Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
dolphin
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Черноморец

Мнение от dolphin »

Raven, извинявам се че съм допуснала неточност, но за първи път чувам че и около Варна има Черноморец, питането ми е за Черноморец до Бургас, а така наречената вилна зона доколкото разбрах от обясненията е близо до някаква военоморска база Атия.
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Здравейте и от мен,колега ако ще влизате с лодка отдете на биволите и около островапред стария кампинг взема се добър поп и сафрид доста сме хващали там .Поздрави и приятна почивка. :D
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

dolphin написа: е близо до някаква военоморска база Атия.
Най-точно казано ще бъдеш на някоя ат вилите на гърба на Атия, а това е залива Вромос. Кефалови риби на дъно ще си ловиш на воля. А от скалите към военната зона на бомбарда заргани и платерини. Да внимаш, когато има учения и стрелби, че тия скали са точно под стрелбището на базата :wink:
Да добавя още нещо. Може да си го знаеш, но често виждам отпускарите по морето да допускат грешка, като отиват към 9-10 часа за риба и после се оплакват, че няма. Щом си на брега ствай рано и наблягай основно между 5 и 9 часа сутрин. Гледай постоянно морето, ако видиш някой пасаж платерини мятай бомбарди и може да се местиш след рибите.
Успех!
dolphin
новобранец
новобранец

Мнение от dolphin »

Благодаря за отговорите, относно ловенето си знаем, че кълве сутрин рано и вечер, обикновено сутрин приключваме към 9,30 - 10ч , а вечер хвърляме след 18ч. А сега като споменахте че залива е Вромос, се сещам че това е "радиоактивния плаж" , прочетох това -онова, но изказванията са противоречиви- едни казват че все още има радиация, други, че умишлено се говори така, местните какво ще кажат по този въпрос? И ако има някой местен с лодка, който срещу заплащане може да ни предложи да ходим на риболов ще се радвам да даде координати за връзка.
onzinasi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от onzinasi »

Oтносно ''радиоактивността'' на залива ''Вромос'',мога да кажа че е малко ''градски легенди''
През 70-те години се скъсва дигата на хвостохранилището на флот.фабрика ''росен'' ,за което без малко да останем
без морски флот :lol: .Взема се решение да се прави ново,като междувременно отпадъкът се изхвърля в морето.И така няколко години.В наше време вече се появяват еко движения ,табели''опасно'',програма ''ФАР''и1000000DM които трябва да се усвоят,като се изгребва пясъка от брега :D На другата пролет морето е изхвърлило същия черен пясък,но табелите и парите ги няма а радиационния фон е като пред НДК.И да е имало нещо то е отдавна разнесено от теченията.Така,че споко :)
Относно риболова в района/мисля,че името му е ''Мокро скала''/,май има някаква буна от която навремето са товарили павета.Та оттам става с бомбарда.А в Черноморец от скалите вдясно от кейчето,под ''Кучкарника'',бар Хасан и навсякъде където не е заето от даляни и мрежи :D Успех :smt023
Изображение
Lakom
новобранец
новобранец

Инфо за Черно море ;)

Мнение от Lakom »

Добър ден, след 2-3 дена тръгвам за Равда за няколко дена сиг. за седмица, отивам предимно заради плажа, понеже вуйчо ми има къща там и отсядаме безплатно ходим до несебър, сл. бряг и прочие.Та въпроса ми е къде има добри места в околноста, ореантирал съм се към кефалови риби, на плувка, мисля да ходя на кея в несебър, стария град, добро ли е мястото там, и ако може някой да ми каже още места ако има ;)
lyusienka написа: може да ми банете и този профил
:D
snegk
и господ не е толокова добър

Re: Тръгвам за с.Равда, имам въпроси!

Мнение от snegk »

На буните в Равда, можеш да пробваш на бомбарда.На плажа на Ахелой, в ляво от пристанището, срещу реката на къмпинг Ахелой, един километър посока поморие от къмпинга до бункера също.Това е за платерина и елария.За сладководен кефал, реката на река Ахелой и яз. Ахелой. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Lakom
новобранец
новобранец

Re: Инфо за Черно море ;)

Мнение от Lakom »

Благодаря ти много колега ;)
само да попитам колко грама да е бомбардата, и тежеста й зависи ли от нещо?
snegk

Мнение от snegk »

Зависи брат какъв ти е такъма, влакното.Относно вида на бомбардата, зависи къде е рибата, на повърхността или по-надолу.Оттам плуваща и потъваща.Има теми за бомбарда във форума, почети ако искаш повече да ти се изясни. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Lakom
новобранец
новобранец

Мнение от Lakom »

Ок, аз намерих няколко теми специално за бомбарди.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Re: Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ

Мнение от IVKOPIVKO »

В събота потеглям за Поморие, имам 7 метров чип и една макаричка ще си взема. Някой ако може да ме упъти за някакъв вид риболов бих го почерпил :drinkers: .
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ивко,приготви се за всичко.
Сега е такова времето покрай морето - трябва да си нащрек.
Не ти говоря сега чак и акули да хващаш де,ама и там си е късмет.
Но задължително чепарета - доста риби с тях ги ловим.
Бомбарди за зарган и кефалови риби,
и за дънни,ако другите са се скатали.
Поморие си е добра градинка за риболов.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

Lakom написа:Добър ден, след 2-3 дена тръгвам за Равда за няколко дена сиг. за седмица, отивам предимно заради плажа, понеже вуйчо ми има къща там и отсядаме безплатно ходим до несебър, сл. бряг и прочие.Та въпроса ми е къде има добри места в околноста, ореантирал съм се към кефалови риби, на плувка, мисля да ходя на кея в несебър, стария град, добро ли е мястото там, и ако може някой да ми каже още места ако има ;)
НА Несебър(стария),кея- е добро място за плувка.
Не се знае,дали пускат на пристана,миналата година не даваха от гранична полиция.
Някой от колегите ,който е ходил ,да каже.
На къса плувка,в репея...
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Колега Ала-Бала е навсякаде ,не искам да те разочаровам обаче приготви повечко таками за попчета и платерина ,от рибата която чакахме (сафрид) се появява само на мрежи .........и то дребна ,сардела можеш да сганеш на чепаре някоя платерина на тапа кефал на данна .........ноооооооооо не отивай с големи надежди .По добре обарни внимание на семейството целувай си детето покажи колко ги обичаш (защото не менуемо ще има дни когато няма да се прибираш у дома заради рибата или риболова ) и се направи че те са по важни за теб от колкото някаква си черноморска риба :wink: .Поздрави и приятна почивка.
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

П.П. Извинявай за неточността ,сигурен сам че са по -важни от рибата или риболова .Коленопреклонно се извинявам още дин път.
Публикувай отговор

Обратно към “Внимание!”