Пътища до Лобош

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

liusi purata
новобранец
новобранец

Re: Пътища до Лобош

Мнение от liusi purata »

Здравей,
така е, както казва колегата Найден.
След параклиса пътя е черен, добър е за минаване, но през сухо време. Ако е валяло и си с лека кола, може и да не успееш да се качиш, ако слезеш до язовира. Иначе става за къмпинг. В неделя беше като на събор.
Водата е много висока и около брега е пълно с водорасли и треви. Колеги бяха вадили водорасли, за да правят пътеки и да се лови. Ако имаш лодка, пак ще е по-добре, че можеш да избягаш от треволяка около брега.
Обаче, рибата още хвърля хайвера и е около шавара.
Каракудар
новобранец
новобранец

Мнение от Каракудар »

Много добре съм запознат с язовира там съм се научил да ловя и всяка ваканция обикалям язовира като луд.Който е запознат бия път пеша от село Ковачевци до скалите в Радибош,но това е друга тема.Така хубаво място за къмпинг е като идваш от Ковачевци значи от Перник като тръгнеш минаваш през Батановци и оттам подминаваш пътя за радибошко и на долу след това стигаш до ковачевци и зимаш пътя за Земен и като наближиш язовира преди баира в ляво има черен път по него хващаш и оставяш колата близо до язовира има да мъкнеш багажа някаде около 50м.Поляната е чудесна за къмпинг,ако не ти хареса влизаш малко на вътре в гората пак става за палатка.2рата опция е да свиеш по 1 път преди ковачевци точно на завоя на баира се намира като идваш от горе трудно може да го видиш имаш малко асвалт от там черен път има ако искаш да слезеш съвсем до вливането на река светля в язовира там също има добро место за къмпинг,но можеш и да продължиш напред по асвалта зимаш първия асвалтиран завой в ляво и тоя те овежда при старата гребна база идеално място за къмпинг ако искаш до колата на асвалта можеш и да мръднеш по към посока радибош има там 1 скала и е много дълбоко идеално место за костур.И другото място което се сещам е като идваш през Радомир-Извор-Дебели лаг и Егълница има черен път точно когато слизаш за лобош минава точно над отливника та по него и там има 1 заливче много удобно и за плувка и за дъно.А и последното за което се сещам е на вливането на Струма от към прибой.Влизаш в Прибой и хващаш пътя за Поцърненци стигаш до 1 махала и 1вия път на дясно продължаваш да караш по пътя и стигаш до местото,но лятото не ти препоръчвам,защото водата спада и става прекалено плитко.
Така колега дано съм помогнал ако не си разбрал нещо питай :smt023 :rolleyes:
Каракудар
новобранец
новобранец

Мнение от Каракудар »

memento написа:в събота бях на радибош. пари никои не ми е искал.но и нищо не хванах :D
За пари не ми се вярва да зимат,ама да не хванеш там нищо или е било събор и е нямало место или си много зле не се обижай,но просто там толкова дава че незнам човек,които си е тръгвал празен от там :? :?
memento
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от memento »

колкото и да е дашно мястото има дни в които рибата не се храни поради една или друга причина
stefan_ginev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stefan_ginev »

memento написа:в събота бях на радибош. пари никои не ми е искал.но и нищо не хванах :D
Колега много се учудих когато ти прочетох поста,защото на радибош винаги съм имал приличен улов но в Събота 26.06 бях на Радибош и за 3 часа имам 1 голяма каракуда 2-3 червеноперки и 1 костур .Не мога още да си обясня защо стана така
memento
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от memento »

от време на време ми се случва да съм капо което е нормалко според мен
на всеки се случва
няма водоем и място на което винаги да дава и това на всеки трябва да му е ясно
та колегата КАРАКУДАР няма какво толкова да се чуди аз ли съм зле хора ли е имало много или какво
а за радибош мога да кажа че е едно от най-вървежните места там според мен
поздрави на всички
Каракудар
новобранец
новобранец

Мнение от Каракудар »

Човек често остава капо,ако не познава водоема.Това го знам от личен опит
St-ribar
новобранец
новобранец

Мнение от St-ribar »

Местните аборигени са изкопали двата пътя към най-хубавите места Ореха и под малката църквичка. Откъм стената, полегатия бряг, има много трева. Голямо късане пада...на тъкъми не на риби. Тревата е ужасна и много повече от миналата година. И пътищата от дъждовете са станали само за любителите на офроуда. Голямо приключение.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”