кв.м. ?????) , а не некъв измислен
гладък, с българска марка ( сив стереопор )
Мерси колеги, ако има и други съвети ще се радвам да ги споделите.
Цената на НЕОПОРА е около 11 лева на м2 при 5см дебелина.Това са ми спомените от миналата година когато си правих изолация на офисите и апартамента.Иначе го взех от тук http://www.angrobg.com/index.php?act=pr ... ails&id=43 На теб ти е малко далеч , но поне можеш да се орентираш в цените.Успех!
Последно промяна от ribohva6ta4 на Съб Юни 05, 2010 7:44 am, променено общо 1 път.
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

Ще подкрепя колегата onzi112 в изказването му за фибрана.В никакъв случай не си слагай.

За сега никой не ти обясни подробно за кво става на въпрос .Та дебелината на материала не е едитствения определящ фактор.По важно е плътноста му,коефицента на топлопроводимост и вида му.Може материал 8 см дебел да върши същата работа като материал 5 см. но с по-голяма плътност.Иначе правилно си се насочил към дебелината понеже по всички книги които съм чел е препоръчителна, ако става въпрос за панел.Другия въпрос е да се огледаш и другите с каква дебелина са правили за да няма разминаване от което се получават изключително грозни фасади :oops:
Аз лично ти препоръчвам 6см.дебелина на 25 кг.на кубик плътност.
Задължително си изолирай и терасата ако имаш възможност,говоря са долната страна.

Потъсри в нета начина за полагане на топлоизолационните плоскости върху фасадата.Не се полагат само на топки лепило а се маже по целия ръб и в средата се слагат няколко /2 -3/ топки лепило.Има голямо значение.

Успех ти желая и дано съм ти бил полезен. :drinkers:
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

Ами апартамента е стара тухла на 2-я етаж съм, в 5 етажен блок, никой друг няма изолация.Ако мога ще гледам едната страна (спалнята и хола) да я направя с Неопор 6-7 см ( щом е по добре) а другата с стидиопор , и без това кухнята е северна, а останалата част е източна и е на ъгъл няма да има голяма разлика от вън.Ще се огледам за материали с най- голяма плътност,че да видим какво ще стане.
Мерси за помоща ;)
Ribarche
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

Benicio написа:Ами апартамента е стара тухла на 2-я етаж съм, в 5 етажен блок, никой друг няма изолация.Ако мога ще гледам едната страна (спалнята и хола) да я направя с Неопор 6-7 см ( щом е по добре) а другата с стидиопор , и без това кухнята е северна, а останалата част е източна и е на ъгъл няма да има голяма разлика от вън.Ще се огледам за материали с най- голяма плътност,че да видим какво ще стане.
Мерси за помоща ;)

Щомто е тухла слагай 5-ца без никакви притеснения,само прозорците можеш да обърнеш с 2 сантиметров фибран.
Сложи поне 20 плътност.
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Benicio написа:Ами апартамента е стара тухла на 2-я етаж съм, в 5 етажен блок, никой друг няма изолация....
Внимавай да не те глобят за нарушаване фасадата на сградата!
п.п.стидиопор,стериопор,щиропор,стереопор-това различни материали ли са или става дума за стиропор?

Ако искаш виж и тази тема от някакъв форум :arrow: http://forum.setcom.bg/index.php?topic=42249.0
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”