Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Имам питане за пръчка и макара
Модератор: sapuna
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Имам питане за пръчка и макара
Колега много си прав,и съм съгласен с теб...но се сещам за един пост тук от форума,от преди известно време,в който се казваше...цитирам по памет...
...какво очаквате от въдици,които се продават на килограм...пръчка и макара за двайсет лева...!
в това е проблема...а иначе

...какво очаквате от въдици,които се продават на килограм...пръчка и макара за двайсет лева...!
в това е проблема...а иначе
...тук е истинатапросто купувам редовно(като ми е криво -така се лекувам

Да сме живи и здрави да можем да се лекуваме редовно,пък манекените с "бутиковите" стоки да му мислят!

Мозъчните гънки не се виждат,но липсата им личи!
аз не се оплаквам от моята въдица! Просто гледам да си я наглася възможно най- добре според това, което тя представлява и да извадя максимума от нея! Дядо ми, ако е имал такава, когато е бил млад сигурно е нямало да му се вярва, а ние просто сме си разглезени от избора, който бълват фирмите, та чак се забатачваме и се чудим "а сега какво"
А и да не говорим, че още има мноооооооооооооооооооого какво да науча, и не искам да си развалям кефа, започвайки от много яка въдица- искам нещата да си стават постепенно! А и кефа да хванеш нещо яко със слаба техника се покачва многократно! А и няма какво да съм недоволен- пръчка от фибро стъкло, макара с лагер... навремето имах телескоп, който по мое виждане си беше дървен, и като му счупих върха, който сега е заменен с дамов, той стана на трески! Макарата беше неква с общо две зъбни колела и така си ми харесваше, та сега се чувствам в друго измерение
А и да не говорим, че още има мноооооооооооооооооооого какво да науча, и не искам да си развалям кефа, започвайки от много яка въдица- искам нещата да си стават постепенно! А и кефа да хванеш нещо яко със слаба техника се покачва многократно! А и няма какво да съм недоволен- пръчка от фибро стъкло, макара с лагер... навремето имах телескоп, който по мое виждане си беше дървен, и като му счупих върха, който сега е заменен с дамов, той стана на трески! Макарата беше неква с общо две зъбни колела и така си ми харесваше, та сега се чувствам в друго измерение

Пръчка с акция 80- 150 добра ли е за шаран, сом, бял амур и т.н.???
по- специално този модел http://www.cormoran.de/co/en/products/s ... h0=topfish имам го отдавна, никога не е ползван и ми се ще това да се промени
по- специално този модел http://www.cormoran.de/co/en/products/s ... h0=topfish имам го отдавна, никога не е ползван и ми се ще това да се промени

- Vlado_852
- разбира нещата
Колега, като за начало може за забравиж за телескопичните пръчки ако си решил точно тези риби да ловиш. Аз и сега ловя с такива но нямам търпение да ги подменя!titanium написа:Пръчка с акция 80- 150 добра ли е за шаран, сом, бял амур и т.н.???
Много е важно да споменеш, къде ще го ловиш тоя сом, защото има малка разлика между такъмите за сом и шаран, амур. Поради тази причина те питам къде, защото не всеки може да си позволи за всеки вед риба, да си купува различна въдица и може да се търси компромисен вариант

П.П.
Сега пак прочетох първия ти коментар да се посмея малко. Страхотно чувство за хумор. Според мен, истината е в 0.18 влакно и една подвижна плувка НЕ по-малко от 5 гр., за твоята пръчка.
Преди месец влизам в магазина и казвам на Сунай /собственика/ - дай една по-евтина пръчка и макара за плувка, че жена ми ме изяде! /иска да лови и тя

И като ми я даде /пръчката/, гледам 7,50 лв. Технически характеристики 2,40 80-120гр.

Пръчлето мята плувки, като ракета. С това искам да кажа, че винаги има изключения от основните правила...

Да колега, такава ми е едната въдица 0.18 влакно и 2 грама подвижна и ги бих доста рибоците, но освен това игорях като факла на тоя пусти кей...
затова сега съм с 3 метра телескоп на Корморан с акция 80 150 и зорът е значително по- малък
затова сега съм с 3 метра телескоп на Корморан с акция 80 150 и зорът е значително по- малък