Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Морски раздел
 Морски раздел

Внимание!
 Внимание!

Внимание!
 Внимание!

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Морски раздел
 Морски раздел

Внимание!
 Внимание!

Внимание!
 Внимание!

Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ
Модератор: emo vasilev
Re: Риболов в Черноморец
Raven, извинявам се че съм допуснала неточност, но за първи път чувам че и около Варна има Черноморец, питането ми е за Черноморец до Бургас, а така наречената вилна зона доколкото разбрах от обясненията е близо до някаква военоморска база Атия.

Здравейте и от мен,колега ако ще влизате с лодка отдете на биволите и около островапред стария кампинг  взема се добър поп и  сафрид доста сме хващали там  .Поздрави и приятна почивка. 

Най-точно казано ще бъдеш на някоя ат вилите на гърба на Атия, а това е залива Вромос. Кефалови риби на дъно ще си ловиш на воля. А от скалите към военната зона на бомбарда заргани и платерини. Да внимаш, когато има учения и стрелби, че тия скали са точно под стрелбището на базатаdolphin написа: е близо до някаква военоморска база Атия.

Да добавя още нещо. Може да си го знаеш, но често виждам отпускарите по морето да допускат грешка, като отиват към 9-10 часа за риба и после се оплакват, че няма. Щом си на брега ствай рано и наблягай основно между 5 и 9 часа сутрин. Гледай постоянно морето, ако видиш някой пасаж платерини мятай бомбарди и може да се местиш след рибите.
Успех!
Благодаря за отговорите, относно ловенето си знаем, че кълве сутрин рано и вечер, обикновено сутрин приключваме към 9,30 - 10ч , а вечер хвърляме след 18ч. А сега като споменахте че залива е Вромос, се сещам че това е "радиоактивния плаж" , прочетох това -онова, но изказванията са противоречиви- едни казват че все още има радиация, други, че умишлено се говори така, местните какво ще кажат по този въпрос? И ако има някой местен с лодка, който срещу заплащане може да ни предложи да ходим на риболов ще се радвам да даде координати за връзка.

- 
				onzinasi
- ще става разбирач 
Oтносно ''радиоактивността'' на залива ''Вромос'',мога да кажа че е малко ''градски легенди''
През 70-те години се скъсва дигата на хвостохранилището на флот.фабрика ''росен'' ,за което без малко да останем
без морски флот .Взема се решение да се прави ново,като междувременно отпадъкът се изхвърля в морето.И така няколко години.В наше време вече се появяват еко движения ,табели''опасно'',програма ''ФАР''и1000000DM които трябва да се усвоят,като се изгребва пясъка от брега
 .Взема се решение да се прави ново,като междувременно отпадъкът се изхвърля в морето.И така няколко години.В наше време вече се появяват еко движения ,табели''опасно'',програма ''ФАР''и1000000DM които трябва да се усвоят,като се изгребва пясъка от брега  На другата пролет морето е изхвърлило същия черен пясък,но табелите и парите ги няма а радиационния фон е като пред НДК.И да е имало нещо то е отдавна разнесено от теченията.Така,че споко
 На другата пролет морето е изхвърлило същия черен пясък,но табелите и парите ги няма а радиационния фон е като пред НДК.И да е имало нещо то е отдавна разнесено от теченията.Така,че споко  

Относно риболова в района/мисля,че името му е ''Мокро скала''/,май има някаква буна от която навремето са товарили павета.Та оттам става с бомбарда.А в Черноморец от скалите вдясно от кейчето,под ''Кучкарника'',бар Хасан и навсякъде където не е заето от даляни и мрежи Успех
 Успех  

През 70-те години се скъсва дигата на хвостохранилището на флот.фабрика ''росен'' ,за което без малко да останем
без морски флот
 .Взема се решение да се прави ново,като междувременно отпадъкът се изхвърля в морето.И така няколко години.В наше време вече се появяват еко движения ,табели''опасно'',програма ''ФАР''и1000000DM които трябва да се усвоят,като се изгребва пясъка от брега
 .Взема се решение да се прави ново,като междувременно отпадъкът се изхвърля в морето.И така няколко години.В наше време вече се появяват еко движения ,табели''опасно'',програма ''ФАР''и1000000DM които трябва да се усвоят,като се изгребва пясъка от брега  На другата пролет морето е изхвърлило същия черен пясък,но табелите и парите ги няма а радиационния фон е като пред НДК.И да е имало нещо то е отдавна разнесено от теченията.Така,че споко
 На другата пролет морето е изхвърлило същия черен пясък,но табелите и парите ги няма а радиационния фон е като пред НДК.И да е имало нещо то е отдавна разнесено от теченията.Така,че споко  
 Относно риболова в района/мисля,че името му е ''Мокро скала''/,май има някаква буна от която навремето са товарили павета.Та оттам става с бомбарда.А в Черноморец от скалите вдясно от кейчето,под ''Кучкарника'',бар Хасан и навсякъде където не е заето от даляни и мрежи
 Успех
 Успех  

Инфо за Черно море ;)
Добър ден, след 2-3 дена тръгвам за Равда за няколко дена сиг. за седмица, отивам предимно заради плажа, понеже вуйчо ми има къща там и отсядаме безплатно ходим до несебър, сл. бряг и прочие.Та въпроса ми е къде има добри места в околноста, ореантирал съм се към кефалови риби, на плувка, мисля да ходя на кея в несебър, стария град, добро ли е мястото там, и ако може някой да ми каже още места ако има 

lyusienka написа: може да ми банете и този профил

- 
				snegk
- и господ не е толокова добър 
Re: Тръгвам за с.Равда, имам въпроси!
На буните в Равда, можеш да пробваш на бомбарда.На плажа на Ахелой, в ляво от пристанището, срещу реката на къмпинг Ахелой, един километър посока поморие от къмпинга до бункера също.Това е за платерина и елария.За сладководен кефал, реката на река Ахелой и яз. Ахелой. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.

Re: Инфо за Черно море ;)
Благодаря ти много колега 
само да попитам колко грама да е бомбардата, и тежеста й зависи ли от нещо?

само да попитам колко грама да е бомбардата, и тежеста й зависи ли от нещо?

- 
				snegk
Зависи брат какъв ти е такъма, влакното.Относно вида на бомбардата, зависи къде е рибата, на повърхността или по-надолу.Оттам плуваща и потъваща.Има теми за бомбарда във форума, почети ако искаш повече да ти се изясни. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.

Ок, аз намерих няколко теми специално за бомбарди.

- IVKOPIVKO
- разбира нещата 
Re: Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ
В събота потеглям за Поморие, имам 7 метров чип и една макаричка ще си взема. Някой ако може да ме упъти за някакъв вид риболов бих го почерпил   .
 .

.
 .- КИРО
- Обратна връзка:
Ивко,приготви се за всичко.
Сега е такова времето покрай морето - трябва да си нащрек.
Не ти говоря сега чак и акули да хващаш де,ама и там си е късмет.
Но задължително чепарета - доста риби с тях ги ловим.
Бомбарди за зарган и кефалови риби,
и за дънни,ако другите са се скатали.
Поморие си е добра градинка за риболов.

Сега е такова времето покрай морето - трябва да си нащрек.
Не ти говоря сега чак и акули да хващаш де,ама и там си е късмет.
Но задължително чепарета - доста риби с тях ги ловим.
Бомбарди за зарган и кефалови риби,
и за дънни,ако другите са се скатали.
Поморие си е добра градинка за риболов.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- 
				mimi750830
- разбира нещата 
НА Несебър(стария),кея- е добро място за плувка.Lakom написа:Добър ден, след 2-3 дена тръгвам за Равда за няколко дена сиг. за седмица, отивам предимно заради плажа, понеже вуйчо ми има къща там и отсядаме безплатно ходим до несебър, сл. бряг и прочие.Та въпроса ми е къде има добри места в околноста, ореантирал съм се към кефалови риби, на плувка, мисля да ходя на кея в несебър, стария град, добро ли е мястото там, и ако може някой да ми каже още места ако има
Не се знае,дали пускат на пристана,миналата година не даваха от гранична полиция.
Някой от колегите ,който е ходил ,да каже.
На къса плувка,в репея...

Колега Ала-Бала е навсякаде ,не искам да те разочаровам обаче приготви повечко таками за попчета и платерина ,от рибата която чакахме (сафрид) се появява само на мрежи .........и то дребна ,сардела можеш да сганеш на чепаре някоя платерина на тапа кефал на данна .........ноооооооооо не отивай с големи надежди .По добре обарни внимание на семейството целувай си детето покажи колко ги обичаш (защото не менуемо ще има дни когато няма да се прибираш у дома заради рибата или риболова ) и се направи че те са по важни за теб от колкото някаква си черноморска риба   .Поздрави и приятна почивка.
 .Поздрави и приятна почивка.

.Поздрави и приятна почивка.
 .Поздрави и приятна почивка.Re: Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ
П.П. Извинявай за неточността ,сигурен сам че са по -важни от рибата или риболова .Коленопреклонно се извинявам още дин път.