Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Джапанката-една нова възможност...
Модератор: emo vasilev
- man1966
- ще става разбирач
Джапанката-една нова възможност...
Качил съм в галерията си с снимки някои мои постижения в плувкостроенето,като за материал съм ползвал основно стари джапанки-подметките им.
Някой пробвал ли е тая технология..

Я елате рибенца при батко...
-
- фен клуб-скобар
Re: Джапанката-една нова възможност...
[quote="man1966"]Качил съм в галерията си с снимки някои мои постижения в плувкостроенето,като за материал съм ползвал основно стари джапанки-подметките им.
Така се почва............Първия милион е най-труден
иначе са готини......поне на външен вид.

Така се почва............Първия милион е най-труден

иначе са готини......поне на външен вид.

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Супер са колега.Много ми е приятно да видя ,някой да си прави сам такъмите и да го споделя с останалите.Аз моите ги правех от стиропор /адски твърд ,може да се работи и на струг/ , ама сега съм пощурял по правене на воблери и зарязах плувките. Може да ги видиш в моята галерия.Естествено, това е само една малка част от всички направени.Наслука!
- rusenec
- научил се да хвърля
воблерите изглеждат добре и нямя да те е яд много че закачаш и евентуално късаш, предполагам.чуруликпенчо написа:сега съм пощурял по правене на воблери и зарязах плувките. Може да ги видиш в моята галерия.Естествено, това е само една малка част от всички направени.Наслука!
най-якото хоби е риболова - ФАКТ
- чуруликпенчо
- сериозен играч
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Браво колега!
Радвам се да видя, че българинът не си оставя магарето в калта. Подметката от джапанка, още с влизането на този продукт в България, се превърна в обект на въдичарските фантазии. Покойният вече софийски майстор Бай Владо беше създал цяла школа и добра клиентела на плувки и други такъми от подметка на джапанка. От същия материал навремето варналии правеха първите тапички за повдигане на ема при дънен риболов на кефал и платерина. Специално при плувките има и други добри материали за домашна направа. Аз си правя плувки от гъши, паунови и други пера, от вътрешността на лопен, от стеблата на папура, от пластмасови сламки и пластмасови яйца, а като видя нещо хубаво в магазините, непременно си го купувам. Правенето на такъми в домашни условия понякога излиза по-скъпо, отколкото да си ги купиш в магазина, но тук според мен основното е тръпката да сътвориш нещо и да го експериментираш!
Радвам се да видя, че българинът не си оставя магарето в калта. Подметката от джапанка, още с влизането на този продукт в България, се превърна в обект на въдичарските фантазии. Покойният вече софийски майстор Бай Владо беше създал цяла школа и добра клиентела на плувки и други такъми от подметка на джапанка. От същия материал навремето варналии правеха първите тапички за повдигане на ема при дънен риболов на кефал и платерина. Специално при плувките има и други добри материали за домашна направа. Аз си правя плувки от гъши, паунови и други пера, от вътрешността на лопен, от стеблата на папура, от пластмасови сламки и пластмасови яйца, а като видя нещо хубаво в магазините, непременно си го купувам. Правенето на такъми в домашни условия понякога излиза по-скъпо, отколкото да си ги купиш в магазина, но тук според мен основното е тръпката да сътвориш нещо и да го експериментираш!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- man1966
- ще става разбирач
Много ви благодаря за добрите отзиви.
Плувките са пробвани в почти сякакви условия и си работят,а най голямото им предимство е че са много здрави.Кила е от стъклопласт и минава през цялата плувка.Отгоре съм надянал/в кила/пауново перце,за по добра видимост.Материала е еластичен и на практика ако не я счупи човек целенасочено,може да се лови с една плувка много дълго време.Ваглерите са направени като тия в магазините,с пауново перо ,но пак много по надеждно.
Производителите на таквиз такъми най вероятно нямят интерес от направата на много здрави плувки примерно-търговията трябва да върви
Цвета си е от самата джапанка-отгоре лак и готово,но пиленето става само на шмиргел,че материала не позволява други методи.След дълга практика и точна ръчица се получават доста добри резултати..
Плувките са пробвани в почти сякакви условия и си работят,а най голямото им предимство е че са много здрави.Кила е от стъклопласт и минава през цялата плувка.Отгоре съм надянал/в кила/пауново перце,за по добра видимост.Материала е еластичен и на практика ако не я счупи човек целенасочено,може да се лови с една плувка много дълго време.Ваглерите са направени като тия в магазините,с пауново перо ,но пак много по надеждно.
Производителите на таквиз такъми най вероятно нямят интерес от направата на много здрави плувки примерно-търговията трябва да върви

Цвета си е от самата джапанка-отгоре лак и готово,но пиленето става само на шмиргел,че материала не позволява други методи.След дълга практика и точна ръчица се получават доста добри резултати..

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
и аз имам една разработка от 15години още ми служи, от стара Китайска джапанка , но не съм я боядисвал само антенката от време на време , и има едно уникално свойство нато се напои с вода няма вятър да я лашка нито вълни да и пречат , за размера си има относително по голяма тежест от всички други плувки и лети на по далечни места без допълнително отежняване , и 15грама олово да и сложа и 1грам се потъва до антенката абе уникален матриал 

- man1966
- ще става разбирач
Ако и удариш един лак ,няма да поема вода и ще видиш че товароносимоста и е по голяма от други плувки с нейния размер.BOVSKIQ KORMORAN написа:и аз имам една разработка от 15години още ми служи, от стара Китайска джапанка , но не съм я боядисвал само антенката от време на време , и има едно уникално свойство нато се напои с вода няма вятър да я лашка нито вълни да и пречат , за размера си има относително по голяма тежест от всички други плувки и лети на по далечни места без допълнително отежняване , и 15грама олово да и сложа и 1грам се потъва до антенката абе уникален матриал
И наистина е по тежка и лети като птичка...

-
- сериозен играч
- Обратна връзка: