Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Законно ли е?
Модератор: sapuna
Законно ли е?
Имат ли правно основание продаващите рибарски билети дружества да не ти издават такъв, ако не станеш член на дружеството и съответно не си платиш таксите и членския внос?
Re: Законно ли е?
Аз не разбрах точно въпроса,как да ти издадат билет след като не си платиш за него?
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Ами отидох днес да си извадя седмичен билет за 4 лв, а те ми поискаха 11.40, които включвали и членството им. Иначе не можели да ми издадат.
-
- разбира нещата
Никакво дружество не може да те задължи да членуваш-гласуваш в него.А това че не ти вадят билет за риболов на ИАРА,си е изнудване.Дай ги тия,кое дружество са,от кой град,да ги светна някой работи.Vakillka написа:Имат ли правно основание продаващите рибарски билети дружества да не ти издават такъв, ако не станеш член на дружеството и съответно не си платиш таксите и членския внос?

На къса плувка,в репея...
Ловно-рибарското в Казанлък. Аз се обадих в ИАРА, искат ми точен адрес на дружеството и телефони за да е официален сигнала. Утре ще ида пак да се пробвам, като този път искам да съм по-подкована, затова пуснах темата. В краен случай пак ще звънна в Агенцията да ги докладвам поименно. 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
А ясно ли ти е че само с билет не можеш да ловиш навсякъде?
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
По принцип за рибарски билет за 1 седмица или 1 месец не се издава членска карта и не е нужна снимка,но вече ако си вадиш за 6 месеца или 1 година в цената от 15 или съответно 25 влиза и членската карта която е задължителна за издаване от дружеството.В много от случейте тази карта информира проверяващите,че си член на едикой си клуб и че си дал едиколко си пари за зарибяване на даден водоем които държи самия клуб,в много от случейте,клубните карти дават преференции за дадени магазини или водоеми(може да е по-ниска такста за водоема или да ползваш отстъпка при пазаруване в магазина в които ти е издаден билета...)Или иначе казано,ако примерно членската карта ти е издадено от ЛРД Пясъчник и са ти дали членска карта самата карта е документ които удостоверява,че си дал хх лв за зарибителен материал и стопанисване на водоема....
Незнам дали ме разбрахте ама след някоколко препрочитания ако пак не разберете ще ви обясня пак
Незнам дали ме разбрахте ама след някоколко препрочитания ако пак не разберете ще ви обясня пак

Без риболов няма любов !
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Да де ама аз като си вадих билет от ИАРА в Пловдив попитах дали трябва да ставам член на дружеството Пясъчник и съответно необходимо ли е да плащам там такса,служителката ми отговори,че с тяхния билет мога да ловя както на Пясъчник,така и навсякъде.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
-
- разбира нещата
http://www.lrdkazanlak.com/managers.html
Ей ги на.
Ами ако нямаме в района такава ЛРД ,ко прайм,одим до София ли???
Ей ги на.
Ами ако нямаме в района такава ЛРД ,ко прайм,одим до София ли???
На къса плувка,в репея...
И аз си вадих билет от ЛРД “Сокол“-Казанлък-годишен.Мой приятел си извади от горското в СЪЩИЯ град,като разликата в цените беше 10 лв. Единственото което “печеля“ е че имам членска карта на дружеството.Нямам против да дам 10 лв за зарибяване....но не е това начина....а и кой гарантира че моите 10 лв са за зарибяване на Копринка а не за яребици или фазани примерно.Да не говорим че четох че тази година ИАРА няма да зарибяват.И къде мога да ловя аз с моята членска карта дето моя приятел с обикновенния годишен билет от 15 лв не може? 

Абе препрочетох го, ама нещо ми се губи ... Преди години бях член на дружеството, плащах си членския внос, имах си годишен билет, но 2007 г бях за последно на риболов. Просто така се случи, родих, детето малко и т.н. Сега за уикенда (намери се баба-мераклийка да гледа детето) решихме да си направим излет на язовир Копринка и ей така за атмосфера да хвърлим по една въдица. Едва ли до края на годината ще отида повече от 2 пъти още. Точно за такива като мен са въведени краткосрочните билети за седмица и месец. Казваш, че за тях не искат снимка, ама тук ми поискаха.ExTaZzY написа:По принцип за рибарски билет за 1 седмица или 1 месец не се издава членска карта и не е нужна снимка,но вече ако си вадиш за 6 месеца или 1 година в цената от 15 или съответно 25 влиза и членската карта която е задължителна за издаване от дружеството.В много от случейте тази карта информира проверяващите,че си член на едикой си клуб и че си дал едиколко си пари за зарибяване на даден водоем които държи самия клуб,в много от случейте,клубните карти дават преференции за дадени магазини или водоеми(може да е по-ниска такста за водоема или да ползваш отстъпка при пазаруване в магазина в които ти е издаден билета...)Или иначе казано,ако примерно членската карта ти е издадено от ЛРД Пясъчник и са ти дали членска карта самата карта е документ които удостоверява,че си дал хх лв за зарибителен материал и стопанисване на водоема....
В Закона за рибарството и аквакултурите чл.24, ал.1, т.4 се казва: 4. Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни да носят по време на риболовен излет билетите за любителски риболов и да ги представят на контролните органи при поискване.. Ей, изчетах го два пъти този закон от начало до края и никъде не видях, че трябва да си нося членска карта за нещо си. ИАРА издава риболовните билети, с които дефакто си закупуваш правото да бъдеш любител-риболовец и да ловиш риба на разрешените места с разрешени по вид и брой уреди. А ето още един интересен член: Членовете на сдруженията по чл. 11 (т.е. териториални риболовни сдружения, регистрирани при условията и по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел) заплащат 80 на сто от определената такса за издаване и презаверка на билета за любителски риболов след представяне на членска карта на съответното сдружение.
Т.е., ако по мое желание стана член на такова сдружение билетът ми ще е с 20% по-евтин, но това предполагам малко хора го знаят. Освен това 5% от стойността на закупените билети остават в организацията или лицето, което ги продава. Пак подчертавам, че искам да отида на язовир Копринка, който е държавна собственост и е определен като язовир за любителски риболов. Наистина не съм за парите, искат ми някакви си 6-7 лева отгоре, но това, както каза колегата малко по-нагоре, си е изнудване.
- krasimir n.
- научил се да хвърля
[quote="ExTaZzY"]По принцип за рибарски билет за 1 седмица или 1 месец не се издава членска карта и не е нужна снимка,но вече ако си вадиш за 6 месеца или 1 година в цената от 15 или съответно 25 влиза и членската карта която е задължителна за издаване от дружеството.В много от случейте тази карта информира проверяващите,че си член на едикой си клуб и че си дал едиколко си пари за зарибяване на даден водоем които държи самия клуб,в много от случейте,клубните карти дават преференции за дадени магазини или водоеми(може да е по-ниска такста за водоема или да ползваш отстъпка при пазаруване в магазина в които ти е издаден билета...)Или иначе казано,ако примерно членската карта ти е издадено от ЛРД Пясъчник и са ти дали членска карта самата карта е документ които удостоверява,че си дал хх лв за зарибителен материал и стопанисване на водоема....
[/quote]
Някои,може и да са разбрали
Ама що не уточниш определени положения??!!В бизнеса с издаването на рибарски билети(иии "членски карти" си,кат гледам ):D Та??? Колко струва рибарския билет,и колко членската карта??Членската карта в отстъпката за рибарския билет (която ви дава ИАРА) ли влиза??ИАРА ли ви задължава(издаващите рибарски билети) да давате и "членска" карта??? И тва,че е била задължителна??
Дай по подробно де??Кви ДРУЖЕСТВА ? кат на мойта карта и на много други„знаеш кво пише?? КЛУБ равно ли е на дружество?? Пример аз като ловец си плащам членски внос еди къде си (там сумата е ясна!!!),ама като взимам рибарския билет от вас?На кое дружество ли още, съм станал ЧЛЕН
Мирише си на далаверка отвсякъде 

Някои,може и да са разбрали

Добре де, майка му стара !
Да си извадиш билет ОК. Да отидеш на яз.Копринка трябва по задължение (според местния дерибей) да станеш член баш на неговото дружество.
Утре ще запалиш колата, ако не кълве на яз.Копринка и ще прибягаш за има-няма 30-40минути до яз. Жребчево. Там на Твърдишката дружинка ли да се пишеш член ?
Или пък ще решиш си извадиш нова шофьорска книжка - там пък на кого и за какъв чемер ще те накарат да плащаш и на кого член да ставаш ? ? ? ?
Бе тая работа не ви ли връща малко назад - в мутренските години, когато на всяка кола дето що - годе хваща окото (сиреч не е раздънкана руска "баба"), трябваше да има стикер я на ВИС, я на СИК. Или пък още по-в ранни години дето БКП държеше кормилото на властта и едни бабички обилкаляха по апартаментите всеки месец да събирали пари за Отечествения Фронт (съкратено ОФ-то)

Да си извадиш билет ОК. Да отидеш на яз.Копринка трябва по задължение (според местния дерибей) да станеш член баш на неговото дружество.
Утре ще запалиш колата, ако не кълве на яз.Копринка и ще прибягаш за има-няма 30-40минути до яз. Жребчево. Там на Твърдишката дружинка ли да се пишеш член ?

Бе тая работа не ви ли връща малко назад - в мутренските години, когато на всяка кола дето що - годе хваща окото (сиреч не е раздънкана руска "баба"), трябваше да има стикер я на ВИС, я на СИК. Или пък още по-в ранни години дето БКП държеше кормилото на властта и едни бабички обилкаляха по апартаментите всеки месец да събирали пари за Отечествения Фронт (съкратено ОФ-то)

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.