Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз.Батак-Пъстър толстолоб
-
- научил се да хвърля
яз.Батак-Пъстър толстолоб
(снимки в галерия) (30 Юни) беше обикновен ден навъртах се около язовира и реших да релаксирам за няколко часа на едно хубаво местенце.Захраних мястото с универсална захранка за шаранови риби и минаха 10 минути докато изкарам парвата си рибка (таранка) заметнах отново и зачаках ... но без никакво оживление тъкмо се бях отчаял и тръгнах да си вадя плувката от водата апък то нещо не щеше сякаш бях закачил нещо ... след 1 минутка мн слаба борба на повархноста на водата излезна нещо грамадно !Оказа се Пъстър толстолоб който го бях закачил напйлно неволно близо до коремната перка хахаха не е ли уникален късмет в този обезрибен язовир да се получи такова нещо ... пък и до сега не бях чувал за такова животно там ... сиг си има ама не се лови щото до колкото знам се храни със зоопланктон и още един там некъф си фотопланктон ли къв е там де да го знам
(снимки в галерия) сори ама не мога все още да се оправям с тея снимки
бих се радвал ако някой ми ги качи
НАСЛУКА !
каракудата я върнах а толстолоба го дадох на едни пичове до мен щото нито ми се занимаваше да го готва нито знаех рецепта за него
апък ми беше неудобно да го пусна пред тях кво ли щеше да си кажат тоя като няма да я взима поне на нас да я беше дал
Хайде до нови срещи ! 

бих се радвал ако някой ми ги качи

каракудата я върнах а толстолоба го дадох на едни пичове до мен щото нито ми се занимаваше да го готва нито знаех рецепта за него

-
- научил се да хвърля
Re: яз.Батак-Пъстър толстолоб
Хехее... Браво бе колега! В митичния Батак имало и изненади, това ме радва:) 

- marto951005
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Голямо парче,Браво 

-
- ще става разбирач
Ей туй ти е единствената грешка в иначе добрия и релаксиращ излет.golden-retriever написа:...а толстолоба го дадох на едни пичове до мен щото нито ми се занимаваше да го готва нито знаех рецепта за негоапък ми беше неудобно да го пусна пред тях кво ли щеше да си кажат тоя като няма да я взима поне на нас да я беше дал...
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ето ги снимките на Баташкия толуп, лично за мен е изненада

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
това е от тези риби които се хващат мн рядко и едва ли е застрашена ... сигорно има бая на батакbat`venci написа:Ей туй ти е единствената грешка в иначе добрия и релаксиращ излет.golden-retriever написа:...а толстолоба го дадох на едни пичове до мен щото нито ми се занимаваше да го готва нито знаех рецепта за негоапък ми беше неудобно да го пусна пред тях кво ли щеше да си кажат тоя като няма да я взима поне на нас да я беше дал...

Благодаря за снимките !

Спининг Клуб " АБИЧИ "
Евала когега
Аз всяка година изкарвам по 1-2 седмици на БАтак и от доста време небях виждал да се вади сом или толстолоб, а и с всяка изминала година все по-малко шаран.
Дано се оправят нещата , за сега отзивите са добри , има и шарковци,а ето сега виждаме и толстолоб
Успех на всички колеги и още веднъж -браво !

Аз всяка година изкарвам по 1-2 седмици на БАтак и от доста време небях виждал да се вади сом или толстолоб, а и с всяка изминала година все по-малко шаран.
Дано се оправят нещата , за сега отзивите са добри , има и шарковци,а ето сега виждаме и толстолоб

-
- научил се да хвърля
има тенденция за подобряване на риболова на Батак ! Ако забелязвате таранката е сребриста , а досега на батак се вадиха почти само златисти.Пъстървата също взе да се обажда на този язовир който сигурно е забравен от хората които имат за задача да се борят със бракониерските набези там !wassim написа:Евала когега![]()
Дано се оправят нещата , за сега отзивите са добри , има и шарковци,а ето сега виждаме и толстолоб![]()

-
- новобранец
golden-retriever написа:има тенденция за подобряване на риболова на Батак ! Ако забелязвате таранката е сребриста , а досега на батак се вадиха почти само златисти.Пъстървата също взе да се обажда на този язовир който сигурно е забравен от хората които имат за задача да се борят със бракониерските набези там !wassim написа:Евала когега![]()
Дано се оправят нещата , за сега отзивите са добри , има и шарковци,а ето сега виждаме и толстолоб![]()
Незнам дали има смисъл да пиша (нещата няма да се оправят така или иначе - местните бракониери са недосегаеми - да тази година изгоряха няколко човека ,ама не и тези който трябваше ) За съжаление тенденцията е , че скоро няма да се оправи Батак ( а и доста други язовири - всичко е прах в очите на народа ) , аз съм постоянно там или имам постонно инфо какво се случва и вече взе да ми се повръща от тази наша държавица.
В язовира имаше стотици тонове Бял и Пъстър толстолоб с размери от 6 до 60 кг - сега почти няма - големите екземпляри се изтърмъчиха ( все още се търмъчат де ) или се отстрелват от водолази с харпуни ежедневно , сом също се вади по гореописания метод. А относно златистата каракуда мога да кажа че в язовира няма нито 1 бройка и никога не е имало - това което се лови е сребриста, но е в 2 разновидности - ниско и шарановидно тяло, а другата е нормална леко изгърбена и по-плоска (доста от хората си мислят, че единия вид е буфало, ама се бъркат). Шарани има много, оцеляват заради многото трева през сезона, но се ловят трудно. Поради и тази трева и костура взе да изчезва и размерите му драстично намаляха ( основната му храна сее крие в тези треви ) , а имаше години през които язовира беше чист като плувен басейн и костура наддаваше сериозно.
Правят се някакви смешни зарибявания от време навреме, но ефект няма. През размножителния период рибата се бие на някой места, който се мрежосват и търмъчат постоянно, а най-лошото е, че всяка година след този период нивото на язовира се вдига поне с 50-60 см и хвърления хайвер остава в неблагоприятни условия.
Та това е от мен, мога да ви дам много инфо ама какъв е смисъла - риба почти няма или трудно се хваща.
-
- новобранец
Колега това което си написал е абсолютно правилно , но не се отнася само за Батак а за всички язовири. Никои не си мърда пръста за да се оправи положението. Ние обикновенните рибари ще висим по цял ден и ще чакаме да хванем нещо. Ама какво да се прави такава е държавата и хората в нея.