Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Абичите и кленовете 2010г - размисли и страсти!!!
-
- ще става разбирач
Абичите и кленовете 2010г - размисли и страсти!!!
И така мили приятели след дългата зима - и болезнена финансово - малко излети, компенсирано обаче с набяване на разните му там убавини, дойде време да щурмуваме по сериозно реки и паланки
През зимните месеци направихме няколко добри риболова по река Ботуня, но превъзбудата ни бързо беше удавена в буквален слисъл следващите няколко месеца
Та нещата взеха все пак да си идват на мястото и аэ открих плувния сезон така:
Баси тук сомове ли са търсили не знам, но бях закачил в някакъв брейд над 20 либри
Оттук нататък смятам, че нещата ще ми тръгнат по вода
Заради калната обстановка онзи ден на Искър и Ботуня със Сашо решихме да щурмуваме река Лева за ул - риболов
Та аэ бях решил да пробвам една нова примамка изпратена ни от едно наборче от Перник
за което му благодарим, той и друго изпрати, но като го сефтосаме тогава ще благодарим и за него
Реката беше в добро състояние и малките дребосъци събираха мушици
Местните също я бяха обсадили. Ние се промъкнахме през една кал, като моя милост прецапа, Сашо също но той беше с маратонки та позатъна
Започнахме да замятаме тук-там и след малко:

Много агресивно рибе, удари ми в краката и изкочи над водата.Започнах да ловя мъници по 10-15 см, които стръвно ми лапаха риджито
Сашо също ловеше, като ги тормозеше с блесничка:

Аз си продължих с воблерчетата, тъй като съм противник на блесните
, но Сашо методично си ги ловеше:

След време сложих друга разцветка на Риджито и тя си ги ловеше
След всяко 15 см рибе което улавяхме имаше възгласи-"Малее кво добро рибе, на кво ги ловите бе"evil:
И така след като се наловихме тук, решихме да идем 1,2 километра нагоре тъй като там малко хора ходят.И тук мили приятели нещата станаха страшни
След като спряхме на шосето видяхме, че наистина никой не идва тук-просто пътеки няма
Но нас тва не ни притесни-последва яростно провиране през разни шубраци, които ми показваха обичта си към мен по малко хард начин, оставяйки ми кървави дири по телесната ми маса
След 15 минутна борба се добрахме до поточето, в което рибки бурно обираха разните му там неща.И тъкмо си викаме , а да ги пробваме на петото хвърляне ни връхлетяха ято едри, охранети комари явно привлечени от кръвчицата ни
Сашо взе да се пръска с нещо, не знам дали му помогна но след 5 минути вика- Иво бегай баце, че ни изпраядОа
След като преценихме, че това все пак няма да ни е достатъчно като емоции, решихме да щурмуваме 500 м нагоре- е те такова чудо не е било
След лесния достъп до едно вирче на което хванахме по няколко дребосъка последва опит за достигане на реката 300 м надолу по течението.Е уважаеми дами и господа, не газете в коприва висока 2 м по къси гащи и джапанки
След 15 мин.огазване и създаване на пътечка се разбра, че реката въобще няма да може да се стигне
Решихме тук като не става, няма как да не стане на 150 м надолу - нови 15 минутни пробиви и огазване и познайте - пак стигнахме до същоно непроходимо място
Вече краката ми бяха поизтръпнали, та поне нямах проблеми
дори и не съм усетил как прегазих едно змииче, което с неистов писък избяга
Е поизтощени решихме, че без мачете няма да стане и тъй като нямахме си събрахме багажа и отцепихме към Враца.
Нямам снимки от копривата, ако Сашо се е сетил да снима да ги качи.
И така тия дни шоуто продължава

През зимните месеци направихме няколко добри риболова по река Ботуня, но превъзбудата ни бързо беше удавена в буквален слисъл следващите няколко месеца

Та нещата взеха все пак да си идват на мястото и аэ открих плувния сезон така:

Баси тук сомове ли са търсили не знам, но бях закачил в някакъв брейд над 20 либри

Оттук нататък смятам, че нещата ще ми тръгнат по вода

Заради калната обстановка онзи ден на Искър и Ботуня със Сашо решихме да щурмуваме река Лева за ул - риболов

Та аэ бях решил да пробвам една нова примамка изпратена ни от едно наборче от Перник

Започнахме да замятаме тук-там и след малко:

Много агресивно рибе, удари ми в краката и изкочи над водата.Започнах да ловя мъници по 10-15 см, които стръвно ми лапаха риджито

Аз си продължих с воблерчетата, тъй като съм противник на блесните

След време сложих друга разцветка на Риджито и тя си ги ловеше

След всяко 15 см рибе което улавяхме имаше възгласи-"Малее кво добро рибе, на кво ги ловите бе"evil:

И така след като се наловихме тук, решихме да идем 1,2 километра нагоре тъй като там малко хора ходят.И тук мили приятели нещата станаха страшни

След като преценихме, че това все пак няма да ни е достатъчно като емоции, решихме да щурмуваме 500 м нагоре- е те такова чудо не е било

Е поизтощени решихме, че без мачете няма да стане и тъй като нямахме си събрахме багажа и отцепихме към Враца.
Нямам снимки от копривата, ако Сашо се е сетил да снима да ги качи.
И така тия дни шоуто продължава

Последно промяна от ivo Vratsa на Съб Юли 03, 2010 10:55 am, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Абичите и кленовете 2010г - размисли и страсти!!!
Поздравления за чудесните рибки 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- ще става разбирач
Чудни рибки,ама за заглавие по подхождаше размисли ИЗ храсти

- Румбата
- разбира нещата

П.П. Шъ кандидатсвам и я у тоа клуп "Абиче" !!!

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- ignatov78
- ще става разбирач
Хубав излет е станал. Поздравления.
-
- вече хвърля и на тежко
-
- кандидат преподавател
Абе добре сте си прекарали въпреки препятствията .Браво за излета . 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
браво
били сте истински сърваивари 

-
- и господ не е толокова добър
Хубави кленчоци 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Идеята е да споделяме опит и да се опитаме да предвидим непредвидимите речни кефали и тяхното поведение !
Румба , заповядай на изпитателен алкохолен тест .. ако го издържиш те приемаме
В другия форум пусках снимки от тазгодишните ми клЯнове , но тук май не съм .. Ето малце и от мен

Прекрасен улов и доста освободени рибки

p.s Моля тия мишоците ( тия дето мишкуват и само смучат инфо от форума ) да не почват с личните къде точни са хванати рибите и тем подобни глупости,че вече ми писна. Риби има , особено кефал ! Мислете и ги ловете !
На всякакви други въпроси с удоволствие ще отговарям 

Румба , заповядай на изпитателен алкохолен тест .. ако го издържиш те приемаме

В другия форум пусках снимки от тазгодишните ми клЯнове , но тук май не съм .. Ето малце и от мен

Прекрасен улов и доста освободени рибки

p.s Моля тия мишоците ( тия дето мишкуват и само смучат инфо от форума ) да не почват с личните къде точни са хванати рибите и тем подобни глупости,че вече ми писна. Риби има , особено кефал ! Мислете и ги ловете !

-
- ще става разбирач
И така да караме по ред на номерата
Днес направихме разходка до единственото място възможно за спининг
с цел да спасим капото
Е успяхме - риболова се превърна в опити и тестове на разни примамки, както и на микро клатушки.Голям кеф беше.
Терена обаче беше - феноменална кал, прекосяване на поточе, борба с комари и други екстремни изпълнения
Вкрая на излета имах кал чак на врата, което обаче явно въпреки смеха и подигравките на Сашо, отблъсна комарите и само него Апеа
Та риболова стартира така

агресивни атаки на костурчета и царички
продължи така:

те тука вече адреналина е на макс:

Да ловиш на микроклатушки е голям кеф да знаете
След това реших да пробвам да сефтосам една нова придобивка, като след 20-тина хвърляния един малчуган ми удари в краката и преди фотосесията си замина да викне брат си
Явно се беше постарал, защото след малко дойде да се снимаме:

И така похвърляхме още малко и решихме, че топлината която акумолирахме ни е достатъчна - та в тоя ред на мисли си събрахме багажа и газ към Враца.

Днес направихме разходка до единственото място възможно за спининг

Е успяхме - риболова се превърна в опити и тестове на разни примамки, както и на микро клатушки.Голям кеф беше.
Терена обаче беше - феноменална кал, прекосяване на поточе, борба с комари и други екстремни изпълнения

Та риболова стартира така

агресивни атаки на костурчета и царички

продължи така:

те тука вече адреналина е на макс:

Да ловиш на микроклатушки е голям кеф да знаете

След това реших да пробвам да сефтосам една нова придобивка, като след 20-тина хвърляния един малчуган ми удари в краката и преди фотосесията си замина да викне брат си

И така похвърляхме още малко и решихме, че топлината която акумолирахме ни е достатъчна - та в тоя ред на мисли си събрахме багажа и газ към Враца.
- Румбата
- разбира нещата

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Не знам ама тая риба много пиела бира.

- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво за многото снимки-напълнихте ми душата./2 седмици немога да отида и само с очи се храня/ 

kasmet