Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Подледен риболов
Модератор: bobopeli
Подледен риболов
Здравейте колеги, запален риболовец съм, но съм много бос в подледния риболов. Дайте, ако обичате малко информация за оборудването, техниките на ловене, стръв и пр.
- ivan_yo
- разбира нещата
Най добре ще е да се здобиеш с ледобур./това е уред за правене на отвори в леда/ Хубаво е да си купиш къси въдици до 50см с най обикновенна макаричка или можеш да си направиш такава вземеш един връх от някоя въдица прекрепяш към нея една ролка с тънконо 0,12, куки 14/16 номер и плувка 0,5 до 1,5гр. Стръв торен червей, бял, пинки, кус кус икаквото още се сетиш.Има още неща но тях ще научиш вдвижение.За сега това тие достатачно. и НАСЛУКА!!!! Предполагам чеси достатачно изобретателен за да направиш всичко това както трябва.И неходи никога сам ,а най добре с колега който има с какво да пробивате леда!!!
Мерси за информацията колега! Наистина оборудването някакси ще го догодя, но като че ли основния ми проблем ще е да намерия "задължителния" спътник за такъв вид риболов...Този съвет го срещам навсякъде по сайтовете, които прерових по темата, значи е важен. За съжаление по нашия край (около Видин) подледния риболов е доста непопулярен и задачата ще е трудна
Можеш ли да ме осветлиш поивечко и около техниките за риболов - зимна блесна, мормишки и прочие?

Можеш ли да ме осветлиш поивечко и около техниките за риболов - зимна блесна, мормишки и прочие?
- ivan_yo
- разбира нещата
Ще се опитам да ти обясня.Зимната блесна е почти във формата на малка рибка ,откъм старната на главата е куката .куката е закрепена неподвижна към блесната като опашката на куката е залята с калай към нея. На другия край към опашката има отвор кадето се закачва вирбела. Ловенето с блесната е по следния начин. Спуска се блесната до дъното и се истегля нагоре около 60-80см и пак и пак докато някоя риба я връхлети, най често това е костурът. Тегленето на блесната става сравнително енергично.Блесните са дълги от 2до10см, избора сие твой. От мен съвет, нека да е 5-6сантиметрова и влакно 0,18-0,20 и малко освободен аванс на макарата.
НАСЛУКА!!!!!!!!!