Дозарибяване на Оризаре(пловдив)

Съобщения свързани със сайта и форума.

Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
djjorro
новобранец
новобранец

Дозарибяване на Оризаре(пловдив)

Мнение от djjorro »

Здравейте на всички . Аз съм от Оризаре(пловдивско) и детството ми е минало на този водоем.
Тъй като в езерото на село Оризаре няма никаква риба вече,аз и мой приятели от селото сме решени да дозарибим с дребна каракуда.
От последните ми пет излета на Оризаре резултатът е нищожен . Едва няколко дребни червеноперки уклейки и един мн малък костур ,които пуснах обратно в водоема.Нито една каракуда (а съм вадил каракуди по кило и полвина преди 7-8 години),нито един Карабълък (също имаше мн големи екземпляри по кило) , нито един Лин (имаше по над кило ) нито един Кефал (а ако някой е ходил преди там кефали по над кило излизаха на вишня ) за Амур , Шаран , Толостолоб и Бяла риба дума да не става . Водата става все по застояла и цялото място умира бавно живота изчезва от този водоем.

Езерото Оризаре - намира се на 10км от Пловдив.

До скоро беше баластриера, но вече не е , махнаха и ски влека и сега е съвсем пусто.

Не е подходящо за мрежи защото дъното не е равно.Има дупки по 20-25м.

Средната дълбочина е между 3-5м . сравнително малко растителност има и според мен е мн добро за зарибяване с каракуда специално.

Планираме зарибяване на оризаре в най-скоро време .

Моля кажете от къде може да се налови най-много дребна каракуда и други видове рибки който смятате че трябва да се пуснат в езерото.

За сега сме се спряли на платените язовири в Куклен и в Труд.Там се плаща по 3 лв за вход и каракудата е безплатна(миналата година от там с брат ми за един ден наловихме около 10кг дребна каракуда).Но не съм съвсем наясно моля помогнете

Също така ако има някой желаещ да се включи в тази кауза да заповяда . :) :) :) :) :)
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Дозарибяване на Оризаре(пловдив)

Мнение от tsvetkoff »

Само да свърши забраната.......може и от Канала на Графа - там какарудата няма свършване....ама с тоя ремонт на шосето не знам какво е положението.
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

tsvetkoff написа:Само да свърши забраната.......може и от Канала на Графа - там какарудата няма свършване....ама с тоя ремонт на шосето не знам какво е положението.
Вече направиха моста
Шосето е проходимо
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Аватар
steaven
новобранец
новобранец

Мнение от steaven »

djjorro написа:Здравейте на всички . Аз съм от Оризаре(пловдивско) и детството ми е минало на този водоем.
Тъй като в езерото на село Оризаре няма никаква риба вече,аз и мой приятели от селото сме решени да дозарибим с дребна каракуда.
От последните ми пет излета на Оризаре резултатът е нищожен . Едва няколко дребни червеноперки уклейки и един мн малък костур ,които пуснах обратно в водоема.Нито една каракуда (а съм вадил каракуди по кило и полвина преди 7-8 години),нито един Карабълък (също имаше мн големи екземпляри по кило) , нито един Лин (имаше по над кило ) нито един Кефал (а ако някой е ходил преди там кефали по над кило излизаха на вишня ) за Амур , Шаран , Толостолоб и Бяла риба дума да не става . Водата става все по застояла и цялото място умира бавно живота изчезва от този водоем.

Езерото Оризаре - намира се на 10км от Пловдив.

До скоро беше баластриера, но вече не е , махнаха и ски влека и сега е съвсем пусто.

Не е подходящо за мрежи защото дъното не е равно.Има дупки по 20-25м.

Средната дълбочина е между 3-5м . сравнително малко растителност има и според мен е мн добро за зарибяване с каракуда специално.

Планираме зарибяване на оризаре в най-скоро време .

Моля кажете от къде може да се налови най-много дребна каракуда и други видове рибки който смятате че трябва да се пуснат в езерото.

За сега сме се спряли на платените язовири в Куклен и в Труд.Там се плаща по 3 лв за вход и каракудата е безплатна(миналата година от там с брат ми за един ден наловихме около 10кг дребна каракуда).Но не съм съвсем наясно моля помогнете

Също така ако има някой желаещ да се включи в тази кауза да заповяда . :) :) :) :) :)

Така първо защо не попиташ твойте съселяни защо няма риба !? Пониш ли какви толупи имаше !? Знаеш ли кой ги излови !? А Щуките къде са ?
Лично мене ако питаш веднага мога да ти уредя два тона каракуда - безвъзмездно ! Но за какво да се пуска да си я ловиш ти ли ? Ако има желание водоема да се пази от бракониери ако вие от селото гарантирате за това не 2 тона ами бъди сигурен ,че Оризаре ще бъде зарибен с 5 тона риба не само каракуда за една година гарантирам ти !
сВОБОДНА рИБАРСКА пАРТИЯ - Не се оставяйте да бъдете мамени от други политически партии. Елате при нас!
shack
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от shack »

колега аз съм от Пещера и 2 пъти бях на платения преди Брацигово до полигона неможе да не го видиш таксата е 5 лв. не ми казаха колко въдици е позволено да се носят аз бях с три гъмжи от каракуда на 2-3 метра от брега има големи амури ама са рядкост лошото, е че собствениците са бракониери и тея амури всички са ловени с мрежи и са пускани във въпросния водоем. Надявам се да съм помогнал. Наслука и успех със зарибяването
Изображение
djjorro
новобранец
новобранец

Мнение от djjorro »

shack написа:колега аз съм от Пещера и 2 пъти бях на платения преди Брацигово до полигона неможе да не го видиш таксата е 5 лв. не ми казаха колко въдици е позволено да се носят аз бях с три гъмжи от каракуда на 2-3 метра от брега има големи амури ама са рядкост лошото, е че собствениците са бракониери и тея амури всички са ловени с мрежи и са пускани във въпросния водоем. Надявам се да съм помогнал. Наслука и успех със зарибяването
благодаря за насоките ще имам крайния резултат в края на седмицата
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Аз си мислех да пусна костури там :)
Ако ви требва помощ ще помогна с квото мога :)
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

"Средната дълбочина е между 3-5м . сравнително малко растителност има и според мен е мн добро за зарибяване с каракуда специално."
:D :D :D Ей този цитат ме разсмя много.Жоро ,как да повярвам ,че ловиш на Дупката,като сега през лятото става почти невъзможно да ловиш или ловиш на 50см.та не си видял треволяците.Амури трябват и някой да съблюдава какви безчинства се извършват.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Съобщения”