Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

До всички лодкари- Сигнален Буй
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: До всички лодкари- Сигнален Буй
Със всичките си драсканици,точно това исках да кажа но явно или съм се изразил грешно или не всички мислят така.pluv4o написа:Трябва да има разбирателство.
Булти, ти добре даваш съвети да чакаме ОК но ако водолаза НЕ е като теб да премине и да си махнем с ръка какво да правим да чакаме да извади 2 чувала с рапани ли...??? Винаги чакам прибирам, но има и др. луди не си само ти. Миналото лято на една буна на 30 км от Варна един герой обра бонбардите на десетина човека след 1 час пак направи същия номер , но най- голямата му грешка беше, че излезе след няколко часа от съседната буна...Tам имаше малка изненада... Момчетата се радваха на новия си скутер и явно им е било скучно
, но този случай едва ли ще го забравят... Нека не бъдем такива по лесно ще е за всички 

Последно промяна от MARLIN на Сря Мар 10, 2010 12:04 am, променено общо 1 път.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Бултииии,това беше кокретен момент от ежедневието.Тъй че не се впрягай.
По принцип трябва всички да внимаваме.И да спрем да гледаме само от нашата камбанария,
а малко да се съобразяваме и с действителността около нас.
Спрете със спора,смисъл никакъв,освен да затворя темата.
По принцип трябва всички да внимаваме.И да спрем да гледаме само от нашата камбанария,
а малко да се съобразяваме и с действителността около нас.
Спрете със спора,смисъл никакъв,освен да затворя темата.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колеги само да напомня за тази тема
новия сезон започва та да ни имате в предвид!!! Весели празници и на слука на всички. 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
ВНИМАНИЕ ЧОВЕК ПОД ВОДАТА !!!
Молбата ми е към колегите с лодки. В случай че видите буй на вашия път е нужно да го заобиколите на поне 150 метра разстояние. Много от колегите знаят това, но има нови колеги, които сега си купиха лодки и не го знаят.
Буят е нещо като червена топка или с форма на пура. Понякога има знаменце отгоре, но понякога няма.

Към буя с въже 50м е привързан човек, който в повечето случаи е под водата. Понякога двигателя на лодката се чува, но понякога се чува в последния момент.
Първата реакция на харпуниста е веднага да излезе горе и ако точно в този момент лодката минава отгоре му знаете какво става.

Благодаря на всички предварително!
Буят е нещо като червена топка или с форма на пура. Понякога има знаменце отгоре, но понякога няма.

Към буя с въже 50м е привързан човек, който в повечето случаи е под водата. Понякога двигателя на лодката се чува, но понякога се чува в последния момент.
Първата реакция на харпуниста е веднага да излезе горе и ако точно в този момент лодката минава отгоре му знаете какво става.

Благодаря на всички предварително!
- Моряка
- кандидат преподавател
Re: ВНИМАНИЕ ЧОВЕК ПОД ВОДАТА !!!
Освен това,има и гмуркачи ползващи по-първобитни съоръжения,а именно 5 литрово шише от минерална вода,напръскана отвътре със сигнален спрей!И се получава така,я като няма риба да запаля лодката да видя какво има там
Тук вината се разпределя,иска си определено знания,като се влиза с лодка в морето,неписаните правила се спазваха едно време,сега е мазало в "Големия гьол"Да не говорим пък колко се гмуркат без буй 

А сега де? 

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=2&t=30806 Вероятно тази тема е по вкуса ти.
Аз на свой ред, ще отправя един апел към водолазите, защото скоро щях да отнеса главата на един с лодката.
Пичове, не се скъпете и си вземете буйове, флагове и каквото там се полага. В моя случай, пича влачеше след себе си празна бутилка от 10 л минерална вода, а осигуряващата лодка беше на поне 150 метра от него, че и протестира като си показа кратуната и видя засилената ми лодка.
Накратко случая - отивам с лодката и приятели към о-в Св. Анастасия и виждам от източната страна лодка, която осигурява водолаз. Заобиколих за да ми е мирна главата, излязохме на кея, плажче, тва онова и реших да тръгвам. Излизам иззад кея и виждам едни приятели със скутер. Спрях да си поприказваме, тва онова, питат върви ли лодката, много ясно, че върви и давам цялата газ. Давам аз и гледам как на 10 м. от мен изскача празната глава на водолаза, а лодката му е далееееч на майната си и влачи тоя няква бутилка и си мисли, че тва означава нещо. Айде резко у десно, разминахме се само с псувните и стреса, ама не ми беше никак кеф, щото аз щях да съм виновния със сигурност. И ако чете - ПИЧ, КУПИ СИ ШАМАНДУРА, ЩОТО ГЛАВАТА ТИ НЕ Е ТАКАВА, КОЛКОТО И ПОДХОДЯЩА ДА ИЗГЛЕЖДА!
П.П. Какъв спрей бе колега, пари за глупости ще дават...."Моята" дамаджана си беше съвсем невинно изглеждаща, както хилядите такива, кръстосващи морето. Откъде да знам, че под нея има друга, по-празна и от нея.
Аз на свой ред, ще отправя един апел към водолазите, защото скоро щях да отнеса главата на един с лодката.
Пичове, не се скъпете и си вземете буйове, флагове и каквото там се полага. В моя случай, пича влачеше след себе си празна бутилка от 10 л минерална вода, а осигуряващата лодка беше на поне 150 метра от него, че и протестира като си показа кратуната и видя засилената ми лодка.

Накратко случая - отивам с лодката и приятели към о-в Св. Анастасия и виждам от източната страна лодка, която осигурява водолаз. Заобиколих за да ми е мирна главата, излязохме на кея, плажче, тва онова и реших да тръгвам. Излизам иззад кея и виждам едни приятели със скутер. Спрях да си поприказваме, тва онова, питат върви ли лодката, много ясно, че върви и давам цялата газ. Давам аз и гледам как на 10 м. от мен изскача празната глава на водолаза, а лодката му е далееееч на майната си и влачи тоя няква бутилка и си мисли, че тва означава нещо. Айде резко у десно, разминахме се само с псувните и стреса, ама не ми беше никак кеф, щото аз щях да съм виновния със сигурност. И ако чете - ПИЧ, КУПИ СИ ШАМАНДУРА, ЩОТО ГЛАВАТА ТИ НЕ Е ТАКАВА, КОЛКОТО И ПОДХОДЯЩА ДА ИЗГЛЕЖДА!
П.П. Какъв спрей бе колега, пари за глупости ще дават...."Моята" дамаджана си беше съвсем невинно изглеждаща, както хилядите такива, кръстосващи морето. Откъде да знам, че под нея има друга, по-празна и от нея.
Последно промяна от Шморхи на Сря Юни 23, 2010 10:52 pm, променено общо 1 път.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Темата съществува в Морски риболов. Смятам, че е добре нещата да се систематизират на едно място, затова ги обединявам двете.
Благодаря румци, не я видях.
Така е все още има колеги за които 20лв(толкова струва един буй) са по ценни отколкото техния живот
Така е все още има колеги за които 20лв(толкова струва един буй) са по ценни отколкото техния живот

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
То по принцип всеки един уважаващ себе си "капитан",
трябва отдалеч да заобикаля всякакви предмети във водата.
Не се знае какво въже може да се мъкне след една бутилка или дърво някакво.
А е много гадно след това да режеш от винта разните му канапи,сезали и тем подобни.
трябва отдалеч да заобикаля всякакви предмети във водата.
Не се знае какво въже може да се мъкне след една бутилка или дърво някакво.
А е много гадно след това да режеш от винта разните му канапи,сезали и тем подобни.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
...старото капитан си го каза
...освен , че се заобикалят отдалече подобни предмети ( а ако те интересува кво точно плува , винаги можеш да го видиш с бинокъл , а не като последния селинджър да почнеш да го обикаляш с висока скорост или да спреш до него и да го дигнеш и да видиш кво точно има отдолу - най-вероятно някой ти е вързал торба злато ) ...при доближаване , разминаване на други плавателни средства ( особено такива , които не са на ход ) скороста се намаля , не се форсира , не се глисира , не се правят вълнички ...особена красота и изящност е да видиш как поредния кретен със скъпарска лодка с оглушителен рев се намърдва между спрели , мирно и кротко риболовстваващи лодки , да ги разклати , като поне двама или трима паднат зад борда
, да изкрещи като на умряло : " - Има ли няма ли ??? " , да поседи 5 минути с въдица в ръка и на десетата с мощен рев да разбута пак мирното село и на глисаж да потегли към следващото - щото може и да е останал някой , който да не го е видял или разбрал къв велик Морски лъв е ....

...последния път на Мириус , пластмасова лодка мина на 20 метра от каяка ми , на скорост МАКС на глисаж ...изплувах с насочен към тях харпун на 10 метра от тях ...някой ден ще ми избият чивийте ...някой ден ще си отрежа въжето на стрелата и ще стрелям ...после в съда ще кажа , че съм се уплашил и неволно съм натиснал спусъка...някоя вечер ще се напия и в 1, 2 два през нощта , ще нападна бивака на някой такъв майстор лодкар и ще му натроша с бухалката сичко - и колесар и лодка и кола и кратуна , после в съда ще кажа , че не съм бил аз или не си спомням ....някой ден ...в морето няма скрито , покрито
...някой хора , особено аматьорите могат да си мислят , че са анонимни там между вълните , но това е лъжливо усещане - гарантирам ви ....и последно ...Шморхи - откакто влизаш с лодка все нещо ти пречи , замисли се и по въпроса : дали ти не пречиш на някой - нищо лично ....верно много народ си накупиха лодки и стана мамата си джеси 

Булти, успокой топката ве човек. Много истина и верни неща има в думите ти, но сега ще се намери някой, който да се засегне от поста ти и ще се започне пак една...Карай я без обиди и заплахи ако можеш.
..Румци , прав си приятелю и се извинявам , ако съм засегнал някой
...но е много гадно да ти минат близо отгоре , повярвай ми ....и още по гадно ми става да видя дебилна , хилеща ми се самодоволно физиономия 

Булти ето ти цитат от http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=38670

какво да говорим повечеПредполагам, че ще е незабравимо преживяване, да дялнеш през задника някой харпунджия на тролинг...![]()