р. Камчия, долното течение

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

smok.1971 написа:Колега, малките рибки дето приличат на червеноперка най-вероятно са морунаши. В Камчия риба наистина има въпреки мрежите, които се вадят само за да бъдат почистени. Шарана все оше е риба, а аз съм виждал речни кефали над 2 кг.
Колега , малките рибки които смяташ , че са морунаши са или бабушки , или т.н. камчийска говедарка . И двата вида са масови за долното течение . Истинска червеноперка има в Азмаците , макар , че и тя се е завъдила там от реката . Азмаците обаче са забранени за риболов заради това , че са в зоната на Резервата ! Не знам в долното течение на Камчия да има морунаш , но може и да има ... ! Това поне което със сигурност има е : таранка / каракуда / , уклейка , попчета , слънчаци , бабушка , бабка , кефал и мряна / ама не бяла / . Шаран , сом и змиорка . Сезонно в устието навлизат и морски видове като илария и блеч .
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

executor написа:
kalkan4o написа:Аз доколкото знам Азмаците е най-щукарското място по дунава но все пак е резерват но може да се бъркам.
По Камчия искаш да кажеш?
Именно, но информацията ми е непроверена :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

kalkan4o написа:Аз доколкото знам Азмаците е най-щукарското място ...

Именно, но информацията ми е непроверена :wink: .
:D :D :D Чувал съм и легенди за диви шарани :shock: Има щука , има и дебели каракуди , малко лин , но си е Резерват :!:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Като е резерват ти от каде знаеш :lol: :lol: :lol: .

Това в кръга на майтапа разбирасе :wink: .

Преди повече от година вероятно си спомням че някой беше писал във форума че е ходил там за риба но случката му беше много интересна.Първия път като отишъл още не бил хвърлил и жена му казала да се прибира а той живеел далече :idea: а втория след петото замятане го изгонили от ИАРА или от някаква друга организация незнам та затова може би и не съм ходил там :wink: .

То нека си е резерват ама ако е имало риба някога невярвам точно там да се е запазила...мангалите неебават :evil: .
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

[quote="kalkan4o"]

То нека си е резерват ама ако е имало риба някога невярвам точно там да се е запазила...мангалите неебават :evil: .[/quote]

КЛАСИКА В ЖАНРА !!! :D

Сега , мани ги Азмаците ... ! Интересува ме друго :

Има ли в река Камчия следните видове риба ?

Платика ,Костур ,Бяла риба , Бяла мряна :?: :arrow:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Мога да ти гарантирам че има кустур...за платики също съм чувал. :wink:
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

Здравейте колеги, кажете по това време на годината къде е по удачно да се пробва, над или под моста на Пода. И дали някой е ходил след нова година.
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

kalkan4o написа:Мога да ти гарантирам че има кустур...за платики също съм чувал. :wink:
Аз съм чувал , че има Бяла риба там ! Не съм оптимист и не го вярвам много, но нека колегите от форума , ако са я ловили да споделят нещо по въпроса ! По реката има язовири и от там навярно може да навлиза и бяла риба в р. Камчия :?:
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Значи , след като никой от колегите не ми отговори на въпроса :roll: - явно е , че в река Камчия я няма бялата риба :cry: А поне няма ли някоя и друга бяла мрянка :?: :idea:
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

силно се съмнявам да има, миналата година ходих за 3 дни на палатка хванах един шаран около 2 кила една змиорка и каракуди, всичко живо кълве само на торен червей
веско
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от веско »

Преди два дни са завърнах от устието на Камчия. Улова беше - уклей, каракуда колкото шамар и маломерни сомчнета - 6 бр. Сомчетата бяха пуснати в един частен гьол до Варна. Колега близо да мен изкара и два сома на червей на грозд около 1,5-2 кила. Друга риба не видях да се вади. Преди 3 години на ахмаците се вадеше щука. Пред мен един колега на блесна изкара 2 кг на блесна. Тази година беше опъната мрежа (не рибарска) по продължение на границата на ахмаците с плажа южно от устието и прецених, че е по добре да не правя глупости... 8) това от мен
Направи добро и го хварли на пътя, все някои ще го намери...
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Не си струва да се ходи там,освен ако ще се нощува и най-добре да се хвърли за стръв каракуда колкото шамар,от колкото грозд торни червеи,така поне има някаква гаранция,че ще има удар на по-едричък сомец.За каракуда не си струва изобщо,уклей пък въобще. :lol: Кефал си мислех,че има,обаче явно много,много съм се лъгал,защото три поредни излета като ходех,нашите работеха на леко за каракуда,на дъно за някой заблуден шаран,а аз мятах постоянно блесни и воблерчета за кефал,също по едно време смених и на бомбарда с мухи,х.йня пълна! :lol:
Жалко за красивата река!Някой трябва да направи нещо и незнам кой друг,освен нас-риболовците.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
paiaka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

:)))

Мнение от paiaka »

здравейте :) нов съм :) по въпроса за Камчия :) има ли смисъл утре да ходя за каракуда , оклей , костур ?? там на ПОДА ( от софия съм и не ми е много много ястно кое каде е ) каква риба има ? някакъв мост имало ? каде да застана преди след моста ? то вир ли е там или какво ?захранка нещо ???? дайте малко разяснения . мерси предварително на всички :)
BwMaster
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от BwMaster »

колеги незнам дали сте гледали новините, но днес видях как някакъв колега зарибява Камчия с пастърва.
името му е Константин Терзиев - може да се окаже колега от форума.

Исках само да кажа голямо Браво на господина от Шуменско за инициативата!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Дано е вярно!Жив и здрав да е още дълги години!"Господ види всичко,чада мои!",както казва Отеца.Повече такива хора трябва да има! :lol: :lol: :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”