Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Къде сбърках?
Модератор: sapuna
Къде сбърках?
Здравейте,днес изпуснах първата щука в живота си.Слабо ли я засякох,малко ли изчаках...Ловях си слънчаци на Враждебна и гледам близо до брега,до шавара да се спотайва една щука,а до нея още една по-малка-писалка.Бързо преоборудвах въдицата,имах една тапа и повод в куфарчето с такъмите,закачих един слънчак и метнах на 2 метра от брега,близо до ония дето ги видях.Скобата на макарата я оставих отворена.След 5 мин ми отнесе тапата и започна да се изнизва влакно от макарата.Изчаках 10-15 сек и тогава засякох.Усетих я само в началото,тежестта И и след това се откачи.Или май въобще не се беше закачила.Къде сбърках?Малко ли изчаках,куката ми беше единична,може би затова не успя да се закачи.Въдицата беше на сина ми,малка,слабичка,да си лови до брега с нея,може би и тя е виновна да не засека като хората...Дайте съвет как бихте постъпили в такава ситуация.Как ме е яд,не мога да си намеря място...
- danev69
- сериозен играч
Re: Къде сбърках?
Здрасти,колега. Според мен проблема е в некачествена тройка/в смисъл,че не е остра/. Кой номер тройка ползваш? Ако тройката е голама щуката не може да налапа всичко/тройката заедно с рибката/ и захапва само рибката,затова в началото може да си я усетил на линията. Когато тапата изчезне аз засичам веднага,защото ако я изчакваш може и да изплюе,ако усети нещо нередно. Ползвам тройки №4 и №6 на Оунър. 

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Куката ми беше единична,колега,нямах тройка.
Колега Данев,човека не е ловил с тройка а с единична кука да беше прочел цялия пост.Аз не съм голям щукар но мисля и че на единична може да се хване но както колегата данев пише е по добре на тройка.Може би там е проблема иначе добре си я изчакал да поведе.
...and justice for all
-
- разбира нещата
Няма проблем, че куката е била единична - на единична кука щука пак може да се хване! Просто не е захапала както трябва... Не всеки път като ти клъвне означава, че ще влезе в кепа
Нямал си достатъчно късмет
Според мен не си направил никаква грешка! Когато започне да натиска, тогава засичаш, това означава, че е захапала яко, въпреки че не е сигурно дали няма да изплюе стръвта пак 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- danev69
- сериозен играч
Mitko84 написа:Колега Данев,човека не е ловил с тройка а с единична кука да беше прочел цялия пост.

-
- разбира нещата
Аз пък,отдавна използвам само и единственно единични куки и мога да кажа,че щуката кълве много по уверено на тях и си се хваща.Единственното условие е,аз така правя:поведе ли ми,паля си цигара и я изчаквам малко.Рядко ходя за щуки на ,,тапа,,но нямам изпуснати.Ползвам куки ,,Owner,, предпочитам спининга.
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Явно е трябвало да изчакам още.
-
- разбира нещата
Някой път пък като изчакаш много и си заминава със стръвтаusmiwka написа:Явно е трябвало да изчакам още.

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Не се отчаивай.Явно това не е била твоята щука.Упорствай и ще бъдеш възнаграден.Успех.
Колега "usmiwka" утре отиваш на водоема купуваш си тройка, закачаш слънчевка и пак на тапа, вадиш същата щука, режиш и главата и остава за трофей
:D:D:D:D и готово 

lyusienka написа: може да ми банете и този профил

- danev69
- сериозен играч
Колега не съм съгласен с теб. Не ти ли е идвало наум да и направиш снимка и да я пуснеш???Lakom написа: режиш и главата и остава за трофей:D:D:D:D и готово
Е тя ако е глътнала куката навътре в корема ти си я пускай колкото искаш
- szhristov
- ще става разбирач

Колега usmiwka, поразрови се малко из форума - има описани и други такива, чиско каръшки изпълнения - поне според мен. От това, което пишеш не виждам да си направил нещо нередно, но винаги си има неща, който не можеш да предвидиш - особенно с ЩУКАТА

Това, че куката е била единична - понякога е плюс - друг път минус-прегледай различни монтажи за щука, ако те интересува ще ти покажа и аз някой

П.С. на същото водоемче имам щука на блесна - предпочитам спининг

Поздрави

...и наслука