Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

навсякъде са мамицата им
Модератор: bobopeli
навсякъде са мамицата им
Преди седмица отидохме да отпочинем в планината и до като се разхождахме вижте на какъв изрод се натъкнах!

Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш!
Re: навсякъде са мамицата им
както си на високо само му метни 2-3 по-големи камъка колкото да напълни гащите със захранка 

-
- ще става разбирач
иска да си налови малко рибка със сюркмето . . от малък като те учат че няма нищо лошо в тва значи няма. И изобщо кво ще хване този в тази мътилка . .
късмет работа . .
-
- вече хвърля и на тежко
Че е бракониер, бракониер е!
Ама не е страшен (с една торбичка на гърба), страшни са тея където правят промишлен риболов и печелят от това (с ток, мрежи километрични и т.н....) ! 

-
- вече хвърля и на тежко
по принцип серкмето е забранен уред,с изключение на дунав....същото важи и за мрежите,но това е друга тема.идеята е ,че в малки реки би могло да се наруши като цяло траино популацията на риба,тоест да се обезриби почти тотално...не е законно наистина,но ако хванеш 2 , 3 кила риба ,било то със серкме или с куки за устата,аз не виждам голяма разлика за популацията,човека наистина пристъпва закона,но ,,изродяга,, е малко прибързано,при положение че 90 процента от ,,съвестните,,риболовци ползват рачила и цапала за улов на стръв,както и по голям брои пръчки и куки,нощен риболов,и други и други дребни нарушениица,то тогава всички те също са изродяги!не е важен риболовния уред,а морала на риболовеца според мен.а на тези,които си купуват живата стръв,ще кажа,че тя се изловява бракониерската спецялно заради тях,и то в промишлени количества с цел облагодетелстване.дядо ми е изхранил баща ми и чичо ми с еи такъв уред навремето,и то е било законно тогава,а реката си е вряла от риба и след него,лека му пръст....еиииии,големи моралисти взехте да се извъждате,само дето не виждате собствените си престъпления....
Що не му казахте на човека , че е незаконно ами го щракате като папараци зад храстите. Пък и като гледам как лови надали нещо ще хване
.
То и голяма боза бе
.

То и голяма боза бе

- icho_87
- вече хвърля и на тежко
мътилката ама грам не му пречи ако питате мен!
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
съгласен,даже му помага мътилката-рибата по трудно се ориентира ,майicho_87 написа:мътилката ама грам не му пречи ако питате мен!

- danev69
- сериозен играч
_DK_ написа:както си на високо само му метни 2-3 по-големи камъка колкото да напълни гащите със захранка

Всички тъпи бракониери се оглеждат постоянно,като гърмяни зайци,то сигурно щото не знаят,че е незаконно. Просто са нагли до безобразие и повечето от тях не им пука от глобите. Глобите са много малки и едва ли някой ги плаща.dodo16 написа:Що не му казахте на човека , че е незаконно
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- новобранец
абе колега какво го защитаваш този бракониер! сакън от него никаква вреда! напротив, вреда има и то голяма защото не е само той!" ама хранел си семейството", ми що не гледа крави или кози а поска речицата. законите са за всички. значи ,аз не ловя с 2 или 5 въдици за да спазвам закона а той може да климбуца със срекмето. 

нали не мислите, че съм тъп само защото почиствам след себе ,си!
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
При количеството риболовци в днешно време, рибните запаси ще намляват дори и при практикуване на риболов само с въдица. Ако няма допълнителни ограничения от закона, като максимален улов, забрана през размножителния период и др. И ако не се зарибява. Така че е глупаво да се говори, че цървули като този са безвредни. А дори и да приемем, че този "човечец" не хваща почти нищо със скромния си уред, тук става въпрос за манталитет - той ще научи отрочетата си, че законите могат да се заобикалят, а както всички знаем, учениците задминават учителите си и после ще се чудим кой разпъва километричните мрежи...
А по въпроса за изхранването на бедни селяни по подобен начин - времената са такива, че човечеството няма как да се изхранва директно от майката природа. При нашите дядовци е било друго. Така че, по никакъв начин не би трябвало да ги съжаляваме.
А по въпроса за изхранването на бедни селяни по подобен начин - времената са такива, че човечеството няма как да се изхранва директно от майката природа. При нашите дядовци е било друго. Така че, по никакъв начин не би трябвало да ги съжаляваме.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- CERRUTI
- сериозен играч
Няма такова нещо...........Колко фактора влияят на кълването на рибата?То не е атмосферно налягане,време,земетресеня,колебания във нивото на водата..и куп други.....а колко от тях влияят на мрежите,тока и отровите? Николко!!!Мрежата и тока не ги интересува рибата гладна ли е или не!!!franky написа:При количеството риболовци в днешно време, рибните запаси ще намляват дори и при практикуване на риболов само с въдица.

-
- ще става разбирач
Искам да се намеся по въпроса за манталитета на БЪЛГАРИНА !
С чиста съвест мога да твърдя, че поне половината от така наречените законни риболовци с редовни билети и членски карти, също заобикалят меко казано закона, по отношение на брой въдици, количество улов и риболов през нощта. Но това което най-много ме дразни е, че тези неща ги пишат и показват по форумите, без да се замислят или може би от непознаване на закона, като нещо съвсем нормално.
Така че, по мое мнение манталитета на Българина скоро няма да се промени.
Вярно, че човека със серкмето дразни, но хубаво е да се погледнем първо нас !!!
Поздрави на всички !!!
С чиста съвест мога да твърдя, че поне половината от така наречените законни риболовци с редовни билети и членски карти, също заобикалят меко казано закона, по отношение на брой въдици, количество улов и риболов през нощта. Но това което най-много ме дразни е, че тези неща ги пишат и показват по форумите, без да се замислят или може би от непознаване на закона, като нещо съвсем нормално.
Така че, по мое мнение манталитета на Българина скоро няма да се промени.
Вярно, че човека със серкмето дразни, но хубаво е да се погледнем първо нас !!!
Поздрави на всички !!!
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
-
- вече хвърля и на тежко
Това беше и моята мисъл!