РАЗМИНАВАНЕ!!!!!!!!!!

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

РАЗМИНАВАНЕ!!!!!!!!!!

Мнение от delio-haidutin »

Случаино се зачетох в минималните размери за улов на риба и се изненадах в разминаването на размера (най-вече за шарана).По-горе в ,,Минимален улов,, е дадено че за шарана е 30 см,а в наредба от 2001г показана от колега във форума размера е 35см .Каде е истината? ако е вярно това 35см че той си е кило някаде,виждами се доста пресилено,а и за буфалото май е така -30см.Излиза че всички които си пребират улова са бракониери-несам видял някои да връща шарани под 700-800грама.Имам стар билет от 1985г и там размера е 25см :!: :?:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Re: РАЗМИНАВАНЕ!!!!!!!!!!

Мнение от pachosz »

Колега, ако продължава това обезрибяване на водоемите, може и 45 см. да го направят минималния размер.
А ти за всеки случай си ги връщай тия 700 грамовите, другия път като отидеш, ще са по кило :wink:
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Като се има на из предвид, че се мери от ръба на опашката, 35 см. си е бебе :twisted:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
ramcho_gazara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ramcho_gazara »

snegk написа:Като се има на из предвид, че се мери от ръба на опашката, 35 см. си е бебе :twisted:
:smt023
борислав енчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от борислав енчев »

Че той и на щуката минималния размер е 35см,но аз такава щука никога не съм показвал в къщи.То си е ебати иглата.Но някой целенасочено ходят точно за такива че и за по- малки :evil:
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
vene mitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vene mitov »

Всичко е въпрос на личен избор и култура колега :D ,ама да не забравяме че наща култура си е все пак Азиатска :lol: :lol:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

И на Овчарица на входа има табелка за минималния размер на шарана-30-35см.(не съм сигурен) ама ако видят такива шаранчета във колата на излизане ще има разправий :)
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

delio-haidutin написа:...а в наредба от 2001г показана от колега във форума размера е 35см ...Имам стар билет от 1985г и там размера е 25см :!: :?:
То в тая наредба от 2001г. и щуката е на 42см. а не на сегашните 35см. разрешена което иде реч че водоемите ни преливат от съответните риби и наближаваме плътноста им спрямо водата в нива от 1985г. та требва да се излавят още кат по-малки :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Мдааа, много е важно да знаем, колко санта трябва да е тази малка рибка за да я приберем!!! 30 или 35 см :shock: Ми то ако някой прибира шаранчета по 35см. ще прибира и по 15см. сигурно! Що ли не си спомням някога да съм виждал някой да си мери рибата /особенно шаран/ с рулетка?
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Често присъствам на случаи, когато уловени 400-600 грамови шаранчета се прибират скорострелно в живарниците, при което се чува от "майстора": "Айде и тоя е към кило", а придружаващият го месар добавя: "Даже към кило и двеста-триста!".
Ето на това му викам разминаване! :evil:
Изображение
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

Vlado_852 написа:Мдааа, много е важно да знаем, колко санта трябва да е тази малка рибка за да я приберем!!! 30 или 35 см :shock: Ми то ако някой прибира шаранчета по 35см. ще прибира и по 15см. сигурно! Що ли не си спомням някога да съм виждал някой да си мери рибата /особенно шаран/ с рулетка?
ако някой не е мерил колко е 30 - 35 см нека претегли , около кило е . че може и на частен да надвишава 1,200
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

То на платен може и 5 кила да е, ма на кого му пука? Бягай на реката да видиш колко ще е...

Изображение
1,500кг.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”