Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

р. Камчия, долното течение
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
р. Камчия, долното течение
Искам да ви попитам какви видове риба има по най-долното течение на р. Камчия (пък защо не и средното)? И също там където се влива в морето. Не питам за това време, а по принцип какви риби има. Чувал съм че има костур и уклей. Вярно ли е това?
Поздрави!
Поздрави!
- Диканаров
- кандидат преподавател
р.Камчия, долното течение
Колега, в устието на Камчия до средното и течение се въди въди каракуда, шаран, белица, щука, сом,кефал, рядко влизат и змиорки има червеноперка, раци и миди/речни/. На горе от Пода се лови и костур. В устието на реката можеш да ловиш и попчета и морски кефалови риби. В азмаците на Камчия, които са от устието на юг по посока Шкорпиловци имаше също червеноперка, каракуда шаран и раци. Никога обаче не съм ловил там през февруари, а през летните месеци. На слука и се обади какъв е бил резултатът.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз съм ловил мината година по това време беше много топъл слънчев ден точно до моста на пода и нищо не хванах за няколко часа.Опитвахме на плувка без захранка за щука с блесни и воблери и за шаран на дъно общо взето нито едно кълване дори но напълно нормално аз тогава още неможех да си вържа една кукича (преносно) 

За бракониерите само слънчаци
!

-
- научил се да хвърля
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Де тоя кефал,де тоз шаран,де тея сомове бре?
Малко ми стана смешно.Р.Камчия няма риба във водите си,поне аз не съм чувал да са хващали друго,освен шаран,каракудки и едни малки бели рибки,като червеноперки.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Преди трийсетина и повече години Камчия бе истински резервоар за бялата мряна. Радостно е, че и сега чувам, че е оцелялаriibok написа:Колега,близо до Пода през лятото ловиха змиорка и то доста добре-на торен червей.А относно уклея-има белица/местно название на уклея/,поне така мисля.Колега Диканаров изброи мн. изчерпателно видовете риба в реката.Интересно е,че там хванах бяла мряна.Наслука!

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- научил се да хвърля