яз.Батак-Пъстър толстолоб

Модератори: bobopeli, sapuna

golden-retriever
научил се да хвърля
научил се да хвърля

яз.Батак-Пъстър толстолоб

Мнение от golden-retriever »

(снимки в галерия) (30 Юни) беше обикновен ден навъртах се около язовира и реших да релаксирам за няколко часа на едно хубаво местенце.Захраних мястото с универсална захранка за шаранови риби и минаха 10 минути докато изкарам парвата си рибка (таранка) заметнах отново и зачаках ... но без никакво оживление тъкмо се бях отчаял и тръгнах да си вадя плувката от водата апък то нещо не щеше сякаш бях закачил нещо ... след 1 минутка мн слаба борба на повархноста на водата излезна нещо грамадно !Оказа се Пъстър толстолоб който го бях закачил напйлно неволно близо до коремната перка хахаха не е ли уникален късмет в този обезрибен язовир да се получи такова нещо ... пък и до сега не бях чувал за такова животно там ... сиг си има ама не се лови щото до колкото знам се храни със зоопланктон и още един там некъф си фотопланктон ли къв е там де да го знам :D (снимки в галерия) сори ама не мога все още да се оправям с тея снимки

бих се радвал ако някой ми ги качи :drinkers: НАСЛУКА ! :drinkers:

каракудата я върнах а толстолоба го дадох на едни пичове до мен щото нито ми се занимаваше да го готва нито знаех рецепта за него :D апък ми беше неудобно да го пусна пред тях кво ли щеше да си кажат тоя като няма да я взима поне на нас да я беше дал :axe: Хайде до нови срещи ! :wink:
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: яз.Батак-Пъстър толстолоб

Мнение от fonk123 »

Хехее... Браво бе колега! В митичния Батак имало и изненади, това ме радва:) :drinkers:
Една река, един град- ДУНАВ ОТ РУСЕ
Изображение
Аватар
marto951005
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от marto951005 »

crosser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от crosser »

Голямо парче,Браво :smt038
Венцислав Чанков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Венцислав Чанков »

golden-retriever написа:...а толстолоба го дадох на едни пичове до мен щото нито ми се занимаваше да го готва нито знаех рецепта за него :D апък ми беше неудобно да го пусна пред тях кво ли щеше да си кажат тоя като няма да я взима поне на нас да я беше дал...
Ей туй ти е единствената грешка в иначе добрия и релаксиращ излет.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Ето ги снимките на Баташкия толуп, лично за мен е изненада

Изображение
Изображение
Изображение
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
MANYAKA
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MANYAKA »

:smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041
Изображение
Изображение
Айде, наслука и да не ви пука !
Аватар
irfan
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от irfan »

шарен толуб браво
риболовът е прекрасно хоби
golden-retriever
научил се да хвърля
научил се да хвърля

bat`venci написа:
golden-retriever написа:...а толстолоба го дадох на едни пичове до мен щото нито ми се занимаваше да го готва нито знаех рецепта за него :D апък ми беше неудобно да го пусна пред тях кво ли щеше да си кажат тоя като няма да я взима поне на нас да я беше дал...
Ей туй ти е единствената грешка в иначе добрия и релаксиращ излет.
това е от тези риби които се хващат мн рядко и едва ли е застрашена ... сигорно има бая на батак :)

Благодаря за снимките ! :!:
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

:finga: Направо ме изкефи с този толстолоб, егати късмета браво!!!
:smt023
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
wassim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wassim »

Евала когега :)
Аз всяка година изкарвам по 1-2 седмици на БАтак и от доста време небях виждал да се вади сом или толстолоб, а и с всяка изминала година все по-малко шаран.
Дано се оправят нещата , за сега отзивите са добри , има и шарковци,а ето сега виждаме и толстолоб :)

Успех на всички колеги и още веднъж -браво !
ribara75
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribara75 »

:rolleyes: :rolleyes: :smt023 :smt023
За един ден на риба,Господ два дена дава!!!
golden-retriever
научил се да хвърля
научил се да хвърля

wassim написа:Евала когега :)
Аз всяка година изкарвам по 1-2 седмици на БАтак и от доста време небях виждал да се вади сом или толстолоб, а и с всяка изминала година все по-малко шаран.
Дано се оправят нещата , за сега отзивите са добри , има и шарковци,а ето сега виждаме и толстолоб :)

има тенденция за подобряване на риболова на Батак ! Ако забелязвате таранката е сребриста , а досега на батак се вадиха почти само златисти.Пъстървата също взе да се обажда на този язовир който сигурно е забравен от хората които имат за задача да се борят със бракониерските набези там ! :?
koceto_pld
новобранец
новобранец

Мнение от koceto_pld »

golden-retriever написа:
wassim написа:Евала когега :)

има тенденция за подобряване на риболова на Батак ! Ако забелязвате таранката е сребриста , а досега на батак се вадиха почти само златисти.Пъстървата също взе да се обажда на този язовир който сигурно е забравен от хората които имат за задача да се борят със бракониерските набези там ! :?

Незнам дали има смисъл да пиша (нещата няма да се оправят така или иначе - местните бракониери са недосегаеми - да тази година изгоряха няколко човека ,ама не и тези който трябваше ) За съжаление тенденцията е , че скоро няма да се оправи Батак ( а и доста други язовири - всичко е прах в очите на народа ) , аз съм постоянно там или имам постонно инфо какво се случва и вече взе да ми се повръща от тази наша държавица.
В язовира имаше стотици тонове Бял и Пъстър толстолоб с размери от 6 до 60 кг - сега почти няма - големите екземпляри се изтърмъчиха ( все още се търмъчат де ) или се отстрелват от водолази с харпуни ежедневно , сом също се вади по гореописания метод. А относно златистата каракуда мога да кажа че в язовира няма нито 1 бройка и никога не е имало - това което се лови е сребриста, но е в 2 разновидности - ниско и шарановидно тяло, а другата е нормална леко изгърбена и по-плоска (доста от хората си мислят, че единия вид е буфало, ама се бъркат). Шарани има много, оцеляват заради многото трева през сезона, но се ловят трудно. Поради и тази трева и костура взе да изчезва и размерите му драстично намаляха ( основната му храна сее крие в тези треви ) , а имаше години през които язовира беше чист като плувен басейн и костура наддаваше сериозно.
Правят се някакви смешни зарибявания от време навреме, но ефект няма. През размножителния период рибата се бие на някой места, който се мрежосват и търмъчат постоянно, а най-лошото е, че всяка година след този период нивото на язовира се вдига поне с 50-60 см и хвърления хайвер остава в неблагоприятни условия.
Та това е от мен, мога да ви дам много инфо ама какъв е смисъла - риба почти няма или трудно се хваща.
valentines
новобранец
новобранец

Мнение от valentines »

Колега това което си написал е абсолютно правилно , но не се отнася само за Батак а за всички язовири. Никои не си мърда пръста за да се оправи положението. Ние обикновенните рибари ще висим по цял ден и ще чакаме да хванем нещо. Ама какво да се прави такава е държавата и хората в нея. :(
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”