Абичите и кленовете 2010г - размисли и страсти!!!

Модератори: bobopeli, sapuna

ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Абичите и кленовете 2010г - размисли и страсти!!!

Мнение от ivo Vratsa »

И така мили приятели след дългата зима - и болезнена финансово - малко излети, компенсирано обаче с набяване на разните му там убавини, дойде време да щурмуваме по сериозно реки и паланки :D
През зимните месеци направихме няколко добри риболова по река Ботуня, но превъзбудата ни бързо беше удавена в буквален слисъл следващите няколко месеца :evil:
Та нещата взеха все пак да си идват на мястото и аэ открих плувния сезон така:

Изображение
Баси тук сомове ли са търсили не знам, но бях закачил в някакъв брейд над 20 либри :!:
Оттук нататък смятам, че нещата ще ми тръгнат по вода :lol:
Заради калната обстановка онзи ден на Искър и Ботуня със Сашо решихме да щурмуваме река Лева за ул - риболов :D
Та аэ бях решил да пробвам една нова примамка изпратена ни от едно наборче от Перник :wink: :D за което му благодарим, той и друго изпрати, но като го сефтосаме тогава ще благодарим и за него :D Реката беше в добро състояние и малките дребосъци събираха мушици :D Местните също я бяха обсадили. Ние се промъкнахме през една кал, като моя милост прецапа, Сашо също но той беше с маратонки та позатъна :lol:
Започнахме да замятаме тук-там и след малко:
Изображение
Много агресивно рибе, удари ми в краката и изкочи над водата.Започнах да ловя мъници по 10-15 см, които стръвно ми лапаха риджито :lol: Сашо също ловеше, като ги тормозеше с блесничка:
Изображение
Аз си продължих с воблерчетата, тъй като съм противник на блесните :lol: , но Сашо методично си ги ловеше:
Изображение
След време сложих друга разцветка на Риджито и тя си ги ловеше :wink:
След всяко 15 см рибе което улавяхме имаше възгласи-"Малее кво добро рибе, на кво ги ловите бе"evil: :evil:
И така след като се наловихме тук, решихме да идем 1,2 километра нагоре тъй като там малко хора ходят.И тук мили приятели нещата станаха страшни :idea: След като спряхме на шосето видяхме, че наистина никой не идва тук-просто пътеки няма :idea: Но нас тва не ни притесни-последва яростно провиране през разни шубраци, които ми показваха обичта си към мен по малко хард начин, оставяйки ми кървави дири по телесната ми маса :lol: След 15 минутна борба се добрахме до поточето, в което рибки бурно обираха разните му там неща.И тъкмо си викаме , а да ги пробваме на петото хвърляне ни връхлетяха ято едри, охранети комари явно привлечени от кръвчицата ни :twisted: Сашо взе да се пръска с нещо, не знам дали му помогна но след 5 минути вика- Иво бегай баце, че ни изпраядОа :lol:
След като преценихме, че това все пак няма да ни е достатъчно като емоции, решихме да щурмуваме 500 м нагоре- е те такова чудо не е било :idea: След лесния достъп до едно вирче на което хванахме по няколко дребосъка последва опит за достигане на реката 300 м надолу по течението.Е уважаеми дами и господа, не газете в коприва висока 2 м по къси гащи и джапанки 8) След 15 мин.огазване и създаване на пътечка се разбра, че реката въобще няма да може да се стигне :lol:Решихме тук като не става, няма как да не стане на 150 м надолу - нови 15 минутни пробиви и огазване и познайте - пак стигнахме до същоно непроходимо място :lol: Вече краката ми бяха поизтръпнали, та поне нямах проблеми :D дори и не съм усетил как прегазих едно змииче, което с неистов писък избяга :!:
Е поизтощени решихме, че без мачете няма да стане и тъй като нямахме си събрахме багажа и отцепихме към Враца.
Нямам снимки от копривата, ако Сашо се е сетил да снима да ги качи.
И така тия дни шоуто продължава :!:
Последно промяна от ivo Vratsa на Съб Юли 03, 2010 10:55 am, променено общо 1 път.
golden-retriever
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Абичите и кленовете 2010г - размисли и страсти!!!

Мнение от golden-retriever »

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :drinkers:
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Поздравления за чудесните рибки :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
fishingmania
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fishingmania »

Чудни рибки,ама за заглавие по подхождаше размисли ИЗ храсти :lol: :lol:
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:shock: Големи сте , заклевам се ! Страшен излет от към емоции ,пък и рибки имало - това му трябва на човека !

П.П. Шъ кандидатсвам и я у тоа клуп "Абиче" !!! :D
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
ignatov78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ignatov78 »

Хубав излет е станал. Поздравления.
fishingmaniac
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingmaniac »

:smt023 :smt023 :drinkers: :drinkers:
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Абе добре сте си прекарали въпреки препятствията .Браво за излета . :drinkers:
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

браво :D били сте истински сърваивари :lol:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Хубави кленчоци :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Идеята е да споделяме опит и да се опитаме да предвидим непредвидимите речни кефали и тяхното поведение ! :)
Румба , заповядай на изпитателен алкохолен тест .. ако го издържиш те приемаме ;)
В другия форум пусках снимки от тазгодишните ми клЯнове , но тук май не съм .. Ето малце и от мен
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Прекрасен улов и доста освободени рибки ;)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

p.s Моля тия мишоците ( тия дето мишкуват и само смучат инфо от форума ) да не почват с личните къде точни са хванати рибите и тем подобни глупости,че вече ми писна. Риби има , особено кефал ! Мислете и ги ловете ! ;) На всякакви други въпроси с удоволствие ще отговарям ;)
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

И така да караме по ред на номерата :D
Днес направихме разходка до единственото място възможно за спининг :D с цел да спасим капото :D
Е успяхме - риболова се превърна в опити и тестове на разни примамки, както и на микро клатушки.Голям кеф беше.
Терена обаче беше - феноменална кал, прекосяване на поточе, борба с комари и други екстремни изпълнения :D Вкрая на излета имах кал чак на врата, което обаче явно въпреки смеха и подигравките на Сашо, отблъсна комарите и само него Апеа :lol:
Та риболова стартира така

Изображение
агресивни атаки на костурчета и царички :D
продължи така:

Изображение

те тука вече адреналина е на макс:

Изображение

Да ловиш на микроклатушки е голям кеф да знаете :idea:

След това реших да пробвам да сефтосам една нова придобивка, като след 20-тина хвърляния един малчуган ми удари в краката и преди фотосесията си замина да викне брат си :D Явно се беше постарал, защото след малко дойде да се снимаме:

Изображение

И така похвърляхме още малко и решихме, че топлината която акумолирахме ни е достатъчна - та в тоя ред на мисли си събрахме багажа и газ към Враца.
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:shock: Въх ,тц,тц,тц, е това е кеффф !!! Почвам да се уча да пия и ще влизам в този клуб ! Супер излети и това дето го най уважавам - експериментирането ! Напълнихте ми душата - БЛАГОДАРЯ ВИ ! :D
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от KOllety »

Не знам ама тая риба много пиела бира. :lol: :lol:
Аватар
vladimir1974
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladimir1974 »

Браво за многото снимки-напълнихте ми душата./2 седмици немога да отида и само с очи се храня/ :D
kasmet
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”