Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

РАЗМИНАВАНЕ!!!!!!!!!!
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
РАЗМИНАВАНЕ!!!!!!!!!!
Случаино се зачетох в минималните размери за улов на риба и се изненадах в разминаването на размера (най-вече за шарана).По-горе в ,,Минимален улов,, е дадено че за шарана е 30 см,а в наредба от 2001г показана от колега във форума размера е 35см .Каде е истината? ако е вярно това 35см че той си е кило някаде,виждами се доста пресилено,а и за буфалото май е така -30см.Излиза че всички които си пребират улова са бракониери-несам видял някои да връща шарани под 700-800грама.Имам стар билет от 1985г и там размера е 25см

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- pachosz
- сериозен играч
Re: РАЗМИНАВАНЕ!!!!!!!!!!
Колега, ако продължава това обезрибяване на водоемите, може и 45 см. да го направят минималния размер.
А ти за всеки случай си ги връщай тия 700 грамовите, другия път като отидеш, ще са по кило
А ти за всеки случай си ги връщай тия 700 грамовите, другия път като отидеш, ще са по кило

-
- и господ не е толокова добър
Като се има на из предвид, че се мери от ръба на опашката, 35 см. си е бебе 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
snegk написа:Като се има на из предвид, че се мери от ръба на опашката, 35 см. си е бебе

-
- ще става разбирач
Че той и на щуката минималния размер е 35см,но аз такава щука никога не съм показвал в къщи.То си е ебати иглата.Но някой целенасочено ходят точно за такива че и за по- малки 

ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
-
- ще става разбирач
Всичко е въпрос на личен избор и култура колега
,ама да не забравяме че наща култура си е все пак Азиатска

- CERRUTI
- сериозен играч
И на Овчарица на входа има табелка за минималния размер на шарана-30-35см.(не съм сигурен) ама ако видят такива шаранчета във колата на излизане ще има разправий 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
То в тая наредба от 2001г. и щуката е на 42см. а не на сегашните 35см. разрешена което иде реч че водоемите ни преливат от съответните риби и наближаваме плътноста им спрямо водата в нива от 1985г. та требва да се излавят още кат по-малкиdelio-haidutin написа:...а в наредба от 2001г показана от колега във форума размера е 35см ...Имам стар билет от 1985г и там размера е 25см![]()

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Vlado_852
- разбира нещата
Мдааа, много е важно да знаем, колко санта трябва да е тази малка рибка за да я приберем!!! 30 или 35 см
Ми то ако някой прибира шаранчета по 35см. ще прибира и по 15см. сигурно! Що ли не си спомням някога да съм виждал някой да си мери рибата /особенно шаран/ с рулетка?

- CrossFire
- разбира нещата
Често присъствам на случаи, когато уловени 400-600 грамови шаранчета се прибират скорострелно в живарниците, при което се чува от "майстора": "Айде и тоя е към кило", а придружаващият го месар добавя: "Даже към кило и двеста-триста!".
Ето на това му викам разминаване!
Ето на това му викам разминаване!

-
- разбира нещата
ако някой не е мерил колко е 30 - 35 см нека претегли , около кило е . че може и на частен да надвишава 1,200Vlado_852 написа:Мдааа, много е важно да знаем, колко санта трябва да е тази малка рибка за да я приберем!!! 30 или 35 смМи то ако някой прибира шаранчета по 35см. ще прибира и по 15см. сигурно! Що ли не си спомням някога да съм виждал някой да си мери рибата /особенно шаран/ с рулетка?
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- Vlado_852
- разбира нещата
То на платен може и 5 кила да е, ма на кого му пука? Бягай на реката да видиш колко ще е...

1,500кг.

1,500кг.