Къде се намирам:
Относно Сайта
Съобщения
naRiba.com

Форум

Дозарибяване на Оризаре(пловдив)
Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar
Дозарибяване на Оризаре(пловдив)
Здравейте на всички . Аз съм от Оризаре(пловдивско) и детството ми е минало на този водоем.
Тъй като в езерото на село Оризаре няма никаква риба вече,аз и мой приятели от селото сме решени да дозарибим с дребна каракуда.
От последните ми пет излета на Оризаре резултатът е нищожен . Едва няколко дребни червеноперки уклейки и един мн малък костур ,които пуснах обратно в водоема.Нито една каракуда (а съм вадил каракуди по кило и полвина преди 7-8 години),нито един Карабълък (също имаше мн големи екземпляри по кило) , нито един Лин (имаше по над кило ) нито един Кефал (а ако някой е ходил преди там кефали по над кило излизаха на вишня ) за Амур , Шаран , Толостолоб и Бяла риба дума да не става . Водата става все по застояла и цялото място умира бавно живота изчезва от този водоем.
Езерото Оризаре - намира се на 10км от Пловдив.
До скоро беше баластриера, но вече не е , махнаха и ски влека и сега е съвсем пусто.
Не е подходящо за мрежи защото дъното не е равно.Има дупки по 20-25м.
Средната дълбочина е между 3-5м . сравнително малко растителност има и според мен е мн добро за зарибяване с каракуда специално.
Планираме зарибяване на оризаре в най-скоро време .
Моля кажете от къде може да се налови най-много дребна каракуда и други видове рибки който смятате че трябва да се пуснат в езерото.
За сега сме се спряли на платените язовири в Куклен и в Труд.Там се плаща по 3 лв за вход и каракудата е безплатна(миналата година от там с брат ми за един ден наловихме около 10кг дребна каракуда).Но не съм съвсем наясно моля помогнете
Също така ако има някой желаещ да се включи в тази кауза да заповяда .

Тъй като в езерото на село Оризаре няма никаква риба вече,аз и мой приятели от селото сме решени да дозарибим с дребна каракуда.
От последните ми пет излета на Оризаре резултатът е нищожен . Едва няколко дребни червеноперки уклейки и един мн малък костур ,които пуснах обратно в водоема.Нито една каракуда (а съм вадил каракуди по кило и полвина преди 7-8 години),нито един Карабълък (също имаше мн големи екземпляри по кило) , нито един Лин (имаше по над кило ) нито един Кефал (а ако някой е ходил преди там кефали по над кило излизаха на вишня ) за Амур , Шаран , Толостолоб и Бяла риба дума да не става . Водата става все по застояла и цялото място умира бавно живота изчезва от този водоем.
До скоро беше баластриера, но вече не е , махнаха и ски влека и сега е съвсем пусто.
Средната дълбочина е между 3-5м . сравнително малко растителност има и според мен е мн добро за зарибяване с каракуда специално.
Моля кажете от къде може да се налови най-много дребна каракуда и други видове рибки който смятате че трябва да се пуснат в езерото.
За сега сме се спряли на платените язовири в Куклен и в Труд.Там се плаща по 3 лв за вход и каракудата е безплатна(миналата година от там с брат ми за един ден наловихме около 10кг дребна каракуда).Но не съм съвсем наясно моля помогнете
Също така ако има някой желаещ да се включи в тази кауза да заповяда .

- tsvetkoff
- ще става разбирач
Re: Дозарибяване на Оризаре(пловдив)
Само да свърши забраната.......може и от Канала на Графа - там какарудата няма свършване....ама с тоя ремонт на шосето не знам какво е положението.
-
- сериозен играч
Вече направиха мостаtsvetkoff написа:Само да свърши забраната.......може и от Канала на Графа - там какарудата няма свършване....ама с тоя ремонт на шосето не знам какво е положението.
Шосето е проходимо
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
djjorro написа:Здравейте на всички . Аз съм от Оризаре(пловдивско) и детството ми е минало на този водоем.
Също така ако има някой желаещ да се включи в тази кауза да заповяда .![]()
![]()
![]()
![]()
Така първо защо не попиташ твойте съселяни защо няма риба !? Пониш ли какви толупи имаше !? Знаеш ли кой ги излови !? А Щуките къде са ?
Лично мене ако питаш веднага мога да ти уредя два тона каракуда - безвъзмездно ! Но за какво да се пуска да си я ловиш ти ли ? Ако има желание водоема да се пази от бракониери ако вие от селото гарантирате за това не 2 тона ами бъди сигурен ,че Оризаре ще бъде зарибен с 5 тона риба не само каракуда за една година гарантирам ти !
сВОБОДНА рИБАРСКА пАРТИЯ - Не се оставяйте да бъдете мамени от други политически партии. Елате при нас!
-
- научил се да хвърля
колега аз съм от Пещера и 2 пъти бях на платения преди Брацигово до полигона неможе да не го видиш таксата е 5 лв. не ми казаха колко въдици е позволено да се носят аз бях с три гъмжи от каракуда на 2-3 метра от брега има големи амури ама са рядкост лошото, е че собствениците са бракониери и тея амури всички са ловени с мрежи и са пускани във въпросния водоем. Надявам се да съм помогнал. Наслука и успех със зарибяването
благодаря за насоките ще имам крайния резултат в края на седмицатаshack написа:колега аз съм от Пещера и 2 пъти бях на платения преди Брацигово до полигона неможе да не го видиш таксата е 5 лв. не ми казаха колко въдици е позволено да се носят аз бях с три гъмжи от каракуда на 2-3 метра от брега има големи амури ама са рядкост лошото, е че собствениците са бракониери и тея амури всички са ловени с мрежи и са пускани във въпросния водоем. Надявам се да съм помогнал. Наслука и успех със зарибяването
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз си мислех да пусна костури там
Ако ви требва помощ ще помогна с квото мога

Ако ви требва помощ ще помогна с квото мога

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
"Средната дълбочина е между 3-5м . сравнително малко растителност има и според мен е мн добро за зарибяване с каракуда специално."
Ей този цитат ме разсмя много.Жоро ,как да повярвам ,че ловиш на Дупката,като сега през лятото става почти невъзможно да ловиш или ловиш на 50см.та не си видял треволяците.Амури трябват и някой да съблюдава какви безчинства се извършват.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....