р. Камчия, долното течение

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

р. Камчия, долното течение

Мнение от elektronchika »

Искам да ви попитам какви видове риба има по най-долното течение на р. Камчия (пък защо не и средното)? И също там където се влива в морето. Не питам за това време, а по принцип какви риби има. Чувал съм че има костур и уклей. Вярно ли е това?

Поздрави!
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

р.Камчия, долното течение

Мнение от Диканаров »

Колега, в устието на Камчия до средното и течение се въди въди каракуда, шаран, белица, щука, сом,кефал, рядко влизат и змиорки има червеноперка, раци и миди/речни/. На горе от Пода се лови и костур. В устието на реката можеш да ловиш и попчета и морски кефалови риби. В азмаците на Камчия, които са от устието на юг по посока Шкорпиловци имаше също червеноперка, каракуда шаран и раци. Никога обаче не съм ловил там през февруари, а през летните месеци. На слука и се обади какъв е бил резултатът.
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Колега,близо до Пода през лятото ловиха змиорка и то доста добре-на торен червей.А относно уклея-има белица/местно название на уклея/,поне така мисля.Колега Диканаров изброи мн. изчерпателно видовете риба в реката.Интересно е,че там хванах бяла мряна.Наслука!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Аз съм ловил мината година по това време беше много топъл слънчев ден точно до моста на пода и нищо не хванах за няколко часа.Опитвахме на плувка без захранка за щука с блесни и воблери и за шаран на дъно общо взето нито едно кълване дори но напълно нормално аз тогава още неможех да си вържа една кукича (преносно) :lol:
За бракониерите само слънчаци :lol: !
elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Благодаря ви за отгворите. Аз не мисля да ходя сега, а като се затопли, сега събирам информация :)
каракуда, шаран, белица, щука, сом,кефал, рядко влизат и змиорки има червеноперка, раци и миди/речни/
това много ме зарадва. Наслука и на вас!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Де тоя кефал,де тоз шаран,де тея сомове бре? :lol: :lol: :lol: Малко ми стана смешно.Р.Камчия няма риба във водите си,поне аз не съм чувал да са хващали друго,освен шаран,каракудки и едни малки бели рибки,като червеноперки.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
smok.1971
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от smok.1971 »

Колега, малките рибки дето приличат на червеноперка най-вероятно са морунаши. В Камчия риба наистина има въпреки мрежите, които се вадят само за да бъдат почистени. Шарана все оше е риба, а аз съм виждал речни кефали над 2 кг.
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

riibok написа:Колега,близо до Пода през лятото ловиха змиорка и то доста добре-на торен червей.А относно уклея-има белица/местно название на уклея/,поне така мисля.Колега Диканаров изброи мн. изчерпателно видовете риба в реката.Интересно е,че там хванах бяла мряна.Наслука!
Преди трийсетина и повече години Камчия бе истински резервоар за бялата мряна. Радостно е, че и сега чувам, че е оцеляла :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Има мряна , ама не е бяла - дунавица , а е малко по-друг вид , същата като тая , да речем в р. Караагач :!: Бяла мряна у нас има само в Дунав и всички негови притоци ! А Камчията си се влива директно в морето :wink: :idea:
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

На Азмаците има и лин....ама е лееекинко забранено да се лови там :roll: :D
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

executor написа:На Азмаците има и лин....ама е лееекинко забранено да се лови там :roll: :D

Аз доколкото знам Азмаците е най-щукарското място по дунава но все пак е резерват но може да се бъркам.Пък ако има щука може би има и извън Азмаците :roll: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

До азмаците,знам че се стига трудно,и ако те хванели не прощавали.Според мене по добре не си разваляйте риболова там.А за Камчия както казва един познат трябват проби :lol: :lol: :lol:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

kalkan4o написа:Аз доколкото знам Азмаците е най-щукарското място по дунава но все пак е резерват но може да се бъркам.
По Камчия искаш да кажеш?
Veronika

Мнение от Veronika »

Камбата, всички изброени риби от колегите ги има. Но забравиха карагьоза, който в началото на лятото също стига доста далеч, гонейки дребосъците.
elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

последно аз не разбрах има или няма риба :?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”