инфо за яз.огоста

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

dani26
новобранец
новобранец

инфо за яз.огоста

Мнение от dani26 »

здр.колеги имам път към с.брусарци и мисля да отида до монтана да го видя този голям язовир,някой да каже каде горе доло да застана,и на каква стръв взима рибата там,ще съм благодарен на всякаква информация.
Todorovus
новобранец
новобранец

Re: инфо за яз.огоста

Мнение от Todorovus »

Колега през последните дни с това променливо време може само да се разходиш до язовира.
Но ако все пак искаш да опиташ на стената от дясно на бял има бобой и каракуди, е излиза и по някоя платичка, но това е до слука все пак
dani26
новобранец
новобранец

Мнение от dani26 »

извинявай колега ама,какво е това бобой,може ли да се нощува а също и лови.ако знаеш някакви платени яз.със спане сподели,защото може да се наложи да приспя че ще имам път към видин.
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Бобой е костур по монтански :D
Язовира е прекрасен,държи адски много риба,но е див и много труден.Можеш да направиш запомнящ се риболов,а и яко капо...
Съветвам те да се спуснеш откъм ракетната площадка под село Благово.Пътя е: като караш посока Монтана от София,през прохода Петрохан,като влезеш в селото и отляво ти започва мантинела,щом свърши мантинелата и видиш гробищата отдясно,има път в ляво,завиваш по него,асфалт е,минаваш през една влакова линия и пътя те води почти до водата.Спираш колата до двете помпени станции,не те съветвам да слизаш надолу,че с това дъждовно време,може и там да си останеш,слизаш надолу-до водата са 50 метра.Избери си място малко вдясно,наляво са потопени дървета.Там рибата се разкълвава,колкото е по-топло,толкова повече.Има шаран,сом,костур,клен,уклей,бабушка,платика,каракуда,червеноперка и попчета.Носи си повече видове стръв,като наблягай на житото,хляба и пуканките на кукк,от малкия размер,с аромат на мед.Може да се спи на язовира,не забравяй че нощният риболов е забранен в България.Вечер,преди да се стъмни,ако си хранил добре през деня се завъртат огромни каракуди,нерядко и над кило,а и някое шаранче бонус може да има.Стръв-сладка царевица от кутийка,дипната в шоколад.Има и сом,стръвта е грозд земни или дъждовни червеи,пиявици или рибки,пилешки дроб.
Ако ходиш до Видин,там дестинацията ти е Дунав,или платения яз.Дреновец.Има шаран,амур и толстолоб.Тегав язовир е,можеш да разчиташ на толстолоба,най-вече.Тапа,на 50 см пружина без утежнение,със кроасан със шоколад на нея и две куки,свободни с по едно малко стереопорче.
Това е,надявам се да съм ти полезен!
Поздрави и Наслука
И да пишеш после!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
dani26
новобранец
новобранец

Мнение от dani26 »

мерси колега за изчерпателният отговор,и ще пиша може и снимки да кача.
пепиии
новобранец
новобранец

Мнение от пепиии »

Колегата марио направо ме разби все едно сега се връща от мястото което ти описва. Няма грешна дума в инфото всичко е точно така както ти казва, в допълнение мога да ти каже че водата спада през последните дни и това си оказва влияние на риболова. Ето ти едно решение на въпроса.http://www.555.bg/obyava/mesta-za-ribolov/2cfs?b Попътя за видин успех
barmana
новобранец
новобранец

Мнение от barmana »

Колега,аз също ти препоръчвам Благовския ръкав,но не навлизай в горичката ,а точно под сградата малко в дясно се образувала площадка от спадането на водата.Там е около 3-4метра и няма опасност от закачки.Предимно взима на бял засега.На Дреновец от 2 седмици колеги нищо не са хващали ,а тапите за тостолоб са забранени,разрешен е улова на толупите само на дъно.
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Не съм ходил там от миналата година :D ,но невярвам нещата да са се променили :idea:
Нарочил съм го,ама кога ще е...В най-скоро време,надявам се!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
barmana
новобранец
новобранец

Мнение от barmana »

Такава ми е информацията от колеги които са ходили и то със преспиване.Успех,поне ти ги наскуби!
dani26
новобранец
новобранец

Мнение от dani26 »

съжалявам колеги :( ,няма да се приспива отивам за един ден до брусарци в петък,събота свиленград/марица/,вторник видин/дунав/ шофйор съм на жената,тя е контролйор на шивашка фирма и патуваме често, можеби ще имам 4или5часа да похвърлям малко, мисля че имаше река наоколо.колега тези къщички са трепач,бил съм на такива само че в южна българя с.ягнево на 15км.от златоград,направо не ми се тръгваше.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Здравейте,

горе долу какви дълбочини ще хвана с директен 7м, примерно, по описаните места?
Благодаря ви!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Чируз, я си ходи на Искъро и не се занимавай с глупости :smt037
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Никой не казва, ще трябва да се ходи на място :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
barmana
новобранец
новобранец

Мнение от barmana »

По-горе съм писал 3-4м.
пепиии
новобранец
новобранец

Мнение от пепиии »

Ми да 3 - 4 метра както казва барманчето, на мач на около 20 метра 8-10 ама там риби няма засега.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”