Къде сбърках?

Модератор: sapuna

usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Къде сбърках?

Мнение от usmiwka »

Здравейте,днес изпуснах първата щука в живота си.Слабо ли я засякох,малко ли изчаках...Ловях си слънчаци на Враждебна и гледам близо до брега,до шавара да се спотайва една щука,а до нея още една по-малка-писалка.Бързо преоборудвах въдицата,имах една тапа и повод в куфарчето с такъмите,закачих един слънчак и метнах на 2 метра от брега,близо до ония дето ги видях.Скобата на макарата я оставих отворена.След 5 мин ми отнесе тапата и започна да се изнизва влакно от макарата.Изчаках 10-15 сек и тогава засякох.Усетих я само в началото,тежестта И и след това се откачи.Или май въобще не се беше закачила.Къде сбърках?Малко ли изчаках,куката ми беше единична,може би затова не успя да се закачи.Въдицата беше на сина ми,малка,слабичка,да си лови до брега с нея,може би и тя е виновна да не засека като хората...Дайте съвет как бихте постъпили в такава ситуация.Как ме е яд,не мога да си намеря място...
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Re: Къде сбърках?

Мнение от danev69 »

Здрасти,колега. Според мен проблема е в некачествена тройка/в смисъл,че не е остра/. Кой номер тройка ползваш? Ако тройката е голама щуката не може да налапа всичко/тройката заедно с рибката/ и захапва само рибката,затова в началото може да си я усетил на линията. Когато тапата изчезне аз засичам веднага,защото ако я изчакваш може и да изплюе,ако усети нещо нередно. Ползвам тройки №4 и №6 на Оунър. :wink:
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

Куката ми беше единична,колега,нямах тройка.
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

Колега Данев,човека не е ловил с тройка а с единична кука да беше прочел цялия пост.Аз не съм голям щукар но мисля и че на единична може да се хване но както колегата данев пише е по добре на тройка.Може би там е проблема иначе добре си я изчакал да поведе.
...and justice for all
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Няма проблем, че куката е била единична - на единична кука щука пак може да се хване! Просто не е захапала както трябва... Не всеки път като ти клъвне означава, че ще влезе в кепа :) Нямал си достатъчно късмет :D Според мен не си направил никаква грешка! Когато започне да натиска, тогава засичаш, това означава, че е захапала яко, въпреки че не е сигурно дали няма да изплюе стръвта пак :)
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Mitko84 написа:Колега Данев,човека не е ловил с тройка а с единична кука да беше прочел цялия пост.
:oops: За четенето го прочетох,ама... :oops: . Според мен с единична кука също може да се закачи,ама ако куката не се извърти в устата на щуката както трябва и айде чау... :wink: . Ако нямаш в момента тройка под ръка,аз лично бих използвал по-малка рибка за стръв,за да може да я налапа по-сигурно. Ако се лови с единична кука тогава трябва да се изчака малко повече с засечката, за да може да нагълта по-дълбоко и да няма геле.
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Аз пък,отдавна използвам само и единственно единични куки и мога да кажа,че щуката кълве много по уверено на тях и си се хваща.Единственното условие е,аз така правя:поведе ли ми,паля си цигара и я изчаквам малко.Рядко ходя за щуки на ,,тапа,,но нямам изпуснати.Ползвам куки ,,Owner,, предпочитам спининга.
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

Явно е трябвало да изчакам още.
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

usmiwka написа:Явно е трябвало да изчакам още.
Някой път пък като изчакаш много и си заминава със стръвта :) Много е относително и винаги е различно ;) Успех
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
ceco65
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceco65 »

Не се отчаивай.Явно това не е била твоята щука.Упорствай и ще бъдеш възнаграден.Успех.
Lakom
новобранец
новобранец

Мнение от Lakom »

Колега "usmiwka" утре отиваш на водоема купуваш си тройка, закачаш слънчевка и пак на тапа, вадиш същата щука, режиш и главата и остава за трофей :D:D:D:D:D и готово :P
lyusienka написа: може да ми банете и този профил
:D
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Риболовът не е слука,а наука!
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Lakom написа: режиш и главата и остава за трофей :D:D:D:D:D и готово :P
Колега не съм съгласен с теб. Не ти ли е идвало наум да и направиш снимка и да я пуснеш???
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

Е тя ако е глътнала куката навътре в корема ти си я пускай колкото искаш
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

:D Привет,

Колега usmiwka, поразрови се малко из форума - има описани и други такива, чиско каръшки изпълнения - поне според мен. От това, което пишеш не виждам да си направил нещо нередно, но винаги си има неща, който не можеш да предвидиш - особенно с ЩУКАТА :roll: .
Това, че куката е била единична - понякога е плюс - друг път минус-прегледай различни монтажи за щука, ако те интересува ще ти покажа и аз някой :wink: . Въдицата, че е била малка или с тънко влакно - това щеше да се види при ваденето на щуката :roll: . Дали си дръпнал рано :roll: не мисля. Всичко е относително. За да си отговориш на тези въпроси - поразрови из форума - има всичко!!! :arrow: ако те интересува нещо и не можеш да го намериш ще пиша до колкото мога - прати ЛС или в темата.
:arrow: за сега мога с това да помогна.

П.С. на същото водоемче имам щука на блесна - предпочитам спининг 8)

Поздрави

:drinkers:
...и наслука
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”