Джапанката-една нова възможност...

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Джапанката-една нова възможност...

Мнение от man1966 »

Качил съм в галерията си с снимки някои мои постижения в плувкостроенето,като за материал съм ползвал основно стари джапанки-подметките им.
Някой пробвал ли е тая технология.. :?:
Я елате рибенца при батко...
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Брейй,колега,те много готини тези плувки бе!Сподели как ги режеш и шлифоваш,откъде се снабдяваш с тел за антенките,каква е боята и най-важното имал ли си успехи с тях?
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Много си добър колега ,евала.Само големи риби за теб.Наслука!!!!
Аватар
rusenec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rusenec »

който си го може, го може. Браво!
най-якото хоби е риболова - ФАКТ
saksi
фен клуб-скобар

Re: Джапанката-една нова възможност...

Мнение от saksi »

[quote="man1966"]Качил съм в галерията си с снимки някои мои постижения в плувкостроенето,като за материал съм ползвал основно стари джапанки-подметките им.
Някой пробвал ли е тая технология.. :?
Така се почва............Първия милион е най-труден :lol: :lol: :lol:
иначе са готини......поне на външен вид. :wink:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Супер са колега.Много ми е приятно да видя ,някой да си прави сам такъмите и да го споделя с останалите.Аз моите ги правех от стиропор /адски твърд ,може да се работи и на струг/ , ама сега съм пощурял по правене на воблери и зарязах плувките. Може да ги видиш в моята галерия.Естествено, това е само една малка част от всички направени.Наслука!
Аватар
rusenec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rusenec »

чуруликпенчо написа:сега съм пощурял по правене на воблери и зарязах плувките. Може да ги видиш в моята галерия.Естествено, това е само една малка част от всички направени.Наслука!
воблерите изглеждат добре и нямя да те е яд много че закачаш и евентуално късаш, предполагам.
най-якото хоби е риболова - ФАКТ
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

:D :D :D Браво колега-продаължавай така и магазините ще фалират!
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Въобще не ми дреме за късането.Подготвил съм към 50-60 бройки.Лошото е ,че напоследък не ми остава време за риболов,пък и около Варна май няма много места за речен риболов.Имам едни приятели от Ямбол ,обаче , които са начупили щуките с тези воблери.Наслука!
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Някой може ли да ми каже откъде мога да си купя очички /от тези дето ги слагат по мартениците/ ,че ми омръзна да ги рисувам.
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Браво колега!
Радвам се да видя, че българинът не си оставя магарето в калта. Подметката от джапанка, още с влизането на този продукт в България, се превърна в обект на въдичарските фантазии. Покойният вече софийски майстор Бай Владо беше създал цяла школа и добра клиентела на плувки и други такъми от подметка на джапанка. От същия материал навремето варналии правеха първите тапички за повдигане на ема при дънен риболов на кефал и платерина. Специално при плувките има и други добри материали за домашна направа. Аз си правя плувки от гъши, паунови и други пера, от вътрешността на лопен, от стеблата на папура, от пластмасови сламки и пластмасови яйца, а като видя нещо хубаво в магазините, непременно си го купувам. Правенето на такъми в домашни условия понякога излиза по-скъпо, отколкото да си ги купиш в магазина, но тук според мен основното е тръпката да сътвориш нещо и да го експериментираш!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Много ви благодаря за добрите отзиви.
Плувките са пробвани в почти сякакви условия и си работят,а най голямото им предимство е че са много здрави.Кила е от стъклопласт и минава през цялата плувка.Отгоре съм надянал/в кила/пауново перце,за по добра видимост.Материала е еластичен и на практика ако не я счупи човек целенасочено,може да се лови с една плувка много дълго време.Ваглерите са направени като тия в магазините,с пауново перо ,но пак много по надеждно.
Производителите на таквиз такъми най вероятно нямят интерес от направата на много здрави плувки примерно-търговията трябва да върви :wink:
Цвета си е от самата джапанка-отгоре лак и готово,но пиленето става само на шмиргел,че материала не позволява други методи.След дълга практика и точна ръчица се получават доста добри резултати.. 8)
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

и аз имам една разработка от 15години още ми служи, от стара Китайска джапанка , но не съм я боядисвал само антенката от време на време , и има едно уникално свойство нато се напои с вода няма вятър да я лашка нито вълни да и пречат , за размера си има относително по голяма тежест от всички други плувки и лети на по далечни места без допълнително отежняване , и 15грама олово да и сложа и 1грам се потъва до антенката абе уникален матриал :lol:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

BOVSKIQ KORMORAN написа:и аз имам една разработка от 15години още ми служи, от стара Китайска джапанка , но не съм я боядисвал само антенката от време на време , и има едно уникално свойство нато се напои с вода няма вятър да я лашка нито вълни да и пречат , за размера си има относително по голяма тежест от всички други плувки и лети на по далечни места без допълнително отежняване , и 15грама олово да и сложа и 1грам се потъва до антенката абе уникален матриал :lol:
Ако и удариш един лак ,няма да поема вода и ще видиш че товароносимоста и е по голяма от други плувки с нейния размер.
И наистина е по тежка и лети като птичка... :lol:
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

е то там е номера точно да не се лакира а да се напои с вода :wink:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”