Подледен риболов

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Подледен риболов

Мнение от Stefko »

Здравейте колеги, запален риболовец съм, но съм много бос в подледния риболов. Дайте, ако обичате малко информация за оборудването, техниките на ловене, стръв и пр.
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Kolega,men me spohodi mnogo dobra sluka tozi zimen sezon,specialno za klen.Ako se interisuva6 kak to4no pro4eti rublikata `uspe6ni izleti`i po to4no `kefal po Qntra` i `vqrvam ti` v tozi forum.Nasluka i uspeh!!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Колега, радвам се за твоя успех с кленовете по р.Янтра, но нещо не хванах връзката с риболова на лед!!
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Най добре ще е да се здобиеш с ледобур./това е уред за правене на отвори в леда/ Хубаво е да си купиш къси въдици до 50см с най обикновенна макаричка или можеш да си направиш такава вземеш един връх от някоя въдица прекрепяш към нея една ролка с тънконо 0,12, куки 14/16 номер и плувка 0,5 до 1,5гр. Стръв торен червей, бял, пинки, кус кус икаквото още се сетиш.Има още неща но тях ще научиш вдвижение.За сега това тие достатачно. и НАСЛУКА!!!! Предполагам чеси достатачно изобретателен за да направиш всичко това както трябва.И неходи никога сам ,а най добре с колега който има с какво да пробивате леда!!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Мерси за информацията колега! Наистина оборудването някакси ще го догодя, но като че ли основния ми проблем ще е да намерия "задължителния" спътник за такъв вид риболов...Този съвет го срещам навсякъде по сайтовете, които прерових по темата, значи е важен. За съжаление по нашия край (около Видин) подледния риболов е доста непопулярен и задачата ще е трудна :cry: :cry:
Можеш ли да ме осветлиш поивечко и около техниките за риболов - зимна блесна, мормишки и прочие?
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Ще се опитам да ти обясня.Зимната блесна е почти във формата на малка рибка ,откъм старната на главата е куката .куката е закрепена неподвижна към блесната като опашката на куката е залята с калай към нея. На другия край към опашката има отвор кадето се закачва вирбела. Ловенето с блесната е по следния начин. Спуска се блесната до дъното и се истегля нагоре около 60-80см и пак и пак докато някоя риба я връхлети, най често това е костурът. Тегленето на блесната става сравнително енергично.Блесните са дълги от 2до10см, избора сие твой. От мен съвет, нека да е 5-6сантиметрова и влакно 0,18-0,20 и малко освободен аванс на макарата. :idea: :wink: НАСЛУКА!!!!!!!!! :lol: :P
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Благодаря колега. Като че ли това ще ми е достатъчно за начало, но май тазгодишния лед го изпуснах. Какво пък, ще събирам знания за другата зима и може да потръгне :) Наслука на всички!!!
Аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bobsana »

Изпуснал си леда. То нямаше много тази година, аз се надявам да стегнат студовете отново
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Абе аз като че ли нямам нищо против студовете да не стягат отново :)
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Стефко знам че се интересуваше от зимен риболов,блесни ,мърмишки и пръчки. Влез във форум FISHING MANIA там има за теб какво да прочетеш. УСПЕХ!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Мерси колега, ще се заровя там при първа възможност :D
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”