колеги помагаите

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

колеги помагаите

Мнение от ribolovcho »

ако някой е в час със застраховките да помага ,изгоря ми компа,и ходих до дзи защото съм застраховал имуществото си ,а онази кукумявка на бюрото ми каза че нещо съм объркал,.мълнията не била бедствие а токов удар,...всъщост компа ми изгоря вследствие на гръмотевица,та питам имам ли право на обезщетение за изгорелия комп,или по точно за извършения от мен ремонт :?:
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
StoychevV
разбира нещата
разбира нещата

Re: колеги помагаите

Мнение от StoychevV »

Ако имаш гаранция от магазина от който си го закупил,задължително трябва да ти го поправят.А със застраховката един приятел имяше същият проблем но с повече разправий му изплатиха сумата нужна за поправянето му
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

Ако ли не е много сериозно 14 лева е захранването .
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

гаранция нямам,но имам фактура за извършен ремонт и касова бележка,
захранването струва 32 лв, + преинсталиране и някакви други работи не разбирам много общо към 52 лв,не за парите ама ме е яд за отношението на служителката която даже не ме изслуша а се нахвърли отгореми като че ли съм дошъл да крада пари
Последно промяна от ribolovcho на Сря Юни 23, 2010 8:19 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Най добрите са тук
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

Както каза колегата, ако има застраховка от магазина в който си го взел ще ти го оправят, но като питат бил ли е включен по време на бурята казваш НЕ, изобщо си траеш за тва че е гръмнал вследствие на грамотевична буря.
Моя изгоря по същия начин преди година, занесох го, питаха ме бил ли е вклучен, аз казах не и го поправиха :P .
Успех, дано ти го поправят!
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

StoychevV написа:Ако имаш гаранция от магазина от който си го закупил,задължително трябва да ти го поправят
Е не е баш така,зависи,какво пише в гаранцията,тоест в какви случаи не се поема гаранция.А иначе трябва да се уточни как е изгорял компа от токов удар-тук имаме голям начален волтаж в захранването и обвиняваме енергото,или от природното бедствие-гръмотевица,която евентуално е ударила лан картата и няма нет естествено.Така,че разлика има и не може да се говори ,че мълнията е токов удар.Тя може да е причина от Енергото да дойде токов удар.
А сега де? :roll:
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

ribolovcho написа:гаранция нямам,но имам фактура за извършен ремонт и касова бележка
Е щом няма гаранция :roll:
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

nikozia написа:
ribolovcho написа:гаранция нямам,но имам фактура за извършен ремонт и касова бележка
Е щом няма гаранция :roll:
Гаранцията на уред и застраховката,нямат нищо общо,колегата трябва да прочете внимателно,какво пише в застраховката и да иска от сервиза да пише ,че е ремонтиран компа заради мълния,а тя е природно бедствие,просто е така мисля.
А сега де? :roll:
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

в дзи ми казаха че трябвало мълнията да е ударила къщата за да ми платят нещо,егаси маитапа,
Изображение
Най добрите са тук
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Абе я звънни на защита на потребителите.Или първо ги сплаши с тях и да видим реакцията.Сега с тези промени гледат да не попадат в полезрението на Защита на потребителите и подменят в различни ситуации.С новита промени в законите май ги барнахме на късо.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
toyo1

Мнение от toyo1 »

ribolovcho написа:ако някой е в час със застраховките да помага ,изгоря ми компа,и ходих до дзи защото съм застраховал имуществото си ,а онази кукумявка на бюрото ми каза че нещо съм объркал,.мълнията не била бедствие а токов удар,...всъщост компа ми изгоря вследствие на гръмотевица,та питам имам ли право на обезщетение за изгорелия комп,или по точно за извършения от мен ремонт :?:
Колега търси си правата ДО КРАИ (никаква аванта на такива) Скоро ми се наложи да се зблъскам с подобен проблем (на детето купих маратонки NIKE от МОЛ с касова белешка и за една седмица се скъсаха при връэките ?Жена ми ходи и и казали че нарочно са скъсани и аз ИЗБИХ КОЧИНАТА НАПРАВО .Пратих си адвокатката (не ме интересуваше колко ще ми струва) и като ги почна КОМИСИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ,ДАНЪЧНИ абе как си трябва .Запалиха и телефона на жена ми да ходи на СПОРАЗУМЕНИЕ .Да знаеш че ВСИЧКИ СЕ ПРОБВАТ (В НАЧАЛОТО) :idea:
Последно промяна от toyo1 на Сря Юни 23, 2010 8:26 pm, променено общо 1 път.
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

ribolovcho написа:... ама ме е яд за отношението на служителката която даже не ме изслуша а се нахвърли отгореми като че ли съм дошъл да крада пари...
Ама ти какво очакваш.....ние живеем в Абсурдистан !
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Телескоп написа:
ribolovcho написа:... ама ме е яд за отношението на служителката която даже не ме изслуша а се нахвърли отгореми като че ли съм дошъл да крада пари...
Ама ти какво очакваш.....ние живеем в Абсурдистан !

така е като всеки си мълчи,за това ни газят ..но ще се опитам да взвма позиция ,ще видя какво точно е писано в застраховката
Изображение
Най добрите са тук
ahvoinev

Мнение от ahvoinev »

Колега не искам да те отчайвам ама гориш и ти с тях излизане на глава няма,само ако знаеш кви ги ядах с тях тия дни лошоми е направо.Моята загубена жена дет кара леката кола и изтекал прегледа и я взимам да ида да си взема камиона от паркинг и ме натресе един мангал с каруца та после за един ден без преглед нито каско нито гражданска щото тъпия индиец няма застраховка на талигата и ми влезна 3 ката.Дано имаш касмет поне ти
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

ribolovcho написа:в дзи ми казаха че трябвало мълнията да е ударила къщата за да ми платят нещо..
И аз на това се зачудих най-много :rolleyes: Как ше разберат, че е паднала върху къщата, като то по нищо не личи, освен изгорели ел. уреди, които са били включени в мрежата, мрежови карти... изобщо де що е било включено с кабел в каквато и да е мрежа.
Преди няколко години падна мълния върху служебна кола в движение, в която бяхме 4 човека. Усещането беше все едно някой удари с лопата колкото сила има по тавана на колата, даже доста по-страшно. за щастие нямаше пострадали, освен уплашени. По тавана на колата НЯМАШЕ НИКАКВИ СЛЕДИ! Та тия как ше разберат, не знам.. Ама са гадове де. Прав е Тойо дето каза:
toyo1 написа:...Да знаеш че ВСИЧКИ СЕ ПРОБВАТ (В НАЧАЛОТО) :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”