Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

р. Камчия, долното течение
Модератор: sapuna
Колега , малките рибки които смяташ , че са морунаши са или бабушки , или т.н. камчийска говедарка . И двата вида са масови за долното течение . Истинска червеноперка има в Азмаците , макар , че и тя се е завъдила там от реката . Азмаците обаче са забранени за риболов заради това , че са в зоната на Резервата ! Не знам в долното течение на Камчия да има морунаш , но може и да има ... ! Това поне което със сигурност има е : таранка / каракуда / , уклейка , попчета , слънчаци , бабушка , бабка , кефал и мряна / ама не бяла / . Шаран , сом и змиорка . Сезонно в устието навлизат и морски видове като илария и блеч .smok.1971 написа:Колега, малките рибки дето приличат на червеноперка най-вероятно са морунаши. В Камчия риба наистина има въпреки мрежите, които се вадят само за да бъдат почистени. Шарана все оше е риба, а аз съм виждал речни кефали над 2 кг.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Като е резерват ти от каде знаеш
.
Това в кръга на майтапа разбирасе
.
Преди повече от година вероятно си спомням че някой беше писал във форума че е ходил там за риба но случката му беше много интересна.Първия път като отишъл още не бил хвърлил и жена му казала да се прибира а той живеел далече
а втория след петото замятане го изгонили от ИАРА или от някаква друга организация незнам та затова може би и не съм ходил там
.
То нека си е резерват ама ако е имало риба някога невярвам точно там да се е запазила...мангалите неебават
.

Това в кръга на майтапа разбирасе

Преди повече от година вероятно си спомням че някой беше писал във форума че е ходил там за риба но случката му беше много интересна.Първия път като отишъл още не бил хвърлил и жена му казала да се прибира а той живеел далече

То нека си е резерват ама ако е имало риба някога невярвам точно там да се е запазила...мангалите неебават

За бракониерите само слънчаци
!

- radoadvokat
- ще става разбирач
Аз съм чувал , че има Бяла риба там ! Не съм оптимист и не го вярвам много, но нека колегите от форума , ако са я ловили да споделят нещо по въпроса ! По реката има язовири и от там навярно може да навлиза и бяла риба в р. Камчияkalkan4o написа:Мога да ти гарантирам че има кустур...за платики също съм чувал.

-
- научил се да хвърля
Преди два дни са завърнах от устието на Камчия. Улова беше - уклей, каракуда колкото шамар и маломерни сомчнета - 6 бр. Сомчетата бяха пуснати в един частен гьол до Варна. Колега близо да мен изкара и два сома на червей на грозд около 1,5-2 кила. Друга риба не видях да се вади. Преди 3 години на ахмаците се вадеше щука. Пред мен един колега на блесна изкара 2 кг на блесна. Тази година беше опъната мрежа (не рибарска) по продължение на границата на ахмаците с плажа южно от устието и прецених, че е по добре да не правя глупости...
това от мен

Направи добро и го хварли на пътя, все някои ще го намери...
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не си струва да се ходи там,освен ако ще се нощува и най-добре да се хвърли за стръв каракуда колкото шамар,от колкото грозд торни червеи,така поне има някаква гаранция,че ще има удар на по-едричък сомец.За каракуда не си струва изобщо,уклей пък въобще.
Кефал си мислех,че има,обаче явно много,много съм се лъгал,защото три поредни излета като ходех,нашите работеха на леко за каракуда,на дъно за някой заблуден шаран,а аз мятах постоянно блесни и воблерчета за кефал,също по едно време смених и на бомбарда с мухи,х.йня пълна!
Жалко за красивата река!Някой трябва да направи нещо и незнам кой друг,освен нас-риболовците.

Жалко за красивата река!Някой трябва да направи нещо и незнам кой друг,освен нас-риболовците.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
:)))
здравейте
нов съм
по въпроса за Камчия
има ли смисъл утре да ходя за каракуда , оклей , костур ?? там на ПОДА ( от софия съм и не ми е много много ястно кое каде е ) каква риба има ? някакъв мост имало ? каде да застана преди след моста ? то вир ли е там или какво ?захранка нещо ???? дайте малко разяснения . мерси предварително на всички