Нова група.

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Нова група.

Мнение от Бачо Илия »

Баруте, не става въпрос за приемането; мен специално биха ме приели почти навсякъде( с малки регионални изключения, по от около 2-3 декара в землището на Св.Влас, примерно :D ). Тук въпроса е принципен и в 99% не касае пряко колегите които пишат, че са против или тези които "под сурдинка" споделят, че са против(на л.с. , скайп, тлф...) В по-голямата си част, това са колеги със силно развито чувство за справедливост и дори не съвсем съзнателно-стремеж за изграждане на така нареченото Гражданско Общество и у нас; в края на краищата, Форумите сами по себе си са отделни, затворени, и функциониращи сами за себе си граждански общества или структури с идеална и некомерсиална цел; всяка една привилегия за група от това общество, спрямо останалите членове е ...червен светофар, ама ГОЛЯМ :idea: :idea: :idea:
Така стоят нещата и дано да съм ги пообяснил правилно; бъдещето на децата ни, внуците ни, равнопоставеноста и човешките права, рано или късно ще се самоопределят от всеки и гражданските общества- по хоризонтала и отдолу, нагоре :idea: :!:
Аз писах на колегите в "бургаската тема", за какво става въпрос- една голяма част от тях(вкл. софийската "група") са и в доста други форуми и по-малки форуми, някои са и модератори в още по няколко форума(някои от които с "филтър"), та са начсно за какво точно говоря в случая :wink: Трябва да има някакъв ред в тези неща, а не "след нас, и потоп"- в края на краищата тук има колеги на които живота и истинското им "АЗ" са свързани с НаРиба.Ком и не може така да бъдат манипулирани- все едено че част от покрива е паднал :idea: :wink:

п.п. нищо лично, към никого не влагам в този пост- половината от колегите с "групите"са ми приятели, пък и се познаваме лично и дано се намери допирната точка и правилното решение :idea: :wink:
Изображение
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

Искам само да попитам с какви очи тези от групите ще четат споделеното от тези,които не могат да видят в тяхната група,и справедливо ли е това според тях,че след като си правят групи,за да се отделят от ,,паразити,, ,сами се превръщат в такива???
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Мирославе, в стаята за разпити ченгетата гледат ТЕБ през полупрозрачните стъкла, а ти не можеш да ГИ видиш, същото е с групите ... На всичкото отгоре форума се пълни със глупави и непрочитаеми теми и заприлича на ...
В друга тема бях казал че съм ЗА групите , но да НЕ им виждам непрочитаемите теми. Иначе вътре в групата нека се и чифтосват :lol: , боли ме .ура ...
Снимката я публикувах в друга тема, ама който не я е видял, да я види :

Изображение

ps: мирославмладенов , я да видим кой и какво ще ти отговори ?
И се научи да пишеш по дебело :D , че може да не забележат въпроса ти .
мирославмладенов написа:Искам само да попитам с какви очи тези от групите ще четат споделеното от тези,които не могат да видят в тяхната група,и справедливо ли е това според тях,че след като си правят групи,за да се отделят от ,,паразити,, ,сами се превръщат в такива???
На платено не одим !
joco

Отговор.

Мнение от joco »

Тъй като аз съм човека,който започна с темата,ще се опитам да отговоря на няколко неща,които ми направиха впечатление в дискусията.
1.Кой колко пише във Форум-а:до преди година,година и нещо,пишех активно със подробности за места и такъми.Тъй като не мога да качвам снимки,а и виждайки оплюването на колеги,които са качили такива,в темите ми почти никой не пишеше.Четяха ги-400-500човека и нито едно мнение.Вярно,че в голяма част от темите коментарите са или с емотикон или едносрични,но те поне показват минимален интерес.Прецених,че такъв няма и пиша рядко.
2.За бракониерите-колеги,бракониерите с мрежи,ток ит.н.,както аз им казвам"промешленици",знаят местата и времето на движение на рибата по-добре от всички нас,взети заедно.Та нали това им е "прехраната"!!!И бъдете сигурни,че са под закрила на горски и ИАРА.Така че за това.....
3.За местата-ако има някой,който да "изреве",то тава е Венци72.С неговите репортажи толкова народ е запалил за Струма,че вече не би трябвало да има място по реката.Да,ама много ходят,а той продължава да си хваща.И другите просто се отказват.Щото за това си трябва майсторлък.
4.За групите-самите вие не сте наясно точно какво правите.Един път ще си споделяте,после няма да е всичката информация,а част,след което и аз не знам какво.В общи линии доводите,които изтъквате "ЗА",са съвсем неубедителни.
5.По отношение на останалите членове(извън груповите)-нали се сещате,че 99% от тях ще се замислят,преди да пуснат репортаж.Така че,за да има Форум,ще трябва да пишете и вие.Ако пишете,за какво е групата?Или ще пускате"съгласевана"информация.
6.Хобито няма кой да ми вземе и никой не може да улови моята риба.Едно време имаше идея всички членуващи в тоя Форум да бъдат облечени с еднакви дрехи и шапки,за да се разпознаваме по водоемите и да си помагаме и да се подкрепяме.Така можеше да се справим и с боклука и с част от бракониерите-като знаеш и виждаш няколко човеко от Форума около теб,би ти било доста по-спокойно.А сега-тъй като няма да спра да ходя и на Жребчево и на Доспат и на Искър и на Ивайловград и на Караагач или Дяволска,какво?Да,без инфо,да,може би един до друг,но отделени от групи,информация и т.н.глупости.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Re: Отговор.

Мнение от barutchiata © »

joco написа:..........
4.За групите-самите вие не сте наясно точно какво правите.......

Добре, че си ти, умника, да обясниш на другите какво всъщност правят.
joco

Re: Отговор.

Мнение от joco »

barutchiata © написа:
joco написа:..........
4.За групите-самите вие не сте наясно точно какво правите.......

Добре, че си ти, умника, да обясниш на другите какво всъщност правят.
С нещо да съм те засегнал?Да съм те нагрубил?Да съм те обидил?Що за държание от модератор??!!!Извинявам се за грешката-АДМИНИСТРАТОР!Но това не променя въпроса ми.Или преча?
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Правиш хората малоумни, като им вменявш, че правят неща Ама не знаят защо. Което си е обида, а като ти казах умник се чустваш много обиден.
joco

Мнение от joco »

barutchiata © написа:Правиш хората малоумни, като им вменявш, че правят неща Ама не знаят защо. Което си е обида, а като ти казах умник се чустваш много обиден.
Знаеш ли,нямам намерение да споря с теб,защото точно ти си един от най-върлите защитници на идеята за групите.И понеже няма какво да ми опонираш на останалите точки,обезмислящи гениалната ви идея,реши да се хванеш за думата,ли?Ти си знаеш защо,като отговорно лице в сайта,подкрепяш разделението.А да се чуствам обиден,няма за какво!Не мога да ти върна възпитанието,изискващо да не обиждаш и квалифицираш(м/у другото има го и в правилата).Обикновено човек започва да се държи нападателно и грубо,когато няма повече аргументи,за да защити тезата си.
П.П.Извини ме,ако има непознати за теб думи в текста.
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

Добре си е да има групи! Организирват се хората от региона, ходят за риба, срещат се... , а нека да има и теми, в които някой от др. регион ако иска инфо да пита за някой водоем да му се дава... Според мен най-удачно, че вече взе да става банално с тея теми! :drinkers:
Една река, един град- ДУНАВ ОТ РУСЕ
Изображение
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

[quote="fonk123"]Добре си е да има групи! Организирват се хората от региона, ходят за риба, срещат се... , а нека да има и теми, в които някой от др. регион ако иска инфо да пита за някой водоем да му се дава... Според мен най-удачно, че вече взе да става банално с тея теми! :drinkers:[/quote]

Фонк братле , от скоро си тук ...поразгледай форума и ще видиш че има теми за абсолютно всичко свързано с риболова че и горница има ,разни ,биваци ,фотографии и какво ли още не .Групите си ги измислиха хора които искат или по скоро не искат да делят форума с други рибари а само те да си го ползват .
Са шефа ше каже ми не е така .Да ама е така ,защото те ще си пишат в групите и ще гледат какво пишат тези които не са групирани ...следователно тези които не са в група ще си кажат ...АЙ сектир защо да пишем излети които виждат всички а ние не виждаме какво си пишат в групите. И ще стане една ...Сега групаджиите ще кажат ама не е вярно ,ние там само се усамотяваме и се борим с бракониерите да не ни ходят по любимите места ,а останалото ще си е све същото ...!?!?!?АЙДЕ бе на кои ше ги разправате тия ....днес правя 28г. не 5
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
петър василев

Мнение от петър василев »

Gan4eff написа: ....днес правя 28г. не 5
Eййййй,ами Честит Рожден Ден ,тогава Изображение
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

петър василев написа:
Gan4eff написа: ....днес правя 28г. не 5
Eййййй,ами Честит Рожден Ден ,тогава Изображение
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Изображение
Аватар
ТАРАЛЕЖ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ТАРАЛЕЖ »

Г-н Ганчев.Явно сте се заяли,яко с нас! Тук е момента да ви отправя покана за четвъртък.
Разбрах,че често идвате към Бургас.
Ще се събираме групата в ресторант "W". Ще се радваме да се запознаем и обсъдим доста неща..
Междодругото да попитам за трети път.Кое правило във форума потъпкваме,когато правим група?
..на всичко друго,отговор видях ??
AC/DC
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

Ясно,разбрахме!Решено,по странен начин(без гласуване)...че ще има групи.Само отговор не получихме,ще ни бъде ли разрешено да си направим група "против групите" или "Българската група".И членовете в тази група,няма да нарушават форумните правила :!: :!: :!: Не се заяждам...питам :?:Като ще се делим,поне да го направим,както трябва.Българите сме се доказвали винаги,че сме царе на цепенето :D
Последно промяна от chanio на Сря Юни 30, 2010 5:37 pm, променено общо 1 път.
joco

Мнение от joco »

ТАРАЛЕЖ написа:Г-н Ганчев.Явно сте се заяли,яко с нас! Тук е момента да ви отправя покана за четвъртък.
Разбрах,че често идвате към Бургас.
Ще се събираме групата в ресторант "W". Ще се радваме да се запознаем и обсъдим доста неща..
Междодругото да попитам за трети път.Кое правило във форума потъпкваме,когато правим група?
..на всичко друго,отговор видях ??
Точка 2.7 от Форумните правила:Теми,целящи безплатна реклама и ЛИЧНА ИЗГОДА,ще бъдат заключвани и трити".
С пълното съзнание съм,че това е написано по друг повод и за друго нещо.Но,тема,в която се споделя информация само за определен тесен кръг хора,аз определям като :ЛИЧЕН ИНТЕРЕС.
Последно промяна от joco на Сря Юни 30, 2010 5:39 pm, променено общо 1 път.
Заключено

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”