Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Силиконови примамки-видове кое за какво
Модератор: sestrata
-
- разбира нещата
Re: Силиконови примамки-видове кое за какво
Речния човек написа:В телескопчетата лошо няма,и аз моето Zebco си го пазя в килера,от сантимент.
Рибката от снимката ти не я харесвам,защото силиконът не е пластичен,петата на опашката е малка и като цяло не струва.Ако е на въпрос,имам щуки и на половин отгризната силиконова рибка,но това не значи,че ловя с тях.
Работата е там,да се научим да оценяваме правилно качествата на силикона и да избираме ако не ,,най-доброто,, ,то поне ,,по-доброто,, за паричките си.
Активна бяла риба би те взела на всякакъв силиконов ,,ерзац,, ,ала колко често срещаме такива?
А колко ли пъти бели риби се разминават с примамките ни,защото ,,силикона,, не им допада..?![]()
![]()
Поздрави!

Качествата на силикона нямат никво значение,могат да се побългарят(тунинговат) и да ловят пак,ако преди това не са били така ефективни.
Всичко се решава на момента,бели туистери съм ги цапал на другия ден с черен маркер,щото водата мноо бистра.
По големи , съм им рязал опашките ,да не мърдат много.
Мога да покажа някой много качествени и подвижни,който още не са ми вадили риба.

На къса плувка,в репея...
Пробвали сме гиРечния човек написа:Колега, а без лодка ,тролинг и с една въдица,можете ли ги..?Chr74 написа:Колега,
миалата година през юли на Жребчево извадихме 15 бели риби и една 3кг щука, за 4 дни. Тролинг с две пръчки и воблери на Rapala....
Поздрави!

Поздрави

Да се похваля и аз какво си взех. Освен тях и Zebco Topic Specialine 0,25.
Рибките са Berkley Pulse shad. Горе - долу 9,5 см. ги изкарвам от главата до края на опашката.

Първите три червея са фосфоресциращи, вторите два са кафеникави .. абе като капучино ама толкова добре снима телефона, че са излезли червеникави.

Рибките са Berkley Pulse shad. Горе - долу 9,5 см. ги изкарвам от главата до края на опашката.

Първите три червея са фосфоресциращи, вторите два са кафеникави .. абе като капучино ама толкова добре снима телефона, че са излезли червеникави.
- maranzika
- сериозен играч

Последно промяна от maranzika на Сря Юни 30, 2010 9:59 pm, променено общо 1 път.
Ами ще ги изпробвам и ще видя
ако наистина се цепят/закъсват повече няма да взимам от тях. Все пак това са ми и първите силикони, предполагам ще ги посея доста бързо по дъното. Другата седмица ще напиша как са се представили (пък и аз, като за първи път). 

-
- вече хвърля и на тежко
според мен колега макар че не разбирам много и има по знаещи от мен ,и моите уважения към всички тях ,зеления с брокат и бял.успех и наслука на всички