Къде в пловдив

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

svetlio101
новобранец
новобранец

Re: Къде в пловдив

Мнение от svetlio101 »

Колега сега четох и ако мога да кажа разбрах че за такъв риболов като моя и за далечно хвърляне на плувка може мач като този
focus applause match
Карбонова мачова пръчка от три части;антишокова дръжка+корк;акцията е при върха; водачи-SIC;
дължина
3.90m
4.20m
трансп. дължина
1.38m
1.48m
секции
3
3
акция
10-30gr
10-30gr
тегло
260gr
300gr
Цена
52.00 лв.
55.90 лв.
Какво ще кажеш.Не е много скъп,карбонов е и не тежи много 260 гр.
И ако добавя тази макаричка evox bolo
Малка макара с метална шпула,преден аванс, балансирана дръжка и отличен дизайн. Резервна графитна шпула.
модел/размер
5
10
лагери
5
5
обороти
5.1:1
5.1:1
капацитет на шпулата
0.18-150m
0.20-160m
тегло
175gr
230gr
рез. шпула
1
Цена
24.50 лв.
25.50 лв.
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

Колега , не съм запознат с тази пръчка и макара , но да ти кажа , че ако се ориентираш към мача , след всеки риболов трябва да разваляш линията и на следващият излет ще я правиш наново. Ако това не те притеснява , взимай смело , харектиристиките на мача изглеждат добре , за макарата нищо не мога да кажа . Каквото и да избереш , знай , че това няма да ти е последната пръчка , та ... Моето лично мнение е ,че по - подходяща за теб щеше да е някое боло или евтин телемач , ама ти си знаеш . Успехи !!!
svetlio101
новобранец
новобранец

Мнение от svetlio101 »

Ами колега не е ли крехко болот.Затова се колебая дали да си взем
а :?: :?:
svetlio101
новобранец
новобранец

Мнение от svetlio101 »

Колега това мисля че е така:
- Въдица - когато ловите в язовир е добре въдицата да е дълга около 3 - 4 м. В момента най-популярните въдици за риболов на плувка в затворени водоеми са мачовете, чиято дължина варира от 3.90 - 4.50 м., като най-популярната от тях е 4.20 м. За речен риболов най-често се използва въдица тип "болонезе", популярните дължини са: 4.00 - 7.00 м., за най-употребявани мога да посоча тези на 4 и 5 метра.
Не бива да забравяме и телескопите без водачи (директни телескопи, камшици). Предлагат се в дължини от 3.00 - 9.00 м., но най-често използваните са тези от 5 до 7 метра.
Ролс Ройса на риболова с плувка са щеките, чиято дължина е от 9.00 м. до над 15.00 м. вече. Най-популярни са щеките с дължина 13.00 м. За съжаление цялостното оборудване за риболов на плувка с щека е много скъпо и сравнително малко рибари могат да си го позволят.
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

Абе , колега , какво имаш предвид под " крехко " , че при първото по - голямо натоварване ще се счупи ли ? Аз лова с една болонеза на Спро на 4 метра от повече от 3 години и по язовири и по реки и досега не е мръднала . Вярно най - голямата риба , която съм вадил с нея е 2.5 кг шаран ама не мисля , че трябва да очакваш , че при първото хвърляне в гьола и ще заковеш някоя 5-килограмова риба . Пак казвам - ти си решаваш , взимай което най ти допада на тебе , като не ти хареса , след време друго и така ... Аз бях до тук . Успехи !!!
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Колега,за ваденето на големи риби има значение не само пръчката .........и макарата,и такъма,и най-вече задвъдичното устройство.Ню Хънтъра е много добро предложение като за начинаещ,или нещо подобно от серията GLOBE,само,че бих препоръчал 5 метрова.Вземи я,полови .......със сигурност ще мине време,докато намериш "своя" вид риболов и "своята" пръчка.Успех!!! :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”