навсякъде са мамицата им

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

eliska05
новобранец
новобранец

навсякъде са мамицата им

Мнение от eliska05 »

Преди седмица отидохме да отпочинем в планината и до като се разхождахме вижте на какъв изрод се натъкнах!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш!
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: навсякъде са мамицата им

Мнение от _DK_ »

както си на високо само му метни 2-3 по-големи камъка колкото да напълни гащите със захранка :twisted:
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

иска да си налови малко рибка със сюркмето . . от малък като те учат че няма нищо лошо в тва значи няма. И изобщо кво ще хване този в тази мътилка . .
късмет работа . .
lyubo.h
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lyubo.h »

Че е бракониер, бракониер е! :? Ама не е страшен (с една торбичка на гърба), страшни са тея където правят промишлен риболов и печелят от това (с ток, мрежи километрични и т.н....) ! :axe:
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

по принцип серкмето е забранен уред,с изключение на дунав....същото важи и за мрежите,но това е друга тема.идеята е ,че в малки реки би могло да се наруши като цяло траино популацията на риба,тоест да се обезриби почти тотално...не е законно наистина,но ако хванеш 2 , 3 кила риба ,било то със серкме или с куки за устата,аз не виждам голяма разлика за популацията,човека наистина пристъпва закона,но ,,изродяга,, е малко прибързано,при положение че 90 процента от ,,съвестните,,риболовци ползват рачила и цапала за улов на стръв,както и по голям брои пръчки и куки,нощен риболов,и други и други дребни нарушениица,то тогава всички те също са изродяги!не е важен риболовния уред,а морала на риболовеца според мен.а на тези,които си купуват живата стръв,ще кажа,че тя се изловява бракониерската спецялно заради тях,и то в промишлени количества с цел облагодетелстване.дядо ми е изхранил баща ми и чичо ми с еи такъв уред навремето,и то е било законно тогава,а реката си е вряла от риба и след него,лека му пръст....еиииии,големи моралисти взехте да се извъждате,само дето не виждате собствените си престъпления....
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

Що не му казахте на човека , че е незаконно ами го щракате като папараци зад храстите. Пък и като гледам как лови надали нещо ще хване :D .
То и голяма боза бе :D .
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icho_87 »

мътилката ама грам не му пречи ако питате мен!
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

icho_87 написа:мътилката ама грам не му пречи ако питате мен!
съгласен,даже му помага мътилката-рибата по трудно се ориентира ,май
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

_DK_ написа:както си на високо само му метни 2-3 по-големи камъка колкото да напълни гащите със захранка :twisted:
:smt023 :smt023 :smt023 Аз бих му хвърли и повече.
dodo16 написа:Що не му казахте на човека , че е незаконно
Всички тъпи бракониери се оглеждат постоянно,като гърмяни зайци,то сигурно щото не знаят,че е незаконно. Просто са нагли до безобразие и повечето от тях не им пука от глобите. Глобите са много малки и едва ли някой ги плаща.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
bokobogdan
новобранец
новобранец

Мнение от bokobogdan »

абе колега какво го защитаваш този бракониер! сакън от него никаква вреда! напротив, вреда има и то голяма защото не е само той!" ама хранел си семейството", ми що не гледа крави или кози а поска речицата. законите са за всички. значи ,аз не ловя с 2 или 5 въдици за да спазвам закона а той може да климбуца със срекмето. :axe:
нали не мислите, че съм тъп само защото почиствам след себе ,си!
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

При количеството риболовци в днешно време, рибните запаси ще намляват дори и при практикуване на риболов само с въдица. Ако няма допълнителни ограничения от закона, като максимален улов, забрана през размножителния период и др. И ако не се зарибява. Така че е глупаво да се говори, че цървули като този са безвредни. А дори и да приемем, че този "човечец" не хваща почти нищо със скромния си уред, тук става въпрос за манталитет - той ще научи отрочетата си, че законите могат да се заобикалят, а както всички знаем, учениците задминават учителите си и после ще се чудим кой разпъва километричните мрежи...
А по въпроса за изхранването на бедни селяни по подобен начин - времената са такива, че човечеството няма как да се изхранва директно от майката природа. При нашите дядовци е било друго. Така че, по никакъв начин не би трябвало да ги съжаляваме.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

franky написа:При количеството риболовци в днешно време, рибните запаси ще намляват дори и при практикуване на риболов само с въдица.
Няма такова нещо...........Колко фактора влияят на кълването на рибата?То не е атмосферно налягане,време,земетресеня,колебания във нивото на водата..и куп други.....а колко от тях влияят на мрежите,тока и отровите? Николко!!!Мрежата и тока не ги интересува рибата гладна ли е или не!!!
Изображение
ivanov70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanov70 »

Искам да се намеся по въпроса за манталитета на БЪЛГАРИНА !
С чиста съвест мога да твърдя, че поне половината от така наречените законни риболовци с редовни билети и членски карти, също заобикалят меко казано закона, по отношение на брой въдици, количество улов и риболов през нощта. Но това което най-много ме дразни е, че тези неща ги пишат и показват по форумите, без да се замислят или може би от непознаване на закона, като нещо съвсем нормално.
Така че, по мое мнение манталитета на Българина скоро няма да се промени.
Вярно, че човека със серкмето дразни, но хубаво е да се погледнем първо нас !!!
Поздрави на всички !!!
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

Това беше и моята мисъл! :smt023 :smt023 :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”