Имам питане за пръчка и макара

Модератор: sapuna

Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Имам питане за пръчка и макара

Мнение от szhristov »

:D ...ако не греша, като гледам си направил точно това, което те посъветвах 8) .
:arrow: Дано съм бил полезен.

Поздрави

:drinkers:
...и наслука
titanium
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от titanium »

мдам и определено съм адски доволен от въдичката :)
http://img717.imageshack.us/img717/7527/19062010103.jpg
http://img535.imageshack.us/img535/5958/20062010105.jpg
http://img121.imageshack.us/img121/6149/20062010106.jpg
http://img294.imageshack.us/img294/3062/20062010107.jpg

Този ми е най- първия! Подарих го на едно семейство да го папкат :)
http://img31.imageshack.us/img31/6310/19062010104.jpg

Сега съм много доволен и изгорял...

П.П. Тоя голия като го видях и не смеех да го пипна мислех, че е болен от нещо :D

гледах го втрещен в кепа и се чудех да го изметкам ли в езерото съсе въдицата и само попитах "що е плешив", на което имаше доста смях, ама айде :)
Djack
новобранец
новобранец

Мнение от Djack »

Браво бре!!! Поздравления! Поне си сигурен вече , че не само такъмите хващат! Ама кеповете са направо трепач! :D :D :D
Акъла в главата идва бавно и болезнено, много е вероятно и да не се появи изобщо, тогава остава само .... болката!
titanium
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от titanium »

там е работата, че се запознах оня ден с изключителен риболовец, който за мн малко време ме научи каква стръв, колко стръв, как да я слагам, какво да гледам, как да засичам, как да я моря рибата, как да движа с кепа и т.н. т.н. т.н. салтанати! Той ми каза каква плувка да ползвам и какво да и гледам! Просто титлата "цар на каракудата" си му е сложена от шефа на езерцето много на място, защото на нея той просто наистина е цар!

Вярно е, че на платен риболов ги тресках, ама съдейки по това, че от доста хора на кея, изключително малко хващаха каквото и да било си мисля, че има хляб в мене :) С нетърпение чакам уикенда и пак да отида!
emo kostov
новобранец
новобранец

Мнение от emo kostov »

...................

Нарушена е точка 2.1 от ФОРУМНИТЕ ПРАВИЛА!
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

emo kostov написа:............
Кога колега, като е пълна или празна шпулата? :lol:
titanium
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от titanium »

Колеги, моля за съвет за хубаво тънко и здраво влакно от рода на 0.18 0.20, защото попаднах на някакво зло куче на ДАМ специлайн 0.18 за пастърви, което се криви и гъне и къса на ръка с лекота!

Днеска ми падна окончателно пердето за това влакно след следната случка:

Към 18:00 часа, след като ни свърши хляба с един приятел, той премина на коричка, а аз на царевичка и тогава се случи чудото- плувката леееко се скри и аз засякох- нещо, което завърши с въпросът "дали не закачих дъното", след което плахо пробвах с макарата да навия малко, на което последва такова дърпане, че авансът ми зазвуча все едно до мен форсираха мотор. Около мен хората само казаха "край" (да вметна, че днес на 3 и малко кила шаран авансът каза само бззт бззззт и това беше- борба нямаше) Та след малко време, когато макарата взе решение да сложи край на тая хегемония и спря аванса за миг, се чу само "скъс" и останах до стопер. Малко преди да настъпи Free Willy, погледнах да видя къде ли може да е в момента, защото не правех друго освен да държа пръчката да не се превърне на плувка, да я топи оная гад, и в момента на късането погледнах там където си мислех, че е гадината и я видях, че е скочила над водата и тогава настъпи и самото късане! Някой казаха "Шаран" други "Бял Амур", но каквото и да беше си беше голямо копеле! При никое положение с влакно 0.18 нямаше да хвана тоя делфин, но това ми стигаше, защото ми завлече и новата късметлийска плувка. Влакното си е гадно... с лекота се къса на ръка, криви се, суче се, претрива се- просто не е истинско... моля кажете за някое добро влакно, но тънко. Благодаря
titanium
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от titanium »

идеи?
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

"Тубертини Горила-Лейк анд Ривър",извинявай,ама ме мързи да го изписвам на английски,9 лв на 150 м,и 0,16 ще ти свърши работа за "добитъци",ако разбира се имаш читав и настроен аванс...
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Е това влакно е било или много старо,или някой ментак...макар да не съм чувал за ментета на влакната им... :roll:
Тези които използвам аз, са си супер и не съм имал проблеми с тях,вече втори сезон...!
п.п. Ако може да ми кажеш за кой модел става въпрос...?
... - Damyl Tectan Premium
D.A.M. - Sumo Royal Allround
или - Damyl Steelpower Pro...а може би е някое друго,защото тези са си много добри...!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
titanium
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от titanium »

DAM Speziline за пастърва 0.18
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

А...хвана ме в крачка.Точно за това влакно нямам абсолютно никакви впечатления.
Не съм го използвал...но все пак си мисля,че трябва да се използва по преднанзначение...
...тоест,щом е за пастърва да се лови такава,а за шаран или амур...специализираното влакно за тези риби...
не на празно са го разработили със различните му спецификации...!
п.п. Вземи от посочените по-горе от мен влакна и мисля,че няма да има грижи... :smt023
sas79
новобранец
новобранец

Мнение от sas79 »

tamihal написа:Тези ''дръвчета'' не трябва да имат нищо общо с D.А.М...направо ме е срам,че някой може да създаде такава пръчка,и макара,и да ги продават,като качествен продукт... :oops: с логото на марката...
...това е срамно и жалко... :evil:
Някой-http://dam.tpk6.de/de/Критерийте за качество са различни но щом ги има в каталога им значи са техни-за нискобюджетни риболовци.Така че не виждам теб от какво да те е срам?!?
Мозъчните гънки не се виждат,но липсата им личи!
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Така че не виждам теб от какво да те е срам?!?
...проблема идва от там,че покрай сухото,гори и мокрото...тоест заради такива смешни въдици,страда цялата гама такъми произвеждани от фирмата...хората правят заключения въз основа на ефтиния сегмент...без да познават нещата в детайли и хулят, и плюят, точно заради тези ''нискобюджетни''изпълнения.
D.A.M имаха, имат и ще имат качествени продукти,но хората ще го разберат едва когато се промени точно този ''недостатък''...да се преценят и оценят по такъмите с най-ниското качество...!
sas79
новобранец
новобранец

Мнение от sas79 »

Първо не виждам кое им е смешното на въдиците,хората купуват според джоба си дори и от доста по неизвестни "марки",но това не им пречи да изпитват удоволствието от риболова като спорт,говоря за масата от потребители на такива стоки.Поради големия им процент не виждам смисъл дадена марка да се отказва от такава печалба освен ако целта не е да предлагат само "бутикова" стока,за да могат комплексари с пари да казват- е виж аз пазарувам само от "еди-къде си"и друго не признавам!Това -
без да познават нещата в детайли и хулят, и плюят
на теб досега попречило ли ти е по някакъв начин да продължаваш да си фен на марката и да купуваш това което ти харесва и имаш възможност да си го купиш,мисля че НЕ.Аз използвам и такива "смешни" въдици и по скъпи,просто купувам редовно(като ми е криво -така се лекувам),а като ми писне от даден "смешен" такъм просто намирам някое дете на което да го подаря :wink:
Мозъчните гънки не се виждат,но липсата им личи!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”