Законно ли е?

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Vakillka
новобранец
новобранец

Законно ли е?

Мнение от Vakillka »

Имат ли правно основание продаващите рибарски билети дружества да не ти издават такъв, ако не станеш член на дружеството и съответно не си платиш таксите и членския внос?
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Re: Законно ли е?

Мнение от bantumi »

Аз не разбрах точно въпроса,как да ти издадат билет след като не си платиш за него?
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Vakillka
новобранец
новобранец

Мнение от Vakillka »

Ами отидох днес да си извадя седмичен билет за 4 лв, а те ми поискаха 11.40, които включвали и членството им. Иначе не можели да ми издадат.
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

Vakillka написа:Имат ли правно основание продаващите рибарски билети дружества да не ти издават такъв, ако не станеш член на дружеството и съответно не си платиш таксите и членския внос?
Никакво дружество не може да те задължи да членуваш-гласуваш в него.А това че не ти вадят билет за риболов на ИАРА,си е изнудване.Дай ги тия,кое дружество са,от кой град,да ги светна някой работи. :ANAL:
На къса плувка,в репея...
Vakillka
новобранец
новобранец

Мнение от Vakillka »

Ловно-рибарското в Казанлък. Аз се обадих в ИАРА, искат ми точен адрес на дружеството и телефони за да е официален сигнала. Утре ще ида пак да се пробвам, като този път искам да съм по-подкована, затова пуснах темата. В краен случай пак ще звънна в Агенцията да ги докладвам поименно. :evil:
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от timo1 »

А ясно ли ти е че само с билет не можеш да ловиш навсякъде?
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

По принцип за рибарски билет за 1 седмица или 1 месец не се издава членска карта и не е нужна снимка,но вече ако си вадиш за 6 месеца или 1 година в цената от 15 или съответно 25 влиза и членската карта която е задължителна за издаване от дружеството.В много от случейте тази карта информира проверяващите,че си член на едикой си клуб и че си дал едиколко си пари за зарибяване на даден водоем които държи самия клуб,в много от случейте,клубните карти дават преференции за дадени магазини или водоеми(може да е по-ниска такста за водоема или да ползваш отстъпка при пазаруване в магазина в които ти е издаден билета...)Или иначе казано,ако примерно членската карта ти е издадено от ЛРД Пясъчник и са ти дали членска карта самата карта е документ които удостоверява,че си дал хх лв за зарибителен материал и стопанисване на водоема....

Незнам дали ме разбрахте ама след някоколко препрочитания ако пак не разберете ще ви обясня пак ;)
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Да де ама аз като си вадих билет от ИАРА в Пловдив попитах дали трябва да ставам член на дружеството Пясъчник и съответно необходимо ли е да плащам там такса,служителката ми отговори,че с тяхния билет мога да ловя както на Пясъчник,така и навсякъде.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

http://www.lrdkazanlak.com/managers.html
Ей ги на.
Ами ако нямаме в района такава ЛРД ,ко прайм,одим до София ли???
На къса плувка,в репея...
Пинко

Мнение от Пинко »

И аз си вадих билет от ЛРД “Сокол“-Казанлък-годишен.Мой приятел си извади от горското в СЪЩИЯ град,като разликата в цените беше 10 лв. Единственото което “печеля“ е че имам членска карта на дружеството.Нямам против да дам 10 лв за зарибяване....но не е това начина....а и кой гарантира че моите 10 лв са за зарибяване на Копринка а не за яребици или фазани примерно.Да не говорим че четох че тази година ИАРА няма да зарибяват.И къде мога да ловя аз с моята членска карта дето моя приятел с обикновенния годишен билет от 15 лв не може? :roll:
Пинко

Мнение от Пинко »

ПАРДОН...БИЛЕТА НА ПРИЯТЕЛЯ МИ Е 25 ЛВ...
Vakillka
новобранец
новобранец

Мнение от Vakillka »

ExTaZzY написа:По принцип за рибарски билет за 1 седмица или 1 месец не се издава членска карта и не е нужна снимка,но вече ако си вадиш за 6 месеца или 1 година в цената от 15 или съответно 25 влиза и членската карта която е задължителна за издаване от дружеството.В много от случейте тази карта информира проверяващите,че си член на едикой си клуб и че си дал едиколко си пари за зарибяване на даден водоем които държи самия клуб,в много от случейте,клубните карти дават преференции за дадени магазини или водоеми(може да е по-ниска такста за водоема или да ползваш отстъпка при пазаруване в магазина в които ти е издаден билета...)Или иначе казано,ако примерно членската карта ти е издадено от ЛРД Пясъчник и са ти дали членска карта самата карта е документ които удостоверява,че си дал хх лв за зарибителен материал и стопанисване на водоема....

Незнам дали ме разбрахте ама след някоколко препрочитания ако пак не разберете ще ви обясня пак ;)
Абе препрочетох го, ама нещо ми се губи ... Преди години бях член на дружеството, плащах си членския внос, имах си годишен билет, но 2007 г бях за последно на риболов. Просто така се случи, родих, детето малко и т.н. Сега за уикенда (намери се баба-мераклийка да гледа детето) решихме да си направим излет на язовир Копринка и ей така за атмосфера да хвърлим по една въдица. Едва ли до края на годината ще отида повече от 2 пъти още. Точно за такива като мен са въведени краткосрочните билети за седмица и месец. Казваш, че за тях не искат снимка, ама тук ми поискаха.
В Закона за рибарството и аквакултурите чл.24, ал.1, т.4 се казва: 4. Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни да носят по време на риболовен излет билетите за любителски риболов и да ги представят на контролните органи при поискване.. Ей, изчетах го два пъти този закон от начало до края и никъде не видях, че трябва да си нося членска карта за нещо си. ИАРА издава риболовните билети, с които дефакто си закупуваш правото да бъдеш любител-риболовец и да ловиш риба на разрешените места с разрешени по вид и брой уреди. А ето още един интересен член: Членовете на сдруженията по чл. 11 (т.е. териториални риболовни сдружения, регистрирани при условията и по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел) заплащат 80 на сто от определената такса за издаване и презаверка на билета за любителски риболов след представяне на членска карта на съответното сдружение.
Т.е., ако по мое желание стана член на такова сдружение билетът ми ще е с 20% по-евтин, но това предполагам малко хора го знаят. Освен това 5% от стойността на закупените билети остават в организацията или лицето, което ги продава. Пак подчертавам, че искам да отида на язовир Копринка, който е държавна собственост и е определен като язовир за любителски риболов. Наистина не съм за парите, искат ми някакви си 6-7 лева отгоре, но това, както каза колегата малко по-нагоре, си е изнудване.
Аватар
krasimir n.
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasimir n. »

[quote="ExTaZzY"]По принцип за рибарски билет за 1 седмица или 1 месец не се издава членска карта и не е нужна снимка,но вече ако си вадиш за 6 месеца или 1 година в цената от 15 или съответно 25 влиза и членската карта която е задължителна за издаване от дружеството.В много от случейте тази карта информира проверяващите,че си член на едикой си клуб и че си дал едиколко си пари за зарибяване на даден водоем които държи самия клуб,в много от случейте,клубните карти дават преференции за дадени магазини или водоеми(може да е по-ниска такста за водоема или да ползваш отстъпка при пазаруване в магазина в които ти е издаден билета...)Или иначе казано,ако примерно членската карта ти е издадено от ЛРД Пясъчник и са ти дали членска карта самата карта е документ които удостоверява,че си дал хх лв за зарибителен материал и стопанисване на водоема....

Незнам дали ме разбрахте ама след някоколко препрочитания ако пак не разберете ще ви обясня пак ;)[/quote]

Някои,може и да са разбрали :? Ама що не уточниш определени положения??!!В бизнеса с издаването на рибарски билети(иии "членски карти" си,кат гледам ):D Та??? Колко струва рибарския билет,и колко членската карта??Членската карта в отстъпката за рибарския билет (която ви дава ИАРА) ли влиза??ИАРА ли ви задължава(издаващите рибарски билети) да давате и "членска" карта??? И тва,че е била задължителна?? :D Дай по подробно де??Кви ДРУЖЕСТВА ? кат на мойта карта и на много други„знаеш кво пише?? КЛУБ равно ли е на дружество?? Пример аз като ловец си плащам членски внос еди къде си (там сумата е ясна!!!),ама като взимам рибарския билет от вас?На кое дружество ли още, съм станал ЧЛЕН :? Мирише си на далаверка отвсякъде :)
Sion
новобранец
новобранец

Мнение от Sion »

Законно ли е? - НЕ е законно.
i`m forever blowing bubbles....
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Добре де, майка му стара ! :evil:
Да си извадиш билет ОК. Да отидеш на яз.Копринка трябва по задължение (според местния дерибей) да станеш член баш на неговото дружество.
Утре ще запалиш колата, ако не кълве на яз.Копринка и ще прибягаш за има-няма 30-40минути до яз. Жребчево. Там на Твърдишката дружинка ли да се пишеш член ? :?Или пък ще решиш си извадиш нова шофьорска книжка - там пък на кого и за какъв чемер ще те накарат да плащаш и на кого член да ставаш ? ? ? ?

Бе тая работа не ви ли връща малко назад - в мутренските години, когато на всяка кола дето що - годе хваща окото (сиреч не е раздънкана руска "баба"), трябваше да има стикер я на ВИС, я на СИК. Или пък още по-в ранни години дето БКП държеше кормилото на властта и едни бабички обилкаляха по апартаментите всеки месец да събирали пари за Отечествения Фронт (съкратено ОФ-то) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”